joi, 20 noiembrie 2014

Mâine vom avea verdictul. CCR va valida rezultatul alegerilor. Sau nu.

Mai avem o zi până când Curtea Constituțională va contata că alegerea lui Klaus Iohannis este constituțională sau nu. Azi, joi, BEC va da rezultatul final al alegerilor.

CCR a respins contestațiile unor „persoane publice” ! Ca inadmisibile. Cetățeni „simpli” care au fost nemulțumiți de rezultat.

Bine observa Sergiu Andon, la Antena 3, ieri, în contradictoriu cu Abraham și cu dorința moderatoarei, că finalul acestor alegeri este la CCR. Dacă are loc validarea alegerilor, Klaus Iohannis devine Președintele României de drept, cu toate drepturile și obligațiile născute din această poziție. Între ziua validării alegerilor și data depunerii jurământului ca Președinte al României, Klaus Iohannis este sub protecția Constituției. Chiar și imunitatea pe care aceasta o conferă. Din momentul validării are beneficiul protecției și se supune prevederilor constituționale privind pierderea mandatului. Din momentul validării, Președintele ales este sub mandatul dat de popor.

Mi-a plăcut imaginea plastică folosită. Votul popular este ca valul mării care nivelează o plajă. Până vine valul, plaja poate avea un aspect. După ce trece valul, plaja se nivelează. Este pregătită astfel pentru un nou ciclu de folosință. Peste 5 ani, va veni un nou val care va șterge totul. Iar valul este voința alegătorilor.

S-au pus semne de întrebare cu privire la termenele date de ICCJ privind admiterea sau respingerea recursului ANI pe dosarele privind incompatibilitățile primarilor desemnați ca reprezentanți în AGA a societăților comerciale de servicii județene și regionale. Termenul fixat pentru data de 18 nov. a fost dus la 25 nov. Între aceste date se produce validarea sau respingerea validării alegerilor. Care poate avea loc mâine, 21 nov., vineri. Perdanții acuză ICCJ că vrea să vadă rezultatul alegerilor pentru a da un verdict „corespunzător”. La Antena 3, Abraham a pervertit informația corectă, generând speranțe pentru anteniști că Iohannis va fi declarat incompatibil. Este rușinos. Cazul lui Iohannis nu este similar cu cazurile deja finalizate de incompatibilitate ale primarilor și viceprimarilor care au fost membri ai AGA în societățile comerciale subordonate primăriilor. Regia din Sibiu nu este subordonată primăriei ! Este culmea să vezi cum acum, având interesul să îl vadă incompatibil pe Iohannis, Antena 3 susține ... ANI !

Pentru mine, campania pro-Iohannis s-a terminat. Nu mai am ce continua. Dacă este atacat, va trebui să se apere singur. Din momentul validării alegerilor, îmi este obligat. Are mandatul meu să își îndeplinească atribuțiile de Președinte al României așa cum „am convenit”. Cu respectarea strictă a prevederilor Constituționale și pentru realizarea unei altfel de politici în România. Are mandatul meu să readucă România la NORMAL.

Niciun comentariu: