marți, 5 ianuarie 2010

Candidatul Honorius Prigoana.

PDL il cheama, de acolo din strafundurile cunostintelor noastre, pe Caragiale. Dandanache, Farfuridi, Branzovenescu ... tatal Prigoana si fiul, Honorius. De va fi trait sa vada si asta isprava, sigur mai aveam o piesa de teatru cu puternice accente de critica la portocaliu. Daca stau sa ma gandesc mai bine, un fundal de scena cu portocaliul PDL culoare dominanta parca, parca ar fi mai atragator pentru o satira politica de care sa rada si sutele de generatii viitoare.

Si, pentru a trai momentele cat mai intens, ar trebui aduse si personajele comicariei politice ce se nascu: Basescu, Boc, Prigoana insusi, jurnalisti, analisti si alti politicieni de doi bani bucata la care, asa este modern, se adauga un numar neprecizat de bloggeri si forumisti care au declansat campania de sustinere a "imberbului" Horatiu.

Gafeur-ul Boc a pornit tavalugul aprecierilor: "Este un tânăr cu studii de specialitate, asociat la un număr mare de firme, are energia şi dinamismul tinereţii, este un simbol al noii generaţii". Hait ! Horatiu este simbolul noii generatii ?!

Si, pentru ca pe alaturi de liderii portocalii stau lingaii din presa scrisa si vorbita, iata ca Patrasconiu, reintors la Cotidianul impreuna cu ceilalti lingai basescieni, vine si ridica o problema "de logica" (dupa chipul si asemanarea sa).

"Sa reamintim si dorinta lui Prigoana jr: anume, ca vrea sa faca o cariera politica in Romania!

In aceste conditii, ce ar trebui sa faca un om precum Horonius Prigoana pentru a-si indeplini dorinta si, totodata, pentru a nu mai atrage dupa sine atita dispret, atitea ironii, atitea evaluari etic-necrutatoare? Cit trebuie sa munceasca si unde? Unde trebuie sa se retraga? La ce virsta ar fi potrivit pentru el sa intre in politica? Prigoana senior ar trebui renegat la un moment dat de fiul sau ori nu? Intrucit Prigoana senior e membru PDL, nu cumva ar fi mai bine pentru Honorius Prigoana daca ar candida din partea unui partid rival? Ar fi mai bine daca tinarul care vorbeste mai coerent decit multi dintre politicienii “cu experienta” si-ar uita dorinta de a face politica? Ar trebui sa isi doneze actiunile de la diversele societati saracilor? Sa isi vinda cumva BMW-ul si sa mearga cu Dacia?"
O logica de bascalie. O logica de pupincurist basescian lihnit dupa o sinecura asa cum au primit Sever Voinescu sau Patapievici, dar nu numai acestia.

Chiar asa. Cum ar trebui sa isi inceapa viata in politica un tanar ? Pai, dupa mintea ingusta a basescienilor (parca toti dupa chipul si asemanarea lui Basescu), viata politica incepe in Parlament. Musai acolo. Fie ca este Parlamentul Romaniei, fie ca este Parlamentul European. Basescienii ard etapele devenirii in politica asa cum ard etapele guvernarii.

Cum poti crede ca un tanar de 23 de ani, indiferent de pregatire, poate sa isi aduca contributia la adoptarea deciziilor de mare importanta pentru o intreaga natiune ? De fapt, lipsa lui de maturitate s-a vazut, fara tagada, din primele cuvinte pe care le-a pronuntat in calitate de candidat-desemnat al PDL pentru colegiul din Sectorul 1: “Principala mea ţintă este reformarea statului. Iar această începe din Parlament. Eu vreau să fac parte din reformarea statului”.

Reactia unui portocaliu care mai are ceva minte, Cristian Preda a venit, pe blogul acestuia, in forma:

"Sunt bucuros că termenul modernizare s-a împământenit în politica românească.

E folosit tot mai frecvent pentru a descrie reforma statului.

Ar fi păcat ca sensul lui să se piardă, printr-o utilizare neîndemânatică.

De aceea, cred că ar trebui să nu fie folosit în ocazii electorale. De pildă, ideea că lupta din 17 ianuarie pentru colegiul 1 ar fi legată de o promisiune de reformă a statului e ridicolă.

Tânărul Prigoană ar trebui de altfel să înțeleagă sensul competiției în care a intrat și să nu își conducă retorica pe un teren mai accidentat decât cel cu care e obișnuit domnia sa, șofer cu numeroase amenzi la activ."
PDL este partidul care duce in derizoriu ideea de politica si de viata politica. Colo, la PE, "delfina" Elena Basescu ajunge deputat roman prin "contributia independenta" a PDL. Aici, pe langa niste hai-sa-hai pusi sa candideze pentru meritul ca au avut bani de campanie si au cotizat din greu la partid apare Prigoana-fiul, pe langa tatal Silviu, alt mare specialist in toate.

Ar trebui modificata Constitutia. In Parlamentul Romaniei ar trebui adusi oamenii cu reputatie in comunitatile lor dispusi sa contribuie la binele tarii si nu orice terchea-berchea dispus sa dea niste bani. Parlamentul este, in esenta, un "sfat al inteleptilor" nu o adunare a mafiotilor. Dar la cum actioneza Basescu, se vede ca intentia lui este de a distruge Parlamentul. De aceea trebuie sa face tot ce este posibil si sa impiedicam actiunile basesciene si bocciste de a ne distruge societatea. Sa speram ca Parlamentul va impedica aparitia unei legi de modificare a Constitutiei care sa distruga pluralismul politic, parlamentarismul si organizarea Parlamentului pe doua Camere. Basescienii portocalii sunt capabili sa distruga tara pentru a da lui Basescu puterea deplina.

Actualizare:

Recomand citirea materialului publicat de Marius Mina. Se pare ca si prin State "imberbul" Honorius Prigoana s-a tinut de "manarii". Iar maturitatea lui politica ...

5 comentarii:

bigbad spunea...

HOROR-ius,este un subprodus al scoli americane si al educatiei primite de la tatal sau.Are mintea unui copil subdezvoltat si tupeul unui individ marginit si lipsit de cultura si bun simt.Se considera un supraom!.Cred ca este timpul sa oprim acesti indivizi din ascensiune lor,sa-i lasam sa se maturizeze, si pana atunci sa le spunem un Nu hotarat.

Anonim spunea...

DEMOCRATIA ROMANA IN PERICOL DE MOARTE.

In fiecare zi. ora, sau luna incepe un nou scandal. Este o frectie la piciorul de lemn pentru cei de la putere. Atat cat se uita fraudarea alegerilor, viitoarele alegeri vor avea acelasi rezultat. Democratia elementara depinde de alegeri libere si corcte. In caz contrariu este o farsa care se va repeta in perpetuitate.
 La New York Basescu a castigat cu 90 % aproape de procentul lui Ceausescu. Un ziarist de pestigiul trimis la fata locului ar putea lamurii lucrurile. Sau poate sa se deplaseze la Paris unde frecventa la votare a fost de 40 de secunda pe prsoana. Am o gramada de prieteni la Paris care descriu o circumscriptie cu cateva sute de alegatori si nici decum de trei mii. Sugerez o ACTIUNE COLECTIVA A BLOGULUI POLITIC ROMANESC CARE SA INCEAPA CU O SCRISOARE LA AMBASADA SUA DE LA BUCURESTI SI O CONTINUA PRESIUNE PENTRU INCEPEREA UNEI ANCHETE PARLAMENTARE. Lipsa de concentrare si diviziunea atentiei face jocul camarilei Basescu. Sper ca sugestia mea sa fie luata in considerare. In caz contrariu ne vom intalni dupa cinci ani discutand despre Traian Basescu prim ministru, la fel ca omologul Putin dupa doua mandate succesive.
ROBERT HORVATH- DEVA CINEAST USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Nicu spunea...

Salut, Florine!
M-am dus si am citit ce ispravi a facut HP (de data aceasta nu inseamna Hewellet Packard)in State. Acolo poti sa fii si fiul presedintelui, daca esti pe langa lege raspunzi. Plecand de la articolul tau am mai aflat ca in iunie 2008, Gardianul sesiza ca fiul lui SP conducea fara permis, ii era suspendat. E caz penal!Nu? Cum s-a finalizat acel dosar? sau poate nici nu s-a deschis? Cei din colegiul unde candideaza acest imberb al politicii dambovitene, ar trebui sa-i cunoasca si alte 'calitati' care nu au stat la baza deciziei luata de 'arhanghelul' Boc.

Florin Matei spunea...

Florine,

Dincolo de mânăria specifică PD, alegerile din Sectorul 1 sunt un test post-alegeri prezidenţiale. Sunt curios să aflu ce părere au românii (în speţă, bucureştenii dintr-un sector condus de un liberal) despre re-numirea în fruntea guvernului a unui prim-ministru trântit de Parlament după o moţiune de cenzură, despre readucerea în fruntea unor ministere a Elenei Udrea, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu. Sunt curios dacă şi acum, printre simplii cetăţeni, funcţionează disciplina de partid. Mă îndoiesc că PD ar avea cinci mii de membri înscrişi cu acte în regulă (carnet, cotizanţi) în Sectorul 1. Şi vreau să văd dacă simpatizanţii acestui partid, cei fără carnet aşadar, au aceeaşi tragere de inimă şi acelaşi imbold în a susţine tot ce înseamnă PD şi portocaliu. Dacă mai gustă cu aceeaşi fervoare populismul oribil şi dacă mai cred în poveşti cu reformarea statului. Dacă şi după măsurile nepopulare, ba chiar câineşti, luate de ,,maestrul'' Boc simpatizanţii PD marşează, în continuare, la sloganuri demagogice şi lipsite de substanţă. Nu în ultimul rând, vreau să văd dacă lupta pentru libertăţi cetăţeneşti şi pentru democraţie, pentru pluripartitism şi statul de drept, propusă de Crin Antonescu are corespondent real şi în societatea românească.

[D][S][N] spunea...

Candidatus Lamborghinezus Dorobantierus :)