luni, 6 aprilie 2015

Provocare contra calomnie tip PSD.

Atitudine care îmi place.

PSD a lansat calomnii la adresa lui Cătălin Predoiu privind finanțarea unei campanii electorale din 2008. Că ar fi fost beneficiar al unei finanțări frauduloase. Predoiu a negat vreo implicare. Pentru că PSD insistă în calomnii și cereri aiurea - Predoiu să renunțe la toate funcțiile politice din PNL -, acesta a trecut la contraatac. Îl provoacă pe Ponta.

Am trimis declaraţia mea lui Ponta, la sediul PSD, cu confirmare de primire. Îi adresez din nou provocarea: dacă eu sunt suspect în vreun dosar, ies din politică, dacă nu, să iasa el. Şi încă ceva: indiferent câte campanii calomnioase vor iniţia PSD-Ponta, nu vor opri Programul de Guvernare al PNL. Acesta va ieşi din dezbateri publice mult consolidat şi îmbunătăţit cu sugestiile mediului de afaceri, sindicatelor, societăţii civile. Un program construit cu românii, care se va perfecţiona permanent prin sugestiile lor. Programul de Guvernare al PNL va fi începutul sfârşitului lui Ponta”.

Declarațiile calomnioase însoțite de cereri scandaloase au formulat din partea PSD mai mulți lideri. Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele, Rovana Plumb, Liviu Pop și alții. Se pune întrebarea. Ca îi determină să aleagă pe Cătălin Predoiu ca țintă ?

Răspunsul poate fi și simplu, dacă acceptăm să nu ne pierdem în vorbe, dar poate fi și complicat.

Simplu. PNL are un program de guvernare anunțat în liniile sale generale, pus în discuție publică, rafinat în urma dialogului cu alte partide politice (mare atenție !), cu politicieni, cu patronate și sindicate, cu investitori străini și români, cu societatea civilă. Programul PNL urmărește aplicarea în viața publică și în actul de guvernare a principiilor programului cu care Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Mai mult, procedurile sunt alese în așa fel încât să respecte o anumită ordine a atingerii obiectivelor: pas cu pas.

În esență, programul PNL este cel care oferă o alternativă la guvernarea PSD tuturor celor cu care PNL a intrat în dialog. Acceptarea propunerilor lor le conferă calitatea de participanți la construirea programului de guvernare al PNL și la susținerea PNL pentru a prelua puterea și a-l pune în aplicare. PSD știe că o finalizare a programului de guvernare al PNL cu participarea societății civile înseamnă o susținere majoră a PNL la alegerile parlamentare și locale de anul viitor. Participanții la finalizarea programului de guvernare liberal se responsabilizează pentru susținerea lui. Simplu.

PSD știe că legătura dintre PNL și Președintele Klaus Iohannis conferă acestui program de guvernare o garanție a realizării. Președintele Iohannis își câștigă, relativ repede, reputația omului care se ține de cuvânt, fără nici o abatere. Din moment ce Președintele Iohannis pomenește mai mereu că vrea un guvern al lui, că actualul guvern nu este capabil să asigure promisiunile lui din campania electorală, șansa PSD de a mai câștiga alegerile viitoare, de orice natură ar fi ele, scad îngrijorător.  De aceea a trecut PSD la măsuri severe.

Posturile de televiziune/propagandă politică ale PSD au trecut la denigrarea lui Klaus Iohannis și a liderilor PNL. PSD, prin interpuși, a capturat postul B1Tv care a început să renunțe la jurnaliștii care nu fac politica editorială a PSD. Culmea, fără a renunța la Traian Băsescu care va avea o viață lungă la acest post pentru faptul că Traian Băsescu a devenit un acerb critic la adresa lui Klaus Iohannis și a PNL !

Mai mult, sondajele de opinie realizate de sondori neafiliați PSD prezintă o situație neplăcută pentru Victor Ponta și PSD. Bine, PSD a contaatacat cu sondorii săi, cu sondaje în care încrederea populației în Klaus Iohannis scade rapid iar PNL se prăbușește. Nici nu se știe dacă va mai exista până la anul !

Acesta este ultimul sondaj. A mai fost unul, mai rău chiar pentru PSD care a răspuns cu un sodaj care îl arată în creștere „galopantă”.

Problema PSD nu este doar a lui. Este și a aliaților lui. Acum sunt „mari și tari” pentru că au parlamentari traseiști. Mâine însă, după cum arată mai toate sondajele, aliații PSD dispar dacă nu sunt luați de PSD la remorcă.

Singurii care ar rămâne pe scena politică în afara PSD și a PNL sunt cei din UDMR.

Vom asista, în curând, la un nou „război al sondajelor”, PSD fiind „câștigătorul detașat” al războiului de anul trecut chiar dacă a pierdut alegerile prezidențiale. Sondajele falsificate ale PSD și implicarea agresivă pentru promovarea lor a Antenei 3, România Tv, B1Tv a crescut „cota de piață” a lui Ponta și era cât pe ce să îl avem președinte.

Simplu, avem răspunsul la agresiunea PSD. Cătălin Predoiu este premierul desemnat al PNL, are un program de guvernare care urmărește punerea în aplicare a principiilor enunțate de Klaus Iohannis, convenit cu societatea civilă, este contracandidatul lui Victor Ponta iar imaginea lui publică este în creștere. PNL stă mai bine în sondaje ca PSD iar această poziție tinde să se permanentizeze. În viitor, se întrevede un PNL câștigător la alegerile locale dar și la parlamentare, PSD urmând să piardă toți aliații actuali dacă nu îi absoarbe sau nu îi ia la remorcă.

Este simplu. PSD simte că pierde teren și a trecut la atac. Dacă PNL știe cum să acționeze, PSD poate pierde mai mult decât a pierdut până acum. Are o scădere de aproape 10% în timpul dintre octombrie 2014 și martie 2015 (6 luni !). După cum acționează, are toate șansele să mai piardă 10% până la alegerile locale.

Niciun comentariu: