duminică, 11 iunie 2017

Azi avem alegeri locale parțiale. Partidele dau examen


Agerpres. Astăzi are un articol lămuritor cu privire la procedura alegerilor locale, potrivit legii. Astăzi ! Nu ieri, nu alaltăieri ! Cui folosește ? Înțeleg că Agerpres are o conducere asigurată de fostul responsabil cu comunicarea al PSD, dar a face doar actul formal de a scrie despre alegeri, despre procedura lor, doar în ziua votului mi se pare un act formal. Am scris, ne-am spălat pe mâini !

La Hotnews articolul tot de astăzi (!), pune accentul pe localitățile mari care intră în alegerile parțiale. Tot o acțiune formală. Știrea se confundă cu cea de la Mediafax de pe 9 iunie.

La PNL găsesc pe Facebook o preluare de la Mediafax, din 9 iunie. Normal că la PNL am găsit și despre activitatea din teritoriu a unor lideri ai PNL care pot atrage cititorii. Ce a mai făcut domnul „X” sau doamna „Y” ?! Pe site-ul PNL ... un fel de pauză. Cu excepția unui articol din 6 iunie în care este un colaj cu imagini de la activitatea lui Ludovic Orban din 4 iunie în campania pentru alegerile locale în jud. Vâlcea.

Nu mai încarc pagina cu alte exemple. Este evident că suntem în fața formalismului de cea mai proastă factură.

Aceste alegeri locale ar fi trebuit, cel puțin pentru partidele politice, folosite la maxim pentru a stimula prezența la vot a cetățenilor din cele 49 de localități împrăștiate în 32 de județe. Că sunt localități mari, că sunt localități mici, atenția și considerația trebuia să fie egală pentru fiecare ! Nu mărimea localității trebuie să determine nivelul considerației ci existența unor comunități de cetățeni care au o decizie politică de luat ! Observ, cu regret, că în afara unor politicieni izolați, la PNL este vorba doar de Ludovic Orban - care s-a comportat ca un adevărat om politic -, alții, în afara celor direct implicați, au făcut doar poze pe lângă candidați și echipa lor, unii nici măcar nu s-au obosit să meargă spre alegători !

În campania asta pentru parțiale ar fi trebuit să aflăm câte ceva despre fiecare localitate, despre fiecare candidat al PNL, ar fi trebuit să aflăm și ce au mâncat dimineața și ce știu să facă, ce pot face în calitate de primari. Iar PNL central ar fi trebuit să preia toate acțiunile organizațiilor locale implicate în alegeri pentru a le duce în fața tuturor liberalilor din țară. Nu s-a făcut. Bag seama că cei care ar fi trebuit să facă așa ceva sunt cei care au asigurat comunicarea cu publicul în anul 2016, anului dezastrului în comunicare la PNL.

O țintă a liberalilor ar fi trebuit să fie absenteiștii de la vot în localitățile în care se desfășoară parțialele. Campania PNL ar fi trebuit orientată către atragerea lor la secția de votare. Candidații PNL și tot staful din conducerea centrală ar fi trebuit să meargă la cei care urmează să meargă la vot și să îi lămurească că votând candidatul PNL, își aleg un viitor mai bun. Alegerile locale nu sunt doar pentru localitățile în care se organizează, sunt pentru un viitor pentru țară. Sunt pentru a asigura o unitate în dezvoltare, sunt pentru a realiza un echilibru în dezvoltare între rural și urban. Cu cât avem mai multe comunități evoluate, cu atât se va putea face mai mult pentru întreaga țară.

Aceste alegeri ar fi trebuit să arate că PNL a înțeles unde a greșit în 2016. Vom vedea la sfârșitul zilei și mâine dacă prezența la vot în toate localitățile în care au lor alegeri confirmă o evoluție a PNL. Dacă nu, mai multe persoane din PNL au ocupat funcții degeaba !

Niciun comentariu: