vineri, 9 octombrie 2015

Se clarifică jaful de la Romgaz ? Vosganian, Videanu, Ioan Nicolae ... Dar Tăriceanu ?

Agerpres (aici).

DIICOT a terminat expertiza în cazul Romgaz. Paguba este estimată la 62 mil. euro ! De către procurori ca urmare a rezultatelor expertizei.

Până una-alta, procurorii vorbesc de o porcărie guvernamentală, începută de Varujan Vosganian cu acceptul lui Tăriceanu (era, parcă, o stenogramă a ședinței de Guvern unde Vosganian îi cerea lui Tăriceanu să aprobe „porcăria” numită favorizarea lui Ioan Nicolae cu gazul ieftin pentru că are 6 fabrici și câteva mii de angajați). A venit guvernarea Boc (cel viteaz) cu Videanu în rolul lui Vosganian. Au preluat „porcăria”. Doar nu degeaba, ce naiba !

Nicolae este la pârnaie pentru o susținere financiară ilegală a PSD. Halal. Și-a făcut averea cu banii luați de la cetățeni (cei care au plătit mai mult pentru gaze ca Romgaz să nu dea faliment !) și de la bugetul de stat și băgați în sacoșa „familiei” de Vosganian și Videanu. Încă nu știm pentru câtă șpagă, dar vom afla. Sigur. Eu unul nu cred că Vosganian și Videanu cu acceptul lui Tăriceanu și Boc au făcut astfel de „danii” către Nicolae pe ochi frumoși.

Nicolae este deja la pârnaie și are mari șanse să mai stea, peste termenul actualei pedepse. Videanu nu a mai avut beneficiul protecției parlamentare și a intrat în malaxor pe semnătura Președintelui Iohannis. Vosganian are pe prietenul Tăriceanu alături și a fost, deocamdată, exclus de la urmărirea penală prin votul Senatului. Mai are un an. După ce nu va mai fi ales sau după ce în Parlament va fi o altă majoritate (în caz că ajunge, cumva, în Parlament la anul), Vosganian se va alătura lui Videanu și Nicolae. Mare lucru dacă nu cumva vom avea și alte nume grele în cauză. Pentru că porcăria a avut avizul și a altor politicieni cu funcții ministeriale pe atunci. Mă refer aici la premierii Tăriceanu și Boc, în special.

Să vedem, la proces, câtă daună admite instanța de judecată și cum va împărți aceasta vinovăția. Cum va împărți și recuperarea pagubei (62 mil. euro sau mai puțin, de ce nu și mai mult dacă apar și alte elemente ce astăzi sunt ascunse). Poate nu ar strica să îi vedem și pe cei care au modificat prețurile la gaze pentru populație și alte industrii pentru a băga bani grei în buzunarele fără fund ale lui Nicoale. Mai an, se arăta că Nicolae vindea marfa subvenționată de stat prin matrapazlâcurile lui Vosganian și Videanu în străinătate. Peste 70% din marfă mergea la export. Abia 30% era la intern, pe motiv că românii sunt prea săraci să cumpere marfa „de calitate” a lui Nicolae. În această porcărie, românii au fost și futuți și cu banii luați.

Niciun comentariu: