miercuri, 19 mai 2010

Spânzuraţi-ne !!!

Preiau un e-mail așa cum a fost scris. L-am primit de la un fost coleg de liceu, ba chiar de clasă, ba chiar de rând de bănci. Singura mea contribuție este de aranjare a textului. Este de comentat. Dar este, spun eu, un bun ghid pentru incapabilul Boc să facă curățenie în ograda administrativă unde de peste un an de zile PD-L taie și spânzură. Au întors țara pe dos. Au altă viziune. După ei va trebui să reașezăm țara așa cum este normal. Dar pierdem timp. Enorm de mult timp. Niște voturi date aiurea în 2008 și 2009 ne-au postat într-o nouă dictatură și sub controlul celor mai mari tâlhari politici de când există România ca țară.


Spânzuraţi-ne !!!

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninţă că intră România în colaps.
În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş. Voi, clasa politică,
l-aţi transformat în monstru.


- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara , aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă
i-aţi vârât pe gât.


- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.


- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie. Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.


- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.


- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.


- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.


- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!


- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.


- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.


- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.


Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.


Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.


Ce ce curaj? Cu ce moralitate?


Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi- vă întâi pe voi!


Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.


După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.
După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.


1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.


2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!


3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.


4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul ?


5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.


6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.


7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.


8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Simona Draghici

PS: subscriu şi eu, moş NELU ! dar cu un mic amendament!

Spânzuraţii pe ei...

7 comentarii:

Anonim spunea...

Doaamne, Cepeca, a spus tot! fierbe carnea pe mine! Trimiteţi-l pe unde se poate, te cutremură. Să-l vadă cât mai mulţi dintre români, ca să ştie de ce ne plâng părinţii, de ce se răscolesc morţii în morminte, de ce ne sufocă nedreptatea etc. Ce bine că mai intru-la tine pe blog-să te citesc! Of, ce bine-i descrisă toată suferinţa, drama, genocidul chiar...

Crăciun Florin spunea...

Silviu,

E-mail-ul circulă, a ajuns la sute dacă nu mii de oameni. Din țară dar și din străinătate. Inclusiv la foștii mei colegi de liceu militar, cetățeni ai SUA, Canada sau alte țări.

Eu l-am pus pe blog. Așa fac cu o parte din e-mail-urile pe care le primesc de la colegii mei. De la mine poate fi preluat de cei care au bloguri, și astfel poate ajunge la mai mulți cititori de bloguri. Eu am cititorii mei, tu îi ai pe ai tăi ...

Venind de la Piața Victoriei, unde am fost la meting, am văzut e-mail-ul și am considerat normal să îl pun.

Anonim spunea...

Ei, Florin, am bănuit eu că tu eşti promotorul, dar nu eram sigur. Cinste ţie! sincer, din tot sufletul. Şi tu eşti din plămadă adevărată, neaoşă, fără compromisuri şi duplicitarisme. Plus, cred eu, pregătirea de militar. Din păcate, la unii- aşa zis militari-ceea ce ar trebuie să fie simţire patriotică, de român, se transformă(din păcate)în trădare, oricum ar putea fi ea motivată. ceea ce este, de fapt, un non-sens. Vezi, mi se adeveresc, din nefericire, intuiţiile şi previziunile sumbre pe care le-am avut: Ăştia nu se lasă aşa uşor de putere, le este( deja) tare frică. Şi au şi de ce. Multe nenorociri fac şi au făcut. Dar, tot intuiţia îmi spune că vom scăpa de ei-sub o formă sau alta. După cum vezi, ca şi tine-de altfel, suntem cu poza la vedere. Adică: nu ne este frică. N-avem de ce. Asta înseamnă să fii curajos, ca romănaşii care au ieşit astăzi să-şi exprime durerea, nevoia de a putea trăi ca nişte oameni.Cred că trebuie să-l copiez şi eu, ceea ce am să fac. Cu tot respectul,dedappi

Anonim spunea...

Hahaha, la sfârşit, am scris şi cuvintele de identificare! scuze!

mos alecu spunea...

Si fotografiile , pe care le-ai facut cu ocazia evacuarii idiotului aluia din multimea furioasa , cind ni le prezinti si noua ?

Crăciun Florin spunea...

Nici o problemă Silviu. Mulțumesc pentru aprecieri.

Crăciun Florin spunea...

Mos alecu,

Am terminat și pus postarea cu mitingul. Eu nu am făcut poze. Ce am pus am preluat.