miercuri, 21 aprilie 2010

Trăznăi legislative

Capital.ro vine cu o analiză a propunerilor legislative aiurite pentru combaterea crizei. Campionii sunt, normal, cei de la PD-L.

Ia să vedem câteva „perle”:

AMENZI RAPORTATE LA VENITURI

Lansare: Aprilie 2010
Autori: Cinci senatori PDL
Motivaţie: Bogaţii nu respectă reglementă-rile rutiere din cauza sancţiunilor nesemnifi-cative. În consecinţă, amenzile ar trebui stabilite în funcţie de venituri: până în 50.000 de lei anual, punctul-amendă va fi 10% din salariul mediu pe economie, 50.000-300.000 de lei – 3% din venit, iar peste 300.000 de lei – 1% din venit
Impact estimat: N/A
Critici: Disproporţia sancţiunilor: pentru venituri de 4.166 de lei lunar, punctul-a-mendă va fi de 60 de lei, în timp ce pentru 4.167 de lei lunar, acesta va fi 1.500 de lei!


IMPOZIT PE VENIT ÎN DOUĂ TREPTE

Lansare: Martie 2010
Autor: Georgian Pop (PSD)
Motivaţie: Introducerea unui sistem „mai echitabil“ de impozitare a veniturilor: 10% pentru sumele aflate sub salariul mediu brut pe economie (1.940 de lei în luna februarie a acestui an), 16% peste acest prag
Impact estimat: Trei milioane de salariaţi vor încasa mai mulţi bani
Critici: Încasările bugetului de stat ar putea scădea cu peste 1,5 miliarde de euro anual, având în vedere că circa 70% din salariaţi s-ar încadra în primul nivel de impozitare. În plus, cum mulţi angajaţi îşi negociază salariul net, scăderea ar fi resimţită în special de angajatori.


SUPORT FINANCIAR PENTRU DEPOZITE DE LEGUME

Lansare: Iulie 2009
Autori: Opt deputaţi PSD şi PDL
Motivaţie: Stimularea producţiei şi valori-ficării legumelor şi fructelor. În acest sens, se propune punerea la dispoziţie de terenuri pentru construcţia de depozite de produse agricole, subvenţionarea cu 25%-40% a construcţiei şi cu 60% a energiei electrice consumate
Impact estimat: N/A
Critici: Reprezentanţii Guvernului au arătat că fondurile europene disponibile pentru agricultură pot acoperi până la 75% din costurile unor asemenea investiţii.


ÎNCHIDEREA HIPERMARKETURILOR ŞI SUPERMARKETURILOR DUMINICA

Lansare: Aprilie 2010
Autor: Valeriu Steriu (PDL)
Motivaţie: Încurajarea vânzărilor în pieţe şi în micile magazine
Impact estimat: N/A
Critici: Consiliul Concurenţei va analiza propunerea, pe care o consideră ca având „potenţiale efecte de natură anti-concurenţială“. Se încalcă dreptul de alegere al consumatorului şi sunt afectate afacerile retailerilor (duminica aduce până la 20% din vânzările săptămânale), dar şi cele ale furnizorilor, care distribuie cea mai mare parte a mărfurilor prin marile magazine.


TAXA PE FAST FOOD

Lansare: Ianuarie 2010
Autor: Attila Cseke (UDMR)
Motivaţie: Alimentaţia nesănătoasă duce la creşterea îmbolnăvirilor şi, implicit, la creşte-rea cheltuielilor de sănătate, reducerea pro-ductivităţii şi a capacităţii de muncă, scăderea calităţii vieţii şi scăderea speranţei de viaţă
Impact estimat: Venituri suplimentare la buget evaluate între câteva zeci de milioane şi un miliard de euro
Critici: Taxa ar aduce creşteri de preţuri, scă-derea vânzărilor şi, în consecinţă, concedieri şi falimente. Graniţa între produsele sănătoase şi cele nesănătoase nu e deloc clară. Se vor stimula evaziunea şi artificiile fiscale.


TICHETE CADOU PENTRU PENSIONARI

Lansare: Iunie 2009
Autor: Mircia Giurgiu (PDL)
Motivaţie: Pensiile sunt mici, în timp ce preţurile produselor şi serviciilor cresc continuu. Drept urmare, pensionarii cu pensii sub 1.500 de lei ar trebui să primească tichete cadou de câte 200 de lei de Paşte şi Crăciun, indexabile anual cu rata inflaţiei
Impact estimat: 0,4% din PIB
Critici: Reprezentanţii Guvernului conside­ră că alocarea tichetelor ar fi discriminatorie, având în vedere că există numeros personal activ remunerat cu până în 1.500 de lei. În plus, iniţiatorul nu identifică sursele de finanţare pentru punerea în practică a propunerii sale (care ar însemna un efort bugetar de 2,1 miliarde de lei anual).


Și în loc de concluzie, punctul de vedere al analistului economic Cristian Ghinea:

Şi stupizenia are diverse trepte. Sunt unele de o prostie absolut monumentală, care privesc bugetul de stat ca pe un sac fără fund sau care vor să încurajeze anumite categorii punând beţe în roate altora – vezi închiderea hipermarketurilor duminica. Altele, însă, ar putea fi, totuşi, luate în discuţie“, spune el, dând ca exemplu iniţiativa privind raportarea amenzilor rutiere la venituri. „Ştiu că la sistemul fiscal pe care îl avem o astfel de propunere pare fără şanse. Însă cum ar fi dacă, de exemplu, s-ar plăti amenda în funcţie de valoarea maşinii?“

Un comentariu:

Anonim spunea...

BOMBA ATOMICA DE LA CEAUSESCU LA BASESCU !
( Aceleasi inalte aspiratii - acelas dramatic sfarsit )
ROMANIA DETINE BOMBA ATOMICA! CASA ALBA SE PREGATESTE SA ANCHETEZE REGIMUL DE LA BUCURESTI

Materialul pe care vi-l prezent in premiera, este de o gravitate exceptionala si a fost furnizat de catre o sursa din Ambasada SUA (agent AIEA in Romania) .Sursa afirma ca Romania detine arme de distrugere in masa, iar combustibilul nuclear a fost si este produs la Combinatul din Pitesti, intr-o sectie secreta unde „angajatii” sunt doar experti in domeniul atomic.
Inspectiile efectuate intre anii 1990 si 2009 de catre agentii AIEA in Romania confirma desfasurarea - incepand cu a doua jumatate a anilor 1990, a unor experimente secrete pentru obtinerea de plutoniu imbogatit necesar la fabricarea armamentului de distrugere in masa. Romania, semnatara a Tratatului de Neproliferare Nucleara, a fost si ea mult timp suspectata, inca de pe vremea comunismului, de catre Occident, de faptul ca Nicolae Ceausescu a avut propriul program secret de inarmare nucleara.
Serviciile ruse de informatii externe au dezvaluit si ele, in baza arhivelor secrete ale KGB-ului, ca Romania a avut capacitatea tehnica sa construiasca arme atomice in 1989, dar si ca Nicolae Ceausescu avea deja arma de distrugere in masa.

Rapoarte CIA, confirma, de asemenea, ca Romania a fabricat arme nucleare in anul 2000.

Un recent accident la Bucuresti (in care victima era un cetatean american), fotografiat din satelit, a scos la iveala un adevar cutremurator si a creat, la Washington DC, o panica totala. Din analiza sumara a fotografiilor se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina nucleara, si nicidecum de un institut de cercetari stiintifice, asa cum se regaseste in actele statului roman. Concluzia este ca dorinta lui Ceausescu de a avea bomba atomica a fost preluata de toate regimurile postdecembriste.

Asadar, in Pitesti a fost creata, pe vremea lui Ceausescu – si acum functioneaza la capacitate maxima – „o instalatie industriala avand capacitatea de producere a un kilogram de plutoniu pe an, care se foloseste apoi ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune de tip SCUD, de productie proprie romaneasca.

Pana anul trecut, la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear. In august 2008, Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente. In localitatea Colibasi din suburbia Pitestiului se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul Rusiei, „se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a propriului combustibil pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras”.

Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Pe de alta parte, „in perioada aprilie-mai 2009 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Bucuresti”. Despre toate acestea, specialistii AIEA au intocmit un raport detaliat ce a fost trimis atat Casei Albe, cat si Parlamentului European, iar regimul de la Bucuresti va trebui sa dea explicatii.
Robert Horvath special for Nippon News DESCHIDETI
http://www.nymagazin.com/
http://www.nymagazin.com/
CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN SPARGE TACEREA . CITITI " Daca ai trecut prin casa mortii "
NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/