miercuri, 16 noiembrie 2011
Se alege oastea
Nu neglijez disputele politice pentru clarificarea pozițiilor unora și altora. Mă interesează însă și pozițiile celor pe care noi i-am mandatat să ne conducă, fie din PNL fie din alte partide componente ale USL, cu privire la lupta ce trebuie dusă cu hidra băsesciană pentru înlăturarea, în totalitate, a acestui regim profund nedemocratic.
La „Sinteza zilei” de ieri invitatul Crin Antonescu a făcut o afirmație clarificatoare. Lupta împotriva lui Băsescu și a bandei de mafioți care îl sprijină trebuie organizată și dusă după regulile militare. Iar din conținutul explicațiilor date de Crin Antonescu se desprinde cu claritate ideea că „oastea” USL trebuie aleasă cu grijă, cu atenție, că persoane care au fost la un moment dat „de încredere” s-au dovedit a fi ostile sau inutile construcției oștirii, că acțiuni care vor duce la fricțiuni în interiorul partidelor pentru alegerea luptătorilor vor mai fi, că cei care azi încă mai joacă „bunga-bunga” cu peledeprele și aliații lor, unii cunoscuți alții în curs de a fi aflați, trebuie să facă pasul înapoi și că în nici un caz nu vor fi aleși pentru a avea influență în acțiunile de luptă politică.
Ca unul care are habar despre acest mod de organizare și pregătirea unor acțiuni după principii militare nu pot decât să salut fermitatea cu care Crin Antonescu se exprimă și conținutul mesajului sau. Da, este necesară o astfel de abordare pentru a putea lupta în condițiile pe care „câmpul de luptă politic” le impune. Pentru militar teritoriul pe care urmează a desfășura operația militară are o mare însemnătate. Se ajunge până acolo încât sunt alese armele și trupele capabile să acționeze fiind eliminate acele arme și trupe a căror specializare nu permite folosirea lor. Iar când se ajunge la trupă, sunt eliminați cei care nu sunt capabili să răspundă unor minime cerințe ale câmpului de luptă. Pentru mulți dintre cei care susțin USL o astfel de abordare nu este vizibilă, nu este inteligibilă pentru că nu au o astfel de pregătire sau cunoștințele necesare minime despre domeniul militar, despre lucrul în statele majore militare când sunt planificate operațiunile militare. De aceea sunt deranjante, pentru ei, unele măsuri pe care conducerile partidelor le iau cu privire la diferite persoane. Persoane care altfel lasă o bună impresie, persoane care pot, la un moment dat, avea o mare influență în rândul electoratului. Persoane care însă în această „bătălie” sunt inutile, în cel mai fericit caz dacă nu sunt ostile.
Eu înțeleg că alături de Crin Antonescu în acest mod de gândire a venit Victor Ponta. Dacă această gândire va fi cheia organizării și ducerii bătăliei politice de azi înainte, înseamnă ca vom mai asista la cazuri „senzaționale” jurnalistic în care anumite personalități politice sunt înlăturate din componența conducerilor formațiunilor politice sau chiar din partidele respective. Este evident că din moment ce respectivele persoane au și vor avea în continuare interese financiare și de altă natură cu cei din PDL, UNPR și UDMR nu pot fi luptători pentru cauza USL ! Se poate presupune că vor defecta la un moment dat. Iar o defecțiune poate anula, la un moment dat, efortul miilor de militanți ai USL pe întreg teritoriul național.
Gândind în această cheie, devin majore programele construite și prezentate de USL pe diferite domenii de activitate ale vieții sociale și ale guvernării USL când aceasta se va realiza. Știrile de senzație cu ce abuzuri mai fac cei de la putere, analizele acestor abuzuri și lamentările unora și altora devin minore. Undeva, în spatele scenei, la partide, sunt alții care iau aceste abuzuri în serios și pregătesc corecțiile necesare ce vor fi aduse atunci când puterea va fi preluată de USL. Vor fi pierderi în trupele USL însă în planificarea militară sunt prevăzute pierderile de oameni, armament, tehnică etc. De aceea există sistemul logistic care are rolul de a pregăti din timp materialele de care luptătorii de pe front au nevoie și rezervele de personal care să înlocuiască pe cei căzuți.
Răzbiul nu place pentru că mor oameni. Nici militari și nici civilii nu sunt vinovați de declanșarea și ducerea unui război, însă ei sunt cei care dau victimele. În toate cazurile războaiele au fost declanșate de conducătorii politici sau au pornit din cauza unor conducători politici. Acest adevărat război politic are drept cauză pe Traian Băsescu și clica lui de mafioți și va avea victime. La noi și la ei. Sper însă să îl câștigăm.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu