marți, 20 aprilie 2010

Oglindă-oglinjoară, cine este cel mai corupt din țară ?

Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de către cotidianul.ro Ei, pedeleii, sunt cei mai mari și mai tari în „materie”. Sunt corupți dovediți. Culmea, Ei sunt aproape singurii care au membri ai partidului condamnați definitiv pentru corupție. Celelalte cazuri aflate în cercetarea DNA, membri ai altor partide, sau pe rolul instanțelor competente nu au, deocamdată, o finalizare. Corupții din PD-L au acuzat pe alții de corupție pentru a-și acoperi propriile tâlhării.

Și avem, slavă Domnului, suficiente exemple. Avem și „legături periculoase” pe care le putem scoate în evidență. Mai nou, o judecătoare de la ICCJ a aprobat o măsură de arestare preventivă cerută de DNA pentru că „așa vrea poporul”. Normal, aici este vorba despre „poporul portocaliu” pentru că restul populației cere doar ca Justiția să fie independentă. Nu mai spun de faptul ca doua instituții plătite cu greu din bani publici, mulți, foarte mulți, au devenit, pe față, instrumente de opresiune politică. DNA este notoriu iar alături îi stătea, până de curând, ANI. ANI, o instituție construită după modelul Inchiziției spaniole de acum câteva secole avea puteri discreționare: verifica, cerceta, constata, judeca și condamna. Fiind noi în secolul XXI și trăind în Europa, după ce am semnat niște documente internaționale și am declarat că susținem Declarația Universală a Drepturilor Omului, am dat, prin legea ANI, celor condamnați de „inchiziția” română, dreptul de a se adresa unei instanțe de judecată competente. Iar până în prezent, Justiția a respins aproape toate dosarele înaintate de procurorii portocalizați.

Chiar dacă cititorii cotidianul.ro nu sunt admiratorii lui Băsescu și ai PD-L, rezultatul este, totuși, relevant. Pe lângă celelalte sondaje care îl evidențiază pe Traian Băsescu ca fiind cel mai prost președinte dar și cel mai corupt fost ministru al transporturilor.

Pedeleii spun că această percepție se datorează, în principal, faptului ca partidulețul lor se află la guvernare. Ei se miră de faptul că repondenții nu au dat majoritatea voturilor incriminatoare PSD și au exemplificat cu cazul Voicu pe care îl consideră mult mai grav decât Solomon de la Craiova sau Mircia Gutău de la Râmnicu Vâlcea ! Păi, să avem iertare, Mircia Gutău este deja condamnat iar Solomon este în arest preventiv la fel ca Voicu. În cazul lui Voicu și Solomon mai avem de așteptat până când instanța se va pronunța. Dar, dacă suntem atenți, vedem că întreaga campanie „Voicu” are drept scop scoaterea în evidență a PSD ca partid corupt. De ce oare ? Pentru că ei, pedeleprele, au sondaje care le spun clar ca în percepția populației sunt pe ducă.

O vorbă spune că „până nu faci foc nu iese fum”. Oare de ce au apărut atât de multe atacuri la adresa PNL și PSD din partea pupincuriștilor băsescieni ? Este plină presa de partid și de stat portocalie de materiale incriminatoare.

Niciun comentariu: