marți, 18 mai 2010

Avocați în sprijinul cetățenilor

Am citit la Lilick informația.

„Gheorghe Piperea, membru al Comisiei pentru o nouă Constituție, înființată de Fundația Horia Rusu, inițiază constituirea unei rețele de avocați care să apere, pro-bono, drepturile cetățeneşti, încălcate sub pretextul crizei economice”.


Informația este excelentă. Am căutat și găsit blogul tânărului avocat unde am găsit și apelul acestuia.

Apel public: Luati atitudine: 100 de avocati pro-bono pentru Romania!

Inițiativa este excelentă. Costurile unui proces și garanția câștigării lui sunt unele dintre handicapurile care pot face ca un cetățean oprimat de haita guvernamentală să acționeze la o instanță competentă pentru a-și cere dreptatea. Acum există posibilitatea ca asistența pro-bono propusă de Gheorghe Piperea să dea mai mult curaj celor care doresc să acționeze dar nu știau cum.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Florin, am pus si eu link catre blogul lui G. Piperea. Nu stiam ca are. Sper ca in curand o sa putem posta si o lista a acelor avocati, pentru informarea cetatenilor.

Crăciun Florin spunea...

Ar fi bine. Eu am găsit blogul „googălind” !

Florin Matei spunea...

O iniţiativă de aplaudat! Cetăţenii au nevoie de sprijin calificat, iar cei ce îl acordă acum, la ceas de cumpănă, vor fi răsplătiţi, cu siguranţă, mai târziu. Dacă nu de cei amărâţi, pe care îi ajută acum, de viaţă, de bună seamă.
Salutările mele, Florine!

Crăciun Florin spunea...

Te salut tizule. M-am bucurat când am citit la Lilick informația. Este nevoie de un astfel de sprijin. Sper să se realizeze, să aibă rezultate..