sâmbătă, 17 septembrie 2011

Preluare eșuată. Lăzăroiu ... out.

Sebastian Lăzăroi, acest „Houdini de Comănești” - cum l-a „botezat” Lilick -, a reușit să întindă coarda și așa subțire a raporturilor sale cu greii PD-L încât a obligat, dacă pot spune așa, pe incompetentul Emil Boc să îi ceară revocarea din funcția de ministru al muncii pentru considerente politice. Evidente. Comunicatul Guvernului este sec. Cererea-propunere, aici este de discutat, se întemeiază pe art. 85 alin. 2 din Constituție care prevede că în caz de „ ... remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, Președintele revocă și numește, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului”. Deci, avem o remaniere guvernamentală. Având în vedere faptul că iubita noastră Constituție are și alte prevederi privind încetarea funcției de membru al Guvernului, la art. 106, unde există posibilitatea ministrului incomod de a își da demisia, deduc că acțiunea lui Boc este una de forță, provocată de o nemulțumire profundă față de Lăzăroiu cel guraliv „pe dreapta”. Îi putea cere demisia iar Lăzăroiu, probabil, ar fi acceptat. Revocarea este însă o demitere. Pentru ce ? Ei, aici sunt dedesupturile acțiunii. Nu a fost demis pentru incompetență crasă, dovedită, lipsă de viziune și rea-credință față de cetățenii României, fiind promotorul acțiunilor de lezare a libertății de conștiință prin politizarea actului administrativ public. Lăzăroiu a acționat împotriva prevederilor art. 29 din Constituție care recunoaște și garantează „libertatea gândirii și a opiniilor ...”. Împărțirile făcute de Lăzăroiu a primăriilor după culoarea politică a aleșilor locali în vederea finanțării de la guvern pe programe administrative, în orice domeniu de interes local, este un atentat la libertatea gândirii și a opiniilor cetățenilor care au dat vot majoritar pentru alegerea reprezentanților lor. Lăzăroiu a fost demis pentru că a vorbit în dauna PD-L, a imaginii partidului incompetenților portocalii față de potențialii votanți „de dreapta”, singurii care ar mai putea salva PD-L de la dispariția parlamentară.

Cerere-propunerea. Înclin să cred că cererea a fost imperativă, mai ales din partea greilor PD-L, în special a celor care s-au dat cu Boc lovind în Blaga, forma de propunere este însă prevăzută în Constituție astfel că formal, cererea este o propunere. Cred, de asemenea, că Băsescu a înghițit cu greu „afrontul” celor care încă sunt la baza puterii lui. Nu a avut ce face. A semnat decretul de revocare. Nu mai avea cum să îi recomande lui Boc să obțină cererea de demisie a lui Lăzăroiu, actul formal prevăzut de Constituție al revocării devenind, într-un timp foarte scurt notoriu. Nu neg faptul că Băsescu se va folosi, în continuare, de Lăzăroiu. Indivizii vorbesc aceeași limbă, având scopuri comune. Pe undeva dau dreptate lui Bogdan Duca și Horațiu Buzatu. Merg chiar pe mâna lui Lilick care consideră că Lăzăroiu are „sarcina” de a acționa asupra unui anume electorat iar Dan Diaconescu „în direct” are sarcina de a atrage, pentru Băsescu, normal, electoratul „din boscheți”. În „Gândul”, ziaristul acreditat la PD-L face o declarație care are parfum de credibilitate. Lăzăroiu l-a deranjat pe cotrocenistul șef, derbedeul Traian Băsescu ! Posibil. Are și omul dreptatea lui, mai ales că stă mai toată ziua pe lângă pedelepre pentru a le vedea mișcările și a le urmări gândurile. Totuși, eu nu cred că este atât de simplu. Dacă ar fi 100% cum spune ziaristul, i s-ar fi cerut demisia și nu era demis !

Lăzăroiu a jucat o carte dură. Preluarea către „Alba ca Zăpada”, această „fata morgana” a dreptei (?!) românești, a pedeleprelor care nu au comportament neocomunist, Emil Boc fiind „liderul” neocomuniștilor băsescieni. Treabă grea și complicată, presupune lucrătură fină însă nu s-a putut. Lăzăroiu a ales modelul „gheoagei” băsesciene acolo unde trebuia umblat cu bisturiul. Declarațiile lui au deranjat greii partidului. Aceștia s-au simțit amenințați. Este evident că urmau să fie înlăturați din toate structurile de conducere unde erau așteptați Elena Udrea, Sever Voinescu, Cristian Preda, Monica Macovei, Teodor Baconski și alții. Ioan Oltean, Emil Boc, Cezar Preda, Vasile Blaga și alții ca ei urmând să îngroașe rândurile „șomerilor politici”. Lăzăroiu își formase la „Madame Blogary” un grup de susținere, evoluat de curând sub forma unui ONG, grup destul de critic la adresa greilor PD-L care nu doreau „evoluția” partidului cu Lăzăroiu în frunte. Nu cu mult timp în urmă cei de la „madama” prostituției politice românești îi vedeau lui Lăzăroiu poziția de premier al României urmând ca în 2014 să devină, neaparat, candidatul „dreptei românești” pentru funcția de președinte al României. Demiterea de acum strică jucăria la care Lăzăroiu a inceput să lucreze de ceva ani, de când s-a hotărât să se facă mare în politică.

Deocamdată, Lăzăroiu a ratat pista care îi asigura ascensiunea de mare șef la „dreapta românească”. Slugă prea-plecată a cotrocenistului șef va urma indicațiile prețioase ce îi vor fi transmise prin „persoane abilitate”, în caz contrar ... posibil un dosărel interesant despre făcutele și nefăcutele lui prin anii din urmă.

PNL a comunicat punctul său de vedere cu privire la această „încheiere de conturi” din Guvern, într-un comuncat.

Este regretabil faptul că Sebastian Lăzăroiu nu a fost demis pentru lipsa de viziune și soluții în domeniul pe care-l gestiona, ci în urma unui conflict politic cu activul de partid. Cu alte cuvinte, dacă tăcea, Lăzăroiu rămânea liniștit ministru, cu toată incompetența și cu tot cinismul său.
Iar de aici la a constata că indivizii din PD-L, UDMR și UNPR sunt la guvenare ca să fie și ei undeva nu pentru a face ceva nu este cale lungă.

6 comentarii:

Hendrix spunea...

Avem de-a face cu o uriasa MANIPULARE basesciana de tip securist, prea bine exersata in ultimii 7 ani de Sistem incat sa mai ridice suspiciuni. Cacealmaua de vineri, cu revocarea lui labaroiu, a ajuns sa fie de notorietate gratie concursului dat de televiziunile moguliene A3 si IrealitateaTV. Daca in privinta stiristilor portocalii n-am nicio indoiala, sunt absolut socat de ,,naivitatea'' celor de la A3, care au facut jocul lui ba-secu!!! Victimizarea lui labaroiu, prezentarea lui ca victima a ,,greilor''din randul pedeleprelor mi se pare intolerabila. Am senzatia ca A3 ca post de stiri n-a fost naiva la faza asta, a stiut ce face!
Este evident ca labaroiu face parte din Sistem in continuare, nu exista nicio ruptura intre el si umil boc si ceilalti ,,grei''. Apropos, la pedelepre nu exista ,,grei'', exista un singur greu(ba-secu!) si o ceata de actori care joaca diverse scenete kitschoase din cand in cand. Unii sunt actori principali( sefimea pedeleprelor), unii sunt actori secundari iar altii sunt pur si simplu FIGURANTI, asta ca sa raman in termeni cinefili.
Ce va urma? Merg pe mana lui Bogdan Duca, cu al carui articol sunt pe deplin de acord. Cred ca labaroiu va fi in viitorul apropiat bine mediatizat de presa scrisa si audio-vizuala, cu largul concurs dat de cele 2 televiziuni moguliene. Ma astept ca in viitoarele saptamani labaroiu sa fie foarte activ, la fel si informatiile ,,pe surse'' privind noua formatiune politica pe care o va crea. De ,,dreapta'', evident.
Observ in ultimele zile o concertare a falsilor dizidenti in crearea unei mari miscari ,,de dreapta'' si ma refer aici la tot ce se intampla cu personaje ca labaroiu, fecali, dan diaconescu. TOTI sunt slugile lui ba-secu si toti au un singur target: sa ia fiecare cateva procente din electoratul nehotarat astfel incat USL sa nu faca 50%. Asta este adevarata miza strategica a pedeleprelor, restul e literatura!

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Toate variantele sunt posibile. Absolut toate. Chiar dacă nu o crezi, este posibilă și varianta privind supărarea greilor ! Greii PD-L sunt „baroni” locali. Iar Lăzăroiu a făcut, conștient sau nu, o distincție între cei de dreapta și PD-L. În interviul dat celor de la Gândul a spus că liberalii din Comisia de muncă de la Camera Deputaților (parcă) au ideii asemănătoare cu ale lui și că Mariana Câmpeanu și Paul Dobre ar fi bine-veniți într-o nouă formațiune politică de dreapta, normal, la cea la care el lucrează. Păi, să avem pardon. Nu s-a înscris în PD-L pentru că nu este de dreapta însă laudă liberalii ! Vezi ! Posibil ca declarațiile lui, la fel ca și în cazul declarațiilor cu privire la UDMR, să fie cauza care a determinat reacția PD-L.

Hendrix spunea...

Ma faci sa rad, draga Cepeca! Tu chiar crezi basmul asta cu ,,greii'' lor? Tu chiar crezi ca ,,greii'' astia sunt de capul lor si ca fac ce vor ei? Tu chiar crezi asta???
El doar vorbeste de ,,dreapta'', dar n-are nicio legatura cu doctrina respectiva, chiar nu intelegi? El ar vrea doar sa ia din PNL cativa indivizi care sa puna botul la vrajelile sale de ,,dreapta'' dar oameni ca Paul Dobre sau Mariana Campeanu NICIODATA nu vor trece landa labaroiu si fanteziile sale de ,,dreapta''.
In niciun caz el n-a fost revocat datorita declaratiilor sale! Asta a fost pretextul pentru umil boc, in fapt lui labaroiu i s-a dat acum liber sa devina om ,,politic''. Stai sa vezi!
Fii ceva mai circumspect cand citesti declaratii politice. Iar cand citesti un interviu al lui labaroiu fii extrem de circumspect, intelegi?

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Ți-am mai spus. Toate variantele sunt posibile în lipsa unor informații detaliate.

Lăzăroiu nu este de dreapta. Este fascist. Asta este altceva.

Lilick Auftakt spunea...

Florin, nu exista grei in PDL. A explicat foarte bine si Oana Stancu, azi. De 7 ani, in PDL, toti au dosare, toti sunt ascultati, urmariti, santajati. Cine e greu in PDL? Blaga care a fost pus cu botul pe labe? PDL va face doar ce spune Basescu.

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Nu am cum dovedi așa că nu am cum să te contrazic. Nici pe Hendrix. Până nu avem informații mai bune despre ce anume s-a întâmplat de s-a ajuns la demiterea și nu demisia lui Lăzăroiu, tot ce spun sau se spune este o speculație. Sincer, pentru binele pedeliștilor, cred că mai sunt membri fondatori sau personalități care au ce spune independent de voința lui Băsescu.