miercuri, 27 octombrie 2010

De afară

Am fost la parlament. Pe la 9.20 eram la poartă, la niște jandarmi cu liste. Mi-am declinat identitatea. S-au uitat pe o listă și mi-au spus „NU”. Am traversat strada și am așteptat lângă gardul parcului. Îl văd pe Marius. Îi fac semne. El venise mai devreme, pe la 9.00. Nu a putut intra. Nu era pe listă. Lista care s-a dovedit a fi pentru PD-L. Simpatizanții lor. O așa-zisă „Liga pentru Președinte” ! O creatură se hlizea la protestanții din BNS care strigau ”Traian Băsescu și ai lui să se ducă dracului”.

Mergem din nou la poartă. Timpul trece. Lilick, Cristina, Dan au intrat pe la 9.00 cu mașina ! Nu mai are logică. Cu mașina se poate intra, pe jos ... ba ! Apare Daniel, Alexandru și mai apoi Tibi. Alte încercări la jandarmi. Tabelul nostru cu 15 persoane, aprobat, nu era la vedere în mâinile jandarmilor. Dar dacă era într-unul din buzunare ?

Citesc pe facebook, la Lilick, că au avut probleme la intrarea în sală din partea unui slugoi de la SPP. Au văzut că nu erau ai puterii. S-a lăsat cu scandal, în fața presei dar au reușit să intre. Pe blog, Lilick își povestește aventura. Cutremurător. Iar „Zeus” completează aventura liberalilor anti-Boc de la Parlament. După ce am citit la ei ce s-a întâmplat am convingerea că lista cu noi, la poartă, era în buzunarul jandarmilor obiedienți față de putere.

Este ora 10.00 și mă cuprinde frigul. Daniel pleacă într-o direcție, eu cu Marius și Tibi spre metrou. Cei de la BNS au rămas lângă gardul Parlamentului, dotați cu materiale de făcut zgomot și lozinci. Tibi a ales să ia un taxi. La cum era îmbrăcat ...

Ajung acasă și văd că manifestanții au plecat din Piața Victoriei către Parlament. In sala Parlamentului se produc diferiți vorbitori. Gargară cu pioneze la unii, în special din arcul puterii, acuze din partea altora. Se vorbește, pe fond și pe procedură sub conducerea lui Geoană. Afară lumea se îmbrâncește cu jandarmii. De fapt, eu am ajuns la concluzia că jandarmii joacă scena provocării ca să mai aibă și ei de lucru. Ba un baston pe o spinare, ba un gaz lacrimogen, ce mai, își respectă statutul de „Instituție a bătăușului legal”.

S-a votat. Aștept. Moțiunea pică. Aproape previzibil. Am scris cu ceva zile în urmă că moțiunea trece dacă UDMR părăsește PD-L. Nu l-a părăsit. Și-au propus să moară cu el de gât. Așa vor muri.

Unii propun doliu național. Eu nu sunt de acord și de aceea nu am acceptat soluția. Sunt de partea lui Vosganian aici. Urmează legea bugetului. Chiar legea învățământului pe care sinistrul Boc vrea să angajeze răspunderea Guvernului pentru a anula modificările aduse de parlamentari la lege. Mai urmează și alte momente în care opoziția se va putea manifesta. Între timp, cetățenii vor primi facturile iernii și efectele legilor privind salarizarea și pensionarea. Dacă le pasă de soarta lor vor ieși în stradă. Dacă nu, nu.

Important este să mergem mai departe. Învățămintele acestei moțiuni se întrevăd. Este necesară o lustrație, civică, la adresa membrilor PD-L, UDMR și UNPR. Chiar și la adresa parlamentarilor reprezentând minoritățile naționale. În cazul meu este vorba despre fostul coleg de liceu, gl.(r) Nicolae Mircovici, care reprezintă minoritatea bulgară.

Azi s-a văzut că așa-zișii independenți din Parlament sau nemulțumiți de Boc, din rândul PD-L, sunt demagogi. Au vorbit aiurea pe la TV iar la vot au fost de partea lui Boc. Oajdea și alți „nemulțumiți” televizați. Chiar am impresia că indivizii au interpretat o partitură.

Cu pedeleprele și aliații lor nu mai trebuie dialogat. Au lumea lor iar noi lumea noastră. Cei care i-au votat și au fost azi în stradă, unii veniți din celălalt capăt de țară, pot vedea unde se poate ajunge atunci când iei de bune promisiunile băsesciene. Și-au făcut-o cu mâna lor.

5 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Sunt dezamagit pentru faptul ca a picat motiunea. Dar sunt si mai dezamgit de atitudinea colegilor din echipa noastra. Cand stabilesti o ora de intalnire si de fapt esti in parlament cu o ora mai devreme, inseamna ca la mijloc e un fel de tradare. Culmea este ca s-a inventat si telefonul pentru comunicari urgente, pentru schimbari de situatii, pentru informarea prietenilor.

Crăciun Florin spunea...

Daniel,

Nu mai fi supărat. A fost un episod. Atât.

Am citit postările tale de azi. Lasă să treacă. Dacă nu exista încrâncenarea jandarmilor băsescieni și aranjamentele pedeleprelor prin care în aula Parlamentului să ajungă doar băsescienii nu se năștea acest inconvenient.

Lilick Auftakt spunea...

Daniel tot nu vrea sa inteleaga, desi i-am explicat si pe sms, ca nu au fost lasate decat masinile, indiferent de ora. Eu, C, Elfy, Zeus, si Alex am intrat cu masini . Alex cu masina lui Mario Oprea, pe la Senat, dupa vreo ora.

Lilick Auftakt spunea...

Marius Rizea ajunsese inca de la 8 si ceva si ne-a sunat, cand eram acasa, sa ne spuna ca deja e nebunie in zona. Dar nu ma gandeam ca o sa fie chiar asa tampiti si sa nu lase lumea sa intre, desi, sigur, listele existau.

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Ai avut parte de aventură. Noi la poartă, tu și ceilalți în clădire. Se confirmă „măsurile legale” anunțate de Elena Udrea. Sunt abuzuri. Dar este totuși „normalitatea” în care trăim.