luni, 10 ianuarie 2011

Antonescu la RTv

La emisiunea RTv moderată de Miruna Munteanu (09.01.20100, ora 19.15), „România Politică”, s-au spus „cuvinte grele”. Trec peste partea de emisiune care l-a avut ca invitat pe sinistrul Funeriu, poate fi urmărită, destul de interesantă pentru cei care sunt în domeniul învățământului, eu pun accentul pe a doua parte a emisiunii, de la minutul 45', când invitatul a fost Crin Antonescu și când Hurezeanu a dat dovadă de calități neobișnuite. Fața pupincuristului băsescian se „colora” după cum veneau răspunsurile lui Antonescu. Alături, Iosif Boda, la fel de interesant, jubila (părerea mea).

Nu pot prelua emisiunea de la RTv, însă lincul va ajuta.

România Politică”. Foarte interesantă.

În scripturile de la RTv, sunt preluate doar „glumițele”. De ce oare ?

6 comentarii:

Teo Negura spunea...

Adevarul e ca discursul lui Antonescu, retorica lui, nu sunt chiar atat de usor de contracarat precum cele ale lui Basescu sau Boc, de pilda. Si nu neaparat datorita oratoriei, ci datorita argumentelor. Cand cel mai bun si uzitat argument devine adevarul, e-aproape imposibil sa-l combati...

Crăciun Florin spunea...

Corect, Teo. Nimeni nu a reușit, până acum, să facă dovada lipsei de adevăr în afirmațiile lui Crin. Politice sau de altă natură.

ADRIAN spunea...

pentru ca s-a nimerit sa avem opinii comune in unele chestiuni m-ar interesa parerea dvs despre alianata cu PC, croita recent prin nu stiu ce resort

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Ți-am văzut punctul de vedere la Lilick. Este ... radical. Dar este un punct de vedere ce se cuvine a fi respectat. Îl respect și te respect pentru consecvența cu care îl rostești.

Eu am dorit, de mult, ca PC să fie absorbit de PNL. Sunt persoane în PC care sunt mai apropiate de opțiunea liberală decât unii liberali chiar. Apoi, eu sunt un adept al liberalismului modern, cu multe nuanțe așa-zis sociale, fără a derapa spre socialism. Îmi repugnă socialismul. Dar asta este o altă discuție.

Sunt de acord și cu explicațiile date de Ludovic Orban, susținute de Vosganian și Tăriceanu (au opinii comune). PNL poate, singur, să devină principala forță politică de guvernare în România dar ... în timp. Iar timp nu prea este. Actuala guvernare forțează măsuri politice care, în situații normale, nu s-ar produce. Apoi, dacă iau în considerare latura umană, trebuie să constat că în timp ce o parte dintre liderii PNL doresc să realizeze ceva în timpul mandatului lor ceilalți, aflați în opoziția internă, nu au această presiune. Totuși, Orban a precizat, aseară, la RTv, că după votul dat de organul de conducere al PNL el reprezintă, în fața opiniei publice, alianța de centru-dreapta. Chiar dacă nu a fost de acord cu ea.

Am postat și la Lilick, în sensul că această alianță are un cui. Dan Voiculescu. Posibil și alții, pe care eu unul nu îi cunosc. Dar Voiculescu are antecedente în relația cu alte partide, fiind cel care a decis ruperea unor alianțe. Bașca reputația lui pătată, reputație întreținută, abil, de cei care, la fel ca Voiculescu, au colaborat cu diferitele structuri ale securității.

Eu unul sunt pentru această alianță. Pentru alții poate fi un act politic forțat, iar alții îl consideră de neacceptat. Am dreptate și eu, au dreptate și ei. Timpul ne va spune unde s-a greșit, dacă s-a greșit, sau dacă alianța a fost benefică.

ADRIAN spunea...

da, poate sunt un pic radical desi nu tin sa ma incadrez in aceasta categorie. recunosc de asemenea ca la data cand UFD a fost absorbit in PNL am fost printre dezamagiti caci am avut senzatia ca nu voi mai fi reprezentat.
acum, in ce priveste alianta cu PC mie mi se pare fortata caci nu era nevoie de atat de mult. discutam cu cineva care remarca un lucru legat de istorie. impotriva lui Napoleon nu s-au creat super armate combinate ci mai multe armate s-au inteles sa lupte impotriva lui ... asa si aici, putea sa se faca un pact de colaborare, fiecare pe partia lui si dupa posibilitatile lui. a promite 21 de parlamentari unora care sunt la 1,3 % mi se pare nu generos ci usor stupid. nu zic ca nu sunt oameni interesanti in PC dar asta nu inseamna ca trebuie absorbit partidul ci, eventual acei oameni interesanti pentru a evita absorbtia, la pachet, a celor care dau alta imagine PC. altfel ce? are nevoie PNL de filiale noi ce nu ar fi existat decat prin fuziune? exista vreo infrastructura indispensabila pe care n-ar putea-o acumula PNL decat printr-un astfel de protocol? credeam ca PNL sta mai bine din acest punct de vedere. eu am convingerea ca o negociere si un parteneriat se poate intampla numai intre parti care au reciproc de castigat iar in cazul asta vad ce castiga PC dar nu vad ce castiga PNL in afara de gloria de a "unifica dreapta". pare mai curand un gest disperat in loc sa fie un gest glorios.
in ce priveste "facutul ceva" eu emit pareri de pe margine. insa sesizez destul de limpede un efort al lui Varujan Vosganian in coordonarea comisiilor si apoi vad ca apare un guvern fantoma in care nu numai ca el, ca sef de comisie, nu se gaseste ca potential ministru dar si alti "ministri" fantomatici sunt persoane fara activitate recunoscuta in respectivele comisii ... si asa mai departe. chestie nesanatoasa zic eu, care ma face sa-mi pun intrebari in ce priveste formarea opiniilor si a deciziilor insa, subliniez din nou, din punctul de vedere al unui chibitz.

ps: unde gasesc cat mai aproape de prima mana opiniile lui Orban si ale lui Vosganian (n-am vazut emisiunea)?

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Emisiunea la care a participat Orban este aici. O consider interesantă.

http://www.realitatea.net/emisiuni/oradefoc.html

Emisiunea de ieri.