joi, 15 iulie 2010

Tot de la Vosganian

Sunt stimulat de Alexandru. Pentru a nu cădea în plasa de minciuni a portocaliilor dar și a altora interesați (în special cei din mediul economic care au „un dinte” împotriva CCR pentru decizia de neconstituționalitate dată tăierii pensiilor), dar și pentru a evita cântecul de sirenă al lui Isărescu pun mai jos predicțiile lui Vosganian asupra rezultatelor guvernului de incompetenți condus de „umil” Boc. Unde nu este cap, vai de picioare, spune o vorbă din bătrâni.

Vosganian le numește „Cele 7 nenorociri ale anului 2010”, pe blogul său. Eu le colorez în portocaliu pentru că sunt ca urmare a gândirii și acțiunii portocaliilor.

1. Produsul intern brut continua sa scada in anul 2010. Daca previziunile de inceput de an sugerau o crestere economica de 1,4%, astazi evaluarile indica o scadere economica de cel putin 3%. Contractia economica reala in anii 2009-2010 va depasi 10% din PIB.

2. Deficitul bugetar al anului 2010 risca sa ajunga la 10% din PIB. Deficitul administratiei centralei pe primele cinci luni ale anului (buget de stat, bugete sociale) depaseste 20 mld de lei, ceea ce e mai mult decat deficitul similar al intregului an 2008.

3. Inflatia se reintoarce la nivelele de la inceputul deceniului. Tinta de inflatie de 8%, in conditiile reducerii salariilor nominale, este o grea lovitura pentru bugetele familiilor.

4. Investitiile straine scad dramatic. In anul 2008 investitiile straine directe au fost de 9,5 mld euro, in 2009 4,9 mld euro iar in 2010 abia daca vor atinge 3 mld euro. Si asta in conditiile in care cea mai mare parte a lor reprezinta majorari de capital ale firmelor deja existente si nu firme noi

5. Datoria publica a ajuns deja la 180 miliarde de lei, fata de previziunile Ministerului Finantelor Publice care indicau acest nivel pentru sfarsitul anului. Daca avem in vedere ca din ianuarie 2009 si pana acum datoria publica a crescut de la 110 miliarde de lei la 180 miliarde lei, rezulta ca pana la sfarsitul anului ea va depasi binisor 200 mld lei, adica in doi ani se va acumula o datorie publica cat in toti ceilalti optsprezece ai tranzitiei!

6. Ocuparea este cea mai redusa din ultima jumatate de secol! Numarul salariatilor a coborat in februarie la 4,29 milioane riscand, dupa noile valuri de disponibilizari sa scada la sub 4 milioane pana la inceputul anului viitor, amenintand dramatic sustenabilitatea bugetelor sociale.

7. Veniturile reale ale bugetarilor vor scadea in acest an cu 33%.! Cumulat, pe cei doi ani, veniturile din salarii si pensii, pe intreaga economie nationala, vor scadea intre 15-20%, in timp ce veniturile bugetarilor vor scadea cu 40%!
Și când te gândești că totul a plecat de la ura și ranchiuna unui idiot pe oamenii de afaceri și micii investitori, pe care și când era primar al Bucureștiului i-a oropsit făcând loc celor mai mari și cu mai multă dare de mână la șpagă ... Acestea sunt rezultatele politicilor economice băsesciene. Crimă, nu altceva.

5 comentarii:

www.vladimirionas.wordpress.com spunea...

Avem nevoie de ajutor. Daca sunteti interesati, pls help! http://vladimirionas.wordpress.com/2010/07/16/va-place-fotografia/

Anonim spunea...

In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
( Cod A33-2 Rom )
"Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte "curier diplomatic neinsotit" al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica." Cod A33-2 Rom
Semnat
ION MIHAI PACEPA
Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
.................... ( video testimony. )
VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

Robert Horvath Special for Nipon Press

Anonim spunea...

OK, prostia portocalie e notorie, dar nici cu marele Vosganian nu mi-e rusine.

Radu spunea...

Buna ziua,

As fi interesat de un link-exchange intre http://www.famouswhy.ro si http://motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro

Cu respect,
Ursu Radu

(Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

Anonim spunea...

" O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL” DARIE” DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! "


Presedintelui Romaniei


Palatul Cotroceni,
Bulevardul Geniului nr. 1-3
Sector 6 - Bucuresti - Romania,
Cod postal 060116
e-mail:      procetatean@presidency.ro
SCRISOAREA UNEI JURNALISTE JAPONEZE ADRESATE PRESEDINTELUI
ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
Excelenta
Va dau o veste proasta. Agentura securitatii condusa se dumneavoastra in Japonia sa prabusit.
Totul a inceput a inceput in pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Mi sa permis sa-i iau un interviu . El a relatat printre altele de intalnirea dumneavoastra cu spionajul romanesc cu ocazia vizitei dumneavoastra in Japonia si indicatile date. Ele reprezinta un atac frontal impotriva Imperiului Japonez si a cetatenilor ei.
Va asigur . fara parerea de rau ,ca acest document va insemna sfarsitul carierei dumneavoastre politice.Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. Va rog confirmati primirea scriisorii si numarul de inregistrare.
KIYOKO HORVATH OSAKA ZIARIST JAPAN Date de contact personal.