luni, 7 decembrie 2015

Dîncu spune adevărul. Trist ! Crud ! Inuman !

Agerpres (aici).

Spune Vasile Dîncu, în cunoștință de cauză, fără floricelele politicianiste ale unor politicieni handicapați de genul lui Ponta, Tăriceanu sau alte hahalere:

Avem o creștere economică continuă cu care ne împăunăm în statistici, dar e o creștere fără dezvoltare și o creștere fără dezvoltare nu folosește oamenilor și nu folosește viitorului. E o creștere care consumă mai degrabă, care consumă resurse, îți dă senzația unei dinamici pozitive, dar de fapt nu folosește la nimic”.

Refuz să mai ascult pe cei care vorbesc despre „creșterile” economice și „dezvoltare” de pe timpul lui Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc sau Victor Viorel Ponta.

Când consumi este normal „să pui” mai mult „pe tine”, dar asta nu înseamnă „creștere economică”, nu înseamnă dezvoltare (în nici un caz dezvoltare a învățământului, o dezvoltare a sistemului de sănătate, o dezvoltare a cercetării științifice și tehnologice, o dezvoltare care să te arate ca o altfel de țară). Creșterea cu care se laudă politicienii de mai sus, plus Băsescu (otrava națională, alături de alți feseniști de seamă !) aduce mai mult a obezitate. Nu degeaba „operațiile” pe care le suportă societatea în aceste zile sunt axate pe combaterea corupției. Averile adunate de hrăpăreții neamului nu au dus la dezvoltare.

Ioan Nicolae, cel din închisoare pentru finanțarea frauduloasă a PSD, protejat de Varujan Vosganian pe timpul guvernării Tăriceanu și mai apoi de Adriean Videanu pe timpul guvernării Băsescu-Boc, s-a îmbogățit din banii pe taxe și impozite ca să, vezi Doamne, nu închidă făbricile chimice. Să nu pună pe drumuri 9000 de salariați. Le-a închis. A primit de la stat prin forme ale corupției aproape 1 (un) miliard de euro !

Din manevrarea unor statistici spunem că avem creștere economică. Aiurea ! Fără dezvoltare economică, așa cum bine spune Dîncu, această creștere nu are sens.

Poate aude și Victor Viorel Ponta care se laudă cu așa-zisa creștere. Care se laudă cu excedentul bugetar datorat neexecutării investițiilor - de infrastructură rutieră, feroviară, navală, energetică etc.

Adevărul este deosebit de crud. Avem o creștere economică - statistică -, care nu folosește la nimic. Asta înseamnă că am avut guverne degeaba. Niște caricaturi de miniștri care s-au făcut că lucrează. Care au furat speranțe și încredere, care au furat din viața oamenilor, care au fabricat săraci. Din moment ce sărăcia s-a agravat, în toată țara, lauda cu creșterea economică este o mare ticăloșie. Iar susținerea lăudătorilor este o formă de tembelism.

Niciun comentariu: