joi, 27 iunie 2019

Fleoșc

Am văzut pe FB că la Antena 3, la Radu Tudor în emisiune, a revenit Pieleanu cu sondajele. Cum este și normal la Pieleanu, manipularea fiind prezentă din plin. Cum este imaginea alăturată.

Norocul pentru cei care vor să înțeleagă ce au în fața ochilor stă în textul alăturat: „În opinia dvs., cine ar trebui să conducă PSD?” Oamenii din tot eșantionul au dat 38% răspunsuri valide, 62% non-răspunsuri. Dintre voturile luate în considerare, 25% au spus că Viorica Dăncilă ar trebui să fie viitorul președinte PSD, 15% l-au ales pe Victor Ponta, 14% pe Gabriela Firea, iar pe Mihar Fifor 3%. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales de 2%, Lia Olguța Vasilescu de 1%, iar Sorin Grindeanu 1%. Alți 39% au spus că „trebuie aducă o personalitate publică”.

Din peste 1600 de persoane chestionate au dat răspunsuri valide doar 38%. Din acești 38% tragem datele din imaginea de mai sus! Dar și alte informații oferite de Pieleanu.

Din cei 38% care au dat răspunsuri valide, 25% sunt pentru Dăncilă. Dar imaginea spune că 25% din total eșantion ar susține pe Dăncilă. Numai că „eșantion” aici nu se referă la 100% persoane interogate ci doar la 38% din persoanele interogate care au dat răspunsuri valide. O altă interpretare ar duce la absurd. Este aproape inadmisibil ca populația României să aibă grija PSD! Nu ar mai fi logică. Dacă adunăm doar procentele celor 4 din fotografie, am ajunge la 57% din populația României preocupată de PSD și soarta internă a acestui partid. Ireal.

Un alt paragraf ne induce o altă realitate:
„Dintre cei care au declarat că votează PSD, la aceeași întrebare, 58% o văd pe Viorica Dăncilă cea mai potrivită pentru a conduce partidul, 14% au ales-o pe Gabriela Firea, 9% pe Victor Ponta, 6% au spus că „trebuie aducă o personalitate publică”.
Cei 38% cu răspunsuri valide nu sunt toți votanți PSD! Pentru că la grupul lor apare Dăncilă cu 58% susținere pentru conducerea partidului. Este un procent dublu față de situația lui 38%. De aceea nici procentul în care PSD apare cu 24-25% susținere populară avansat de Pieleanu nu prea mai stă în picioare. Pentru că 24-25% se referă la întregul eșantion la fel cum și procentul de 38% al răspunsurilor valide se referă la întregul eșantion. Apare aici situația absurdă în care 13-14% (diferența între 38% și 24-25%) din populație își dă cu părerea despre PSD fără a fi votanți ai PSD. Nu îi votează, nu au cum să le ofere sprijin ba, mai mult, apare Ponta în sondaj cu 15% în condițiile în care el este președintele altui partid politic pe eșantionul cu 38%. Se pot interpreta aceste date ca fiind în sau pe lângă PSD o resursă umană pentru ProRo partidul lui Victor Ponta? Se poate, desigur. Dar Ponta apare cu 9% și în eșantionul celor care votează PSD.

Citind cele două paragrafe, apare Firea cu 14% și la eșantionul celor 38% care și-au dat cu părerea despre PSD deși nu toți sunt votanți PSD dar și în eșantionul celor care sunt votanți PSD, evident mai mic decât cel cu 38% din moment ce Dăncilă apare în acest eșantion cu 58%.

(G)Radu Tudor a făcut o emisiune numai bună să manipuleze, copios, mințile oamenilor.

Concluzia? Destul de simplă. PSD are de pierdut. Are resurse umane pe care le poate pierde în viitorul apropiat. Pieleanu nu a putut minți complet, a pus niște texte mai aproape de realitate însă imaginile sunt din alt film. 😂

Nu scriam aici despre acest sondaj dacă nu suna clopoțelul: de ce niște oameni care nu votează PSD, nu au treabă cu PSD, susțin pe Dăncilă, pe catastrofa Firea, pe mincinosul Ponta sau pe habarnistul Fifor?! După imaginea publicată de Antena3, națiunea duce grija PSD. Fleoșc!

PSD simte că este pe o pantă în scădere. Acum trage de sfori să se stabilizeze măcar dar, din datele publicate de Pieleanu, nu prea mai sunt șanse. Când apar personaje străine PSD ca fiind preferate de membrii PSD sau votanții PSD la conducerea partidului, treaba este clară. Trendul PSD ca partid politic în România este în jos, spre fundul gropii.


Totuși, cei de stânga sau care au votat cu PSD considerând că este un partid de stânga au variante noi la dispoziție. ProRo al lui Victor Ponta le este cel mai aproape de suflet, altfel nu apărea Ponta între preferințele lor. Mai au și varianta PLUS a lui Cioloș dar aici trebuie să se împace cu socialismul modern promovat de Macron al Franței și susținut cu cerbicie de Cioloș din România fără a fi însă al românilor. 😂 Sunt și la USR oameni de stânga dar parcă nu sunt ca cei din PLUS. Votanții de stânga au trei variante mult apropiate de așteptările lor. Doar să aleagă, la fel cum au făcut mulți dintre ei până acum. Să fie clar, Alianța USR PLUS nu a crescut din apa chioară! Majoritatea votanților lor sunt cei plecați din zona stângii în condițiile în care PNL și PMP, împreună, au urcat în procente la ultimele alegeri. PNL și PMP fiind singurele partide politice din România care reprezintă dreapta românească, cel puțin teoretic și al apartenenței lor la PPE, la fel ca UDMR. Când dreapta, PNL, crește în rezultate electorale, nu poți spune că Alianța USR PLUS este de dreapta! Ar duce în derizoriu toate analizele sociologice existente, ar fi minciuna secolului.

Niciun comentariu: