luni, 26 octombrie 2015

Asta da știre: stânga poloneză nu a mai intrat în Parlament ! Pentru prima dată de la căderea comunismului !

Agerpres (aici).

În schimb stânga, reprezentată de două formațiuni concurente, a fost eliminată pentru prima dată de la căderea comunismului în 1989 din viitorul parlament, după ce nu a reușit să atingă pragurile de eligibilitate”.

După 8 ani de guvernare liberală (centristă), Polonia a ales euroscepticismul conservator catolic pentru viitorul imediat (cel puțin până la următoarele alegeri). Jaroslaw Kaczynski a arătat că este pentru prima oară când în Polonia un singur partid are posibilitatea de a forma un guvern, cu o majoritate parlamentară suficientă. A chemat, totuși, alte partide la o colaborare cu Partidul Lege și Justiție pe care îl conduce.

Sub conducerea liberală (centristă), Polonia și-a sporit economia cu 50% spune Reuters. Nu este puțin.

Uite un vis frumos la care cu care am putea să ne ostoim supărările provocate de socialiștii de la noi, reprezentați de Iliescu, Ponta, Dragnea, Oprea și alte murături umane. Când vom ajunge și noi la maturitate ? Când vom ajunge să eliminăm din viața publică mentalitățile socialiste, apucăturile de stăpâni de sclavi prezente în comportamentul de zi cu zi al liderilor socialiști ? Să nu îl uit pe Băsescu ! Nu este departe de o astfel de mentalitate. Chiar dacă se declară, pompos, de dreapta.

Niciun comentariu: