duminică, 30 noiembrie 2014

Impertinența la ... superlativ !

A câștigat Iohannis alegerile. Nu doar scorul este de consemnat, diferența între candidați ci, mai ales, electorii care au dat votul. Au ieșit la vot tinerii și o parte dintre cei care nu au fost la turul I, plus alții care, de obicei, nu merg la vot. Eu văd în numărul în plus al alegătorilor din turul II pe cei care au decis să iasă din letargie. Cei care ar fi acceptat orice rezultat, în alte condiții însă care în cazul particular al candidatului Ponta au considerat că așa nu se poate. Înseamnă că am făcut un mic pas către normalitate, către o societate normală. Crin Antonescu spunea, la „Gândul”, pe 18 nov., că ieșirea la vot pe 16 nov. a fost ca un seism. Un seism electoral. Seism care a izbucnit ca urmare a încălcării de către guvernul Ponta a unui drept fundamental: dreptul de a alege. Drept încălcat atât în țară cât și în diaspora. În afara teritoriului României a fost prăpăd ! Organizarea nu a fost proastă, calificativul prost în acest caz este unul bun, a fost mizerabilă.

Avem o diasporă mare. Este formată din „migranți economici”, în cea mai mare parte. Ambasadele României, Consulatele României din țările europene și nu numai ar fi trebuit să știe unde sunt concentrările de migranți români și ar fi trebuit să organizeze, cu acordul statelor în cauză, secții de votare exact în acele localități în care românii sunt în număr mare. Guvernul Ponta a primit sprijinul Germaniei, al Spaniei, al Italiei sunt sigur că putea constitui secții de votare în toate statele europene. Nu cred că este o problemă cu personalul. Se putea completa norma de lege astfel încât acele secții de votare să fie asigurate cu personal din rândurile cetățenilor români din diaspora. Cum în țară au fost folosiți cetățenii pentru a asigura exercitarea votului și în diaspora se putea la fel. Pentru asta însă, trebuia să existe voința de a respecta Constituția. Voința a lipsit. Au mimat organizarea alegerilor în străinătate. Nu există scuze.

Mă simt insultat de superficialitatea cu care se grăbesc unii să îi scuze pe ambasadori și consuli. Vezi Doamne, sărmanii noștri ambasadori au cerut să se mărească numărul secțiilor de votare însă nu au fost ascultați de guvern ! Ce să spun, cad pe spate de încântare ! Este o scuză penibilă. Este inadmisibil să ai în diferite locații câteva sute de mii de români și să înființezi secții de vot pentru câteva mii ! În unele locații erau monitorizați lucrători români în număr echivalent unui sector din București ! Nu doar că nu au avut secții de votare ca în București, unii nu au avut de loc ! Iohannis s-a exprimat corect ieri sau alaltăieri când a cerut, ca cetățean, ca președinte de partid, ca Președinte ales al României ca procurorii să finalizeze cercetarea legată de alegeri nu doar pentru că au fost turbulențe la secțiile de vot din străinătate ci pentru că organizarea votului în diaspora a încălcat dreptul fundamental al cetățenilor României de a vota, de a alege cum să fie condusă țara, de a alege asupra viitorului țării. Toate scuzele celor care se simt cu „musca pe căciulă” sunt de fapt acuze. Și da, chiar dacă Băsescu le-a luat apărarea ambasadorilor aceștia sunt vinovați. Androneasca este acuzată și urmărită penal pentru „neglijență în serviciu”. Ambasadorii și consulii pot fi acuzați pentru exact același lucru dacă nu cumva au alte bube'n cap. Pentru abuz în serviciu, de exemplu. Cu astfel de ambasadori și consuli „adormiți în post” nu poți avea o politică externă bună.

Când nici nu s-a uscat tușul de pe buletinele de vot au trecut la atac „pontiștii” și „băsiștii”. Au înființat clone pe facebook ale paginilor lui Iohannis în care transmiteau tot felul de baliverne, chipurile decizii ale lui Iohannis, care mai de care mai ciudate. La posturile Tv „pontiste”, în special Antena 3 și România Tv au trecut la atacuri murdare pe motiv că Iohannis nu a adresat nici un cuvânt celor care au votat cu Ponta. Că țara este ruptă în două din această cauză. Tot felul de panarame umane s-au întrecut în acuze din ce în ce mai grave la adresa lui Iohannis. Presa „băsistă” nu a stat mai prejos. Aceasta a anunțat cu emfază că este o victorie a lui Traian Băsescu împotriva lui Ponta și a sistemului pe care acesta în reprezintă. Vocile „băsesciene” nu se lasă mai prejos și se bagă în față cerând, la rândul lor, prioritate la „masa puterii”. În revista „22” a și apărut scrisoarea „intelectualilor băsescieni” oripilați de posibila organigramă a Cotrocenilor în care ar apare în calitate de prim-sfătuitori ai Președintelui Iohannis persoane ca Dan Mihalache ba chiar și alții (aici).

Mizerabili ! Adunătură de mizerabili. Și „pontiștii” și „băsiștii”. Chiar și unii „independenți” se bagă în seamă.

Să lămurim o treabă. Klaus Iohannis a fost candidatul ACL. Al PNL și PDL unite în alianță până la turul II când ACL s-a desființat și a rămas PNL. Un PNL rezultat din fuziunea dintre PNL și PDL+PFC. Pentru victoria lui Iohannis au lucrat cei din echipa lui de campanie un rol deosebit de important avându-l Dan Mihalache și echipa condusă de acesta. Foarte importanți au fost și cei care au avut responsabilități speciale, coordonarea campaniei pe internet, campania stradală, campania din țară etc. Ca atare, meritul câștigării alegerilor le revine în totalitate alături de Klaus Iohannis. Sunt mulți liberali și pedeliști care au fost foarte-foarte activi în această campanie, care au făcut eforturi imense pentru ca victoria lui Klaus Iohannis să existe. Este inadmisibil ca tocmai oamenii care au asigurat victoria lui Iohannis să fie dați la o parte de către niște „valori închipuite”. Hop și ei la „ciolan”.

Crin Antonescu a atras atenția, zilele trecute, asupra acestui fenomen. A recomandat lui Iohannis să se ferească de cei care au construit imaginea falsă a lui Băsescu de „democrat”, de „om al dreptei”, de „lider al dreptei”. Trebuia să completeze și cu cei care se bagă în față ca „râia” pe motiv că l-au susținut la un moment dat. Prin scris. Câteodată de bine, alteori mai puțin bine. Cei care se închipuie lideri de opinie, formatori de opinie, persoane determinante prin propriul comportament și ideile exprimate în momentele electorale. Ei bine, eu le spun să stea pe curul lor. Influența lor în alegerea lui Iohannis este mult, mult sub nivelul genunchiului broaștei. Merituoșii sunt în PNL (Marele PNL), nu în altă parte. Merituoșii sunt acolo unde campania lui Iohannis s-a construit, acolo unde au fost mii de oameni la muncă, de la nivelul organizațiilor locale la cel al organizației centrale. Chiar dacă unii dintre ei sunt mai slobozi la gură au meritul de a pune una sau mai multe cărămizi la victoria lui Iohannis.

Este absolut normal ca cei care au muncit pentru victoria lui Iohannis să aibă beneficiul victoriei. Au dovedit că pot avea un rezultat foarte bun. Cele aproape 2 mil. alegători în plus în turul II care au asigurat victoria lui Iohannis, au venit la vot și datorită modului inteligent în care ei, acuzații de azi ai valorilor închipuite, au gândit campania. Au condu-so, Au asigurat-o. Au pus-o în operă. Pas cu pas.

Pentru mine ar fi inadmisibil ca la Cotroceni, printre consilierii lui Iohannis, să apară indivizi care au excelat prin denigrarea lui Iohannis pe timpul campaniei, care au atacat furibund PNL pentru că a fuzionat cu PDL, care au susținut, pe față chiar, pe Tăriceanu și mai apoi pe Ponta. Ba chiar unii dintre ei (dintre cei ceruți cu insistență de diferite persoane) au fost indiferenți față de momentul electoral. Sunt anti-sistem. Promovează „sancționarea” clasei politice pentru că ei nu o vad așa cum o vor ei.

Este o victorie nu doar a lui Klaus Iohannis, este o victorie a PNL. A întregului PNL, nu doar a unora. Am mai spus acest lucru. Votul dat lui Iohannis validează fuziunea dintre PNL și PDL. Validează Noul PNL. Noul PNL a fost ales în detrimentul PSD și a coaliției toxice a acestuia cu UNPR, PC, UDMR, PRM, PP-DD etc.

Celor de la Antena 3 și România Tv le recomand să se abțină. Ce cuvinte să le adreseze Iohannis ? Să facă bine creaturile infame și să accepte că angajamentele lui Iohannis, pentru care a primit votul majoritar, sunt valabile și pentru ei și susținătorii lor. Sunt pentru o societate democratică liberală. Că le place sau nu, asta este. Vor trebui să intre și ei în rândul lumii democratice. Câștigătorul impune viitorul. Imediat și de perspectivă. Deocamdată, liderii lor au de dat cu subsemnatul pe la DNA și nu numai. Ei lui Iohannis i-au adresat și încă îi adresează cele mai infame cuvinte. Aliatul lor, Vadim Tudor, nu îl scoate pe Iohannis din „nazist” și „nepot al lui Hitler”, Ciuvică și alții pe la Antena 3 nu îl scot pe Iohannis din „băsist”, propaganda „pontistă” nu încetează în a acuza pe Iohannis de abuz de putere, chiar dacă nu a luat oficial în primire demnitatea de Președinte al României.

În vizită la Chișinău, Iohannis a afirmat că România va garanta „integritatea” Republicii Moldova. Un istoric, la România Tv dar și alții au sărit de fund în sus. Cum își permite Iohannis să garanteze așa ceva ?! Asta înseamnă înarmare a României împotriva Rusiei ! Bla-bla-bla și bla-bla-bla. Idioții. Perverșii. Au telespectatorii lor, probabil oameni mai puțin pregătiți. Ei bine, Iohannis, nedemni propagandiști de doi bani bucata, s-a încadrat în politica NATO. Politică care „apără”, pe componenta diplomației militare integritatea tuturor statelor din estul Europei contra abuzurilor și agresiunilor Federației Ruse. Statele NATO și statele membre ale UE nu recunosc și au declarat de nenumărate ori că nu vor recunoaște raptul rusesc asupra Ucrainei. Sancțiunile politice, economice și militare la adresa Rusiei reprezintă forma prin care este garantată integritatea teritorială a Ucrainei. Istoricul de la România Tv ar fi bine să se abțină de la afirmații în domenii necunoscute pentru el. Prin ce a făcut la acest post, a dovedit doar că este un propagandist de doi bani bucata „pontist”.

Klaus Iohannis va trebui să dea la o parte tot felul de „sugestii” venite din partea „băsiștilor”, din partea „pontiștilor”, din partea altor indivizi cu inițiative ciudate. La Cotroceni trebuie să ajungă echipa câștigătoare nu tot felul de fripturiști/sinecuriști avizi de funcții și demnități publice de notorietate numai bune de adăugat la CV.

Niciun comentariu: