miercuri, 20 mai 2009

Sansele lui Geoana

La articolul din Cotidianul "Geoana demisioneaza daca pierde, il schimba pe Boc daca invinge" al lui Dan Duca am postat sub numele "Cepeca" cateva randuri.

"E greu cand nu ai 50%+1 din voturi

Geoana a dat masura coalitiei. Nu stiu cum o scrie in hartia aia de-i spun ei \"parteneriat\" insa nu cred ca este prevazuta varianta declarata de Geoana: daca el ajunge presedinte, premierul va fi de la PSD.

Am citit pe blogul lui Malaimare ca Geoana si-a propus \"sa-i f... pe toti\". A inceput cu cei din PSD si se pare ca trece la cei din PD-L. Tipul este harnic. Are obiective marete si ce spune are sanse de reusita. Treaba este daca va ajunge !

Daca ajunge presedinte de tara este posibil ca PSD sa ceara functia de premier iar PD-L sa o accepte. De ce ? Simplu. Refuzul PD-L va duce la alegeri anticipate, daca PNL nu va accepta o alianta cu una din cele doua. In plus, PD-L va incepe, din acel moment, sa nu mai aiba obiectiv politic, confiscat de Basescu si legat de existenta lui Basescu la Cotroceni. Va deveni, pana la disparitie, un partid balama, dispus sa isi ofere serviciile celui care va da mai mult.

Basescu a declarat, in repetate randuri, ca nu se va intoarce in partid, ca nu va mai avea activitate politica. Inclin sa il cred desi am dubii. Este totusi posibil ca Basescu sa isi fi condamnat partidul la pieire cu sange rece. Pierderea prezedentialelor ii va afecta imaginea publica iar in PD-L vor incepe miscarile de atomizare. Oportunistii care s-au alaturat partidului datorita sinecurilor oferite de Basescu isi vor cauta noi stapani. De exemplu TRU, Voinescu, Patapievici, fostii liberali si multi, multi altii, nu vor mai avea siguranta \"proiectelor lor politice\" si vor parasi pedelicii pierzatori. Ei au pariat pe Basescu iar pierderea pariului, chiar si la cei fara onoare, este un capat de drum.

Geoana nu are variante. Ori castiga ori piere. Piere si el. Nu ca renunta el, de buna voie, il vor manca ai lui, cei care isi ascut acum cutitele cu gandul la jugulara lui Geoana. Si are, slava Domnului, destui \"prieteni\". A jucat, la fel ca Basescu, la \"totul sau nimic\". Pana acum i-a mers. Sa vedem la toamna."

Acum, sa fiu sincer, daca pica Basescu sunt mari sanse sa ajungem la anticipate, mai ales daca PNL nu se lasa curtat de nici unul dintre fratii FSN.

Niciun comentariu: