vineri, 22 mai 2009

Principele Radu Duda

A intrat in campanie. Critica Guvernul insa critica, mai ales, clasa politica. Are si sustinatori.

Initial, nu am avut convingerea ca Principele Radu va avea succes. Am considerat ca va avea o influenta asupra unor oameni satui de modul de a face politica al pedelistilor si pesedistilor, ca sa ma refer la principalele partide feseniste. Dupa postarile de pe site-uri se pare ca am dreptate. Dar nu cred ca Principele Radu va putea avea mai mult de 12 - 15% din voturi la prezidentiale, pentru primul tur. Mai mult, nu este exclus ca primele locuri la prezidentiale sa aiba sub 30% din voturi.

Imi place modul in care evolueaza si ii apreciez demersul. Ca sustinator al liberalilor insa, voi da votul lui Crin Antonescu si sfatuiesc si pe altii sa faca la fel. Principele ne propune un presedinte fara orizont politic, in contrast cu toti ceilalti presedinti care s-au perindat pe la Cotroceni insa cu un comportament in limitele constitutionale. E bine ? Nu cred. Nu poti fi presedinte de tara fara orientare politica. Pentru a avea un Presedinte cum il propune Principele Radu trebuie facute unele modificari in Constitutie. Merg mai departe si spun ca trebuie redefinit CSAT. Multe din atributiile administrative ale Presedintelui Romaniei ar trebui desfiintate. Practic, propunerea Principelui este de a avea un presedinte de tara dupa modelul german sau italian. Nu este ceva rau, mai ales dupa ce Basescu a dovedit cat de rau poate fi un mandat de presedinte "jucator".

Imi place Principele Radu insa il voi vota pe Crin Antonescu. Crin ofera mai mult prin ideea de libertate pe care liberalii o ofera ca fundament al tuturor actiunilor lor.

Niciun comentariu: