sâmbătă, 29 mai 2010

Reacție liberală la demența portocalie

Pe blogul Alinei am găsit Comunicatul Grupului Parlamentar al PNL de mai jos. Pentru toți cei care au ajuns, datorită mersului normal al vieții, la momentul în care trăiesc din pensie este importantă, foarte importantă orice susținere calificată, cum este aceasta.



Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal

telefon: (021) 402 10 70 fax: (021) 402 10 72 e-mail:pnl@cdep.ro


Nu abuzaţi de articolul 53 din Constituţie!

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 28.05.2010


Articolul 53 din Constituţia României nu poate justitica diminuarea pensiilor, aşa cum prevede pachetul de măsuri de austeritate, oricât ar încerca guvernul să ne convingă de contrariu. Aceste tentative nu fac decât să-mi confirme că echipa Băsescu - Boc a uitat faptul că, în conformitate cu Strategia de Securitate Naţională a României publicată în 2007, una dintre vulnerabilităţile şi ameninţările la adresa securităţii noastre este ceea ce se cheamă guvernare ineficientă. Realitate pe care o trăim din plin.

În disperare de cauză, juriştii cabinetului Boc au impresia că au găsit scuza pentru abuzul pe care sunt gata să îl facă, restrângând exerciţiului unor drepturi sau libertăţi, sub pretextul că există o situaţie excepţională, dar uitând că legea numeşte excepţionale anumite situaţii, specificate clar de Constituţie şi doar în cazul în care nu există alternative. Într-o societate democratică, regula este cea a exercitării neîngrădite a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, restrângerea fiind prevazută ca excepţie, daca nu există o altă soluţie pentru a salvgarda valori ale statului care sunt puse în pericol. Ori în cazul de faţă EXISTĂ alte soluţii care, puse în practică, ar putea contracara efectele crizei prin care trecem în acest moment. O spune FMI, o spun analiştii economici, o spune opoziţia, care a venit cu un set de măsuri anti-criză de mai bine de 1 an (vezi programul PNL, spre exemplu).

Il sfătuiesc pe primul ministru să-şi aducă aminte ce înseamnă stat de drept şi să renunţe la deschiderea cutiei Pandorei ce va duce România într-o acută criză de democraţie. În caz contrar, îl avertizez că este pasibil de plata din buzunarul propriu a despăgubirilor pe care pensionarii le vor câştiga în instanţele române şi la CEDO, şi ar putea cere aceste despăgubiri toţi cei aproximativ 5.500.000 de pensionari români. Cred chiar că nici nu se va ajunge la CEDO, pentru că încălcarea legii este prea flagrantă ca să nu obţină cei păgubiţi câştig de cauză în ţară.

Alina Gorghiu, deputat, preşedinte al Comisiei juridice a PNL

Telefon : 0722.587.667,

Adresă e-mail : deputat@alinagorghiu.ro,

Adresă blog : www.alinagorghiu.ro


Închei exprimându-mi disprețul față de cei care au votat cu PD-L și cu Traian Băsescu și ne-au adus în această situație disperată, în special față de cei care mai susțin ciuma portocalie.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Florine, nu vezi că nu mai e niciunul din votanţii ăia?
Eu zic să nu-ţi risipeşti dispreţul pe cine nu mai e, împroşcă-l tot pe cine e!
Mergem la Cotroceni şi rezolvăm.
Măcar îl umplem de dispreţ!
Da' bine de tot!
Pozele de la "Ultima şpagă" le găseşti pe Facebook.
Dacă nu ştiai, aici mă găseşti acasă:
http://httptoniblogblogspotcom.blogspot.com/
Let+s fuck the bastard!

Crăciun Florin spunea...

Gata Toni, am marcat.

Dinspre partea cu disprețul ... te înșeli. Mai sunt cozi de topor. Iar cei care au votat Băsescu și gașca și se dau pe sticlă dezgustați au un dinte împotriva PNL că nu a făcut Guvern cu mafioții. Așa că, tot merită disprețul.

Gata, mergem și la Cotroceni.

Lilick Auftakt spunea...

@Nicoleta mi-a spus ca e posibil sa fie o actiune marti la Cotroceni. Daca e asa (o sa ne tina la curent), pregatiti fluierele si injuraturile din dotare. :))

Crăciun Florin spunea...

Am recepționat, Lilick. Am înjurăturile la purtător. Am și voce. Totul este în regulă.