marți, 3 septembrie 2013

Neocomuniștii băsescieni aud „goarna” unificării

După ce se despărți, melodramatic, de PDL-ul lui Blaga, cel care o „detronă” pe Udrea din înaltul politichiei băsiste, după ce înființă o fundație cu denumire înregistrată de fiica notar de succes fost avocat așa și așa, după ce înființă un partid care s-a vrut mare însă nu mai are cum crește din cauză de „malformații congenitale”, Băsescu ajunse la concluzia că „dreapta românească” va trebui să se unească, musai după europarlamentare.

Iar aici intră, la grămadă, după accepțiunea băsistă, mai toți comunistoizii din fostele eșaloane 2-3 ale PCR deveniți, într-o noapte, din socialiști - populari. Despre unificarea așa-zisei „drepte românești” vorbește Vasile Blaga, șeful de azi al PDL care în fiecare cuvântare sau vorbă aruncată la presă lasă loc de împăcare cu Băsescu și șleahta lui. Vorbește și Mihai Răzvan Ungureanu, sforțosul civic care se visează candidatul „dreptei românești” la Președinția României, vorbesc și alți oportuniști politici, fără mare valoare politică recunoscută.

Momentul este interesant. Pe de o parte, Băsescu îi recunoaște lui Blaga puterea asupra PDL și a aliaților acestuia, pe de altă parte, Băsescu îi propune lui Blaga să îi cedeze puterea. Blaga a anunțat că el nu va candida la Președinția România. Nici Băsescu nu o mai poate face. Dar Blaga are puterea de a impune un candidat al PDL și al altora la Președinție care poate fi opus altor candidați. Lui MRU care și-a anunțat candidatura din partea Alianței copy-paste DA, Elenei Udrea care ar putea fi candidata lui Băsescu și a Partidului Mișcarea Populară sau a lui Cristian Diaconescu consilierul prezidențial membrul fondator al MP cu morgă de politician serios care ar putea fi, la rândul lui, unul din candidații PMP. Eu înțeleg că Băsescu îi cere lui Blaga să desemneze el candidatul comun pentru Președinție.

Ce va ieși de aici ? Naiba știe. Până una-alta, dacă Blaga va rămâne ferm pe poziție, Băsescu nu are nici o șansă să aibă un cuvânt de spus. Cineva trebuie să cedeze. Va ceda „buldogul” ?

Mesajul lui Băsescu îmi spune mie că acesta își recunoaște înfrângerea în fața lui Blaga. Nu cumva în PDL sunt mișcări care îi elimină susținătorii ?

Niciun comentariu: