marți, 5 ianuarie 2016

Limitele „drepturilor omului”. Se cam trage de ele.

Imaginea îl surprinde pe Anders Behring Breivik în timpul masacrului pe care l-a comis în iulie 2011. În Norvegia. În total, 77 persoane ucise pentru că el este împotriva „multiculturalismului”. Un terorist cu nimic mai prejos decât cei care promovează extremismul folosindu-se de confesiunea musulmană.

Un raport al Apărătorului drepturilor publice din Norvegia de anul trecut i-a furnizat argumente să dea în judecată statul norvegian pentru modul în care își execută pedeapsa stabilită de lege, în izolare. Individul consideră și avocatul lui arată că „menținerea lui în izolare reprezintă un risc de tratament inuman”. Ce este culmea, pentru 77 de persoane ucise creatura asta a primit maximum de pedeapsă prevăzută de legea norvegiană, 21 de ani de închisoare !

Eu îmi pun serios întrebarea cu privire la aceste „drepturi ale omului”. La limitele până unde se întind aceste drepturi. Panarama asta cere să îi fie respectate „drepturile” după ce a luat viața celor 77 de oameni ?! Oameni pe care i-a ucis cu sânge rece ? Oameni care potrivit aceleiași legi la care creatura infamă apelează aveau dreptul la viață, principalul drept al omului. Le-a fost luat acest drept iar societatea care l-a condamnat este trasă la răspundere că nu îi crează asasinului condiții „umanitare” pentru executarea pedepsei ! Ceva este în neregulă cu aceste drepturi ale omului. Mi se pare mie sau este vorba despre norme de lege care protejează soarta criminalilor ! Ucide unul o familie întreagă și după niște ani îl vedem prosper om de afaceri pentru că instanțele au fost obligate să constate că legea îl apără. Vezi, Doamne, mașina pe care o conducea nu a răspuns la comenzi când a efectuat o depășire riscantă.

Într-o țară, o grupare armată ucide niște reprezentanți ai autorităților și populație civilă (pentru vina de a fi de altă confesiune) iar legea îi condamnă la moarte. Așa este legea. Organismele internaționale sar în sus revoltate.

În altă țară, un individ ucide și se tot smiorcăie că s-a speriat și a crezut că se apără iar aceleași organisme internaționale plâng în hohote soarta bietului criminal supus presiunilor de către anchetatori, condițiilor de detenție etc.

Devine absurd. Organismele internaționale care mor de grija drepturilor omului apără drepturile criminalilor. Au devenit organisme criminale, avocați „ai diavolului”. Este enervantă situația. Una nu cere pedeapsa maximă pentru crime, toate au grijă însă să ceară pedepse mai mici, condiții de hotel de cel puțin 2 stele pentru viața criminalilor în detenție, toate au grijă ca nu cumva criminalii să fie puși la muncă pentru a plăti cumva detenția. Pentru că detenția costă, plătitorii fiind victimele schilodite rămase în viață sau rudele lor. Nu mai spun de restul populației.

Dreptul la viață, principalul drept al omului, a devenit un moft. Suntem în fața celei mai grave crize sociale din ultimii ani. Marea migrație. Toți, dar absolut toți sunt axați pe soarta imigranților din Europa. Nu sunt refugiați însă pentru că anumite interese politice vor să fie impuse unii lideri europeni îi declară „refugiați”. Mai puțini sunt cei care se îngrijorează de soarta băștinașilor țărilor invadate. ca să nu spun că îi doare'n cot de morții care au tot început să apară prin diferite locuri ca urmare a „supărării” imigranților. Nu mai spun despre modificările impuse modului de viață unor comunități să nu fie „supărați imigranții”. Nu mai spun despre „ofensele” resimțite de imigranți pentru că localnicii au anumite obiceiuri religioase, alimentare, comportamentale etc. Europenii, oriunde ar fi ei sunt obligați de administrațiile locale și centrale să își tempereze confesiunea, să nu își mai promoveze mâncarea, să nu își mai facă sărbătorile pentru că imigranții declarați „refugiați” se simt „ofensați”. Unde am ajuns ? Unde mergem ? Către ce viitor ? Cum este posibil să accepți, tu, autoritate publică a unui stat o lege religioasă în dauna legii civile a statului de care aparții ?! Care mai sunt valorile statului pe care l-ai tot apărat până acum ? Ce mai cauți tu, cetățeanul „X”, în funcția de autoritate publică dacă vii și spui alor tăi să nu deranjeze „musafirii refugiați” cu obiceiurile și religia lor ?!

Debandada criminală promovată inițial de Germania, Franța, Austria și alte state cu niște luni în urmă a început să primească replici. S-a ajuns ca Uniunea Europeană să fie pusă sub semnul întrebării. Statele inițiatoare ale migrației necontrolate vor fi și cele care vor suporta „beneficiile” lipsei de securitate socială. Germania s-a ales cu aproape 1.200.000 de imigranți. Alții sunt pe drumuri. Statele nordice îi refuză. Suedia a introdus controale, Finlanda nu îi mai primește, Norvegia în întoarce, Danemarca îi gonește, statele central și est europene se opun aranjamentelor obscure ale statelor care au sprijinit migrația. Italia și Grecia, statele care au permis migrația vor suporta la rândul lor consecințele. Vor rămâne cu imigranții care vor deveni o povară bugetară și mai grav, vor instaura insecuritatea socială.

Dacă ne uităm cu atenție la componenta politică a puterii din statele care sunt implicate în procesul migrației fără control vedem că este socialistă. În Grecia este Syriza, în Italia sunt socialiștii, în Germania este vicecancelarul Sigmar Gabriel, în Franța este Hollande ... pfui, toți unul și unul. Ba, ce este și mai deranjant, socialiștii cer solidaritate din partea celorlalte state pentru a-i salva de porcăriile făcute. Ei le fac iar alții să le suporte ! Curat-murdar, coane Iancule !

Niciun comentariu: