miercuri, 7 iulie 2010

Prostie cu năbădăi.

Iar iese Băsescu în evidență „ca râia”. Omul ăsta este depășit complet. A generat criza actuală din Râmânia. Nu este o afirmație gratuită, are un conținut consistent.

Unele dintre prostiile băsesciene ies la suprafață prin gura păcătosului. Iau de pe avocatnet.ro textul, este mai complet decât au dat televiziunile de știri (?!).

"Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor. Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii. Cred ca suntem intr-un cliseu. Eu nu spun ca pensionarii au venituri suficiente, dar, privind pe statisticile oficiale din 2007, saracia la nivelul pensionarilor este de 15,7%, iar in zona celor tineri este de 37%. Cred ca a venit timpul sa iesim din clisee si din povesti", a declarat Basescu la Radio Romania.

El a adaugat ca a "facut" pensia minima garantata de 350 lei, in conditiile in care aceasta nu exista inainte de 2008, de care beneficiaza 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodata la sistemul de pensii.

"Eu nu spun ca trebuie taiata aceasta pensie, dar nu cred ca exista venit in Romania care nu trebuie impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul sa nu vina cu o alta masura de genul marim TVA cu cateva procente si sa nu introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a spus Traian Basescu.
Ultimul paragraf apare și în „știrea” presei însă eu mă leg, în special, de primele două paragrafe.




Păi bine măi „nașparliule”, spui acum, cu gurița ta, că ai „făcut” parte din fondul de pensii pentru 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodată la el și te plângi peste tot că pensiile mănâncă bugetul ! Mă idiotule mă, tu ești dus cu pluta.

Ideea ta năstrușnică de a impozita încă odată veniturile celor care au fost obligați de stat să bage bani o viață întreagă la un fond administrat de stat este o altă prostie. Bă cretinule, normal ar fi ca banii băgați de oameni în fondul de pensii să le fie înapoiați, fără a fi impozitați, ci cu o dobândă preferianțială, la finalul activității lucrative. Dar tu ai venit cu handicapații tăi portocalii și ai pus totul cu curu'n sus. Pentru că ai dat la 800.000 de oameni o „pensie minimă garantată”, mai pe românește o pomană electorală, un fel de „găleată cu mâncare” de culoare roș-portocalie (ticăloșie săvârșită în concubinaj cu PSD), consideri că pensiile au același statut social ca pomana ta - ajutor social pentru cei fără venituri - dar care aveau dreptul de a pune o ștampilă pe buletinul de vot. Ești un bou. Pensia reală este un drept patrimonial al pensionarului, este o creanță a statului față de contributor sau față de acel bugetar care a îndeplinit alte atribuții funcționale și față de care statul și-a asumat o creanță și pentru perioada de viață rămasă după încetarea activității.

Nu trebuie să ne mai întrebăm de ce merge țara prost. Pentru că suntem conduși de proști. Asta este !

15 comentarii:

Anonim spunea...

Un idiot iresponsabil.

Crăciun Florin spunea...

Alexandru,

Omul ăsta își arată incompetența de cum deschide gura.

sandman spunea...

Si totusi, 5 milioane de timpiti l-au vvotat, in frunte cu profesorii care vroiau marirea de 50%. Sa nu uitam asta.
Plus diaspora care nu mai vroia comunism, dar care nu s-a intors in tara ca sa traiasca bine sub conducerea Chiorului. Deci...

Crăciun Florin spunea...

Așa este sandman, l-au votat și au „primit”. Profesorii și diaspora au înclinat balanța alegerilor în favoarea portocaliilor și a roșilor pesediști. Dacă celor din diaspora nu le reproșez ceva, profesorilor însă da. Mă asociez ideii care „umblă” în sensul ca votul la alegeri să se dea numai de cei care trăiesc în țară. Să nu se mai voteze în străinătate.

ADRIAN spunea...

el cretin sau idiot nu este, cum nu era nici dictatorul celalalt pentru ca in ambele cazuri exista o mare doza de viclenie parsiva .... cretini sunt aia care l-au votat iar eu sunt printre ei in cazul primului mandat pe motiv ca n-aveam incotro ca sa nu plec in Congo.
si fiindca am facut comparatia cu celalalt dictator, eu astept un 25 decembrie al lui. poate mai putin sangeros dar sigur la fel de meritat

GIURGIU spunea...

e o vorba veche si nu degeaba a ajuns pana astazi din gura in gura: "fereste-te de oamenii insemnati!" Nu cred ca trebuie sa am doctorat in stinte politice pentru a spune ca numai fata presedintelui romaniei spune clar ce actiuni poate face . Un om insemnat cum este "patronu' la romani" trebuia ocolit de la bun inceput acum defilam cu ce avem.
Va ramane in istorice ca un presedinte de mare vrajeala.

duras33 spunea...

Ce tare as vrea sa-l vad traind din pensia aia minima cu care se mandreste atat de mult, si-apoi sa-i aud glasciorul.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Ai dreptate. Cei care l-au votat sunt niște cretini. În 2004 am fost unul dintre ei.

Să avem încredere într-un 25 decembrie băsescian ? Ar fi frumos.

Crăciun Florin spunea...

Giurgiu,

Va rămâne ca cel mai prost președinte. Prin rezultate.

Crăciun Florin spunea...

durras33,

Nu va trăi din așa ceva. A furat destul cât să aibă o avere în euro cu multe zerouri în codaă. Este milionar individul !

Anonim spunea...

Basescu habar n-are ca pensia minima o primesc numai aceia care au contribuit la fondul de pensii. De ex: Daca o persoana avea pensie in valoare de 270 lei, diferenta pana la 350 ii revine de la bugetul de stat.
Beneficiarii pensiei sociale minime garantate sunt pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul in Romania, indiferent de data inscrierii la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat in plata, se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate.

Pensia sociala minima garantata se determina ca diferenta intre nivelul prevazut de lege si nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat in plata, stabilit in conformitate cu Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Oare nici Boc nu stie/cunoaste aceasta lege?

Vania spunea...

Cam din 2004 am convingerea că băsescu nu-i atât imbecil, cât rău intenţionat şi vrăjmaş al Ţării. Adevărat că, şi dacă mă înşel, efectul este acelaşi...

Crăciun Florin spunea...

Vania,

Înclin să cred că este rău intenționat. Vrăjmaș este tuturor celor care nu i se supun. Și cum nu i se supune o țară, a devenit vrăjmașul ei.

Anonim spunea...

Domnule Craciun, atunci cum va explicati ca mai exista persoane cu pensie de 2 sau 4 lei? Poate ati vazut si d-voastra la TV cazul acelei batrane...
In ordonanta nu specifica acele persoane care n-au contribuit.

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Ridici două probleme.

Prima. Persoane, în vârstă, care prezentau la TV „o pensie” de 3 lei (să spunem). Nu sunt pensionari ! Am întrebat și eu alte persoane care au lucrat în domeniu și mi-au atras atenția că pensionarul trebuie să aibă o contribuție de cel puțin 15 ani la fondul de pensii pentru a avea acest drept. La militari/ polițiști, persoanele venite din viața civilă care au contribuit niște ani la fondul de pensii și au intrat în activitate ca militar / polițist pot trece la pensie de militar / polițist după minimum 10 de activitate.

Persoanele despre care faci vorbire beneficiau de un ajutor social în sumă fixă, pe baza unor legi vechi.

În ordonanța cu care au debutat la guvernare PD-L&PSD s-a comis o tâlhărie. Au arondat la fondul de pensii - mutilat prin nevirarea contribuțiilor de către SC cu capital de stat - persoane fără venituri declarate. Presa a arătat, mult timp, faptul că părinții lui Boc, foști agricultori în curtea proprie și se pare că și la CAP-ul din comună (Cooperativa Agricolă de Producție în care aveau terenul și animalele de povară - deci societate agricolă privată), au primit pensie de la fiul lor. Iar Valeriu Tabără s-a arătat deranjat, într-o emisiune, de faptul că este pusă în discuție această „pensie” acordată agricultorilor care au lucrat în CAP-uri. De fapt, indiferent ce spun portocalii, acești „pensionari” încalcă tocmai principiul contributivității pe care îl reclamă Băsescu, Boc și toată gașca portocalie în cor cu pesediștii.

Normal că nu au vorbit despre contributivitate în ordonanță. Nu aveau cum să susțină această „pensie” socială.