duminică, 4 iunie 2017

Echipa Bușoi prin intermediul PSNews: „gașca lui Orban este disperată”

Umblând pe Facebook am dat de postarea Luciei Varga, care preia pentru popularizare un articol de la „gazeta de perete” a echipei Cristian Bușoi, PSNews.

„Congres PNL. Din disperare, tabăra lui Orban trece la intoxicări și ambiguități EXCLUSIV”

Evident, mă aștept ca articolul să fie promovat și de alți răspândaci ai echipei lui Cristian Bușoi. Răspândaci care s-au inspirat din performanțele trolilor putiniști.

Hai să vedem ce „clarifică” „gazeta de perete” cu rădăcini ALDE-iste.

Autorul afirmă, de mai multe ori, că sursele PSNews din PNL au dat informațiile pentru articol și explicațiile care justifică concluziile. Știm care sunt sursele PSNews din PNL. Echipa Bușoi. Trebuie să ne uităm însă și la ce categorie este articolul în „gazetă”: Spot. Potrivit DEX, termenul „spot” definește un „scurt anunț sau reclamă comercială prezentată la radio și televiziune” ! Bine, prima variantă a termenului este legată de fizică iar aici nu vorbim de un spot ca urmă de lumină sau o rază de lumină reflectată” ! Ce naiba ! Ne rămâne doar varianta comercială a relațiilor dintre echipa Bușoi și PSNews. Iar de aici, mergem la costurile unei campanii ... murdare.
Cele mai proaspete informații obținute de către PSnews.ro arată cum, din disperare, tabăra candidatului Ludovic Orban trece la intoxicări și ambiguități.
Nasol moment. Disperare, intoxicări, ambiguități ... !

Care or fi acelea ? Ce au descoperit trolii lui Bușoi ?
asistăm la o campanie din ce în ce mai agresivă, cu scopul de a induce ideea ca totul este deja decis
Disperarea duce la agresivitate. Judecată de 100 de puncte. Care or fi semnele de care se folosește disperarea celor din tabăra lui Orban (devenită spre finalul articolului „gașca lui Orban”) ? Evident, ajungem la grafice. Pentru că graficele care prezintă opțiunile liberalilor din județe pentru moțiunile candidaților reflectă o realitate. Iar PSNews, la precizările echipei Bușoi, le califică ca fiind „grafice bine învăluite în ceață”. Textul este o mostră de intoxicare 100%.
Altă dezinformare care circulă acum dinspre tabăra fostului ministru al Transporturilor este aceea a apariției unor grafice în mediul online, care adună de-a valma diverse voturi: unele statutare (prin procedura de vot secret cu privire la acordul pentru moțiune), dar altele pur și simplu de consultare a organizației prin ridicare de mână în prezența unor susținători ai lui Orban.
Graficele „criminale” sunt rezultatul votului în Colegiile Directoare Județene (CDJ). Vot care este comunicat COCON pentru că acolo, la această Comisie de Organizare a Congresului, se adună rezultatele acestor alegeri preliminare care au ca finalitate accederea moțiunilor și a candidaților lor la actul final al Congresului. Dacă o moțiune nu primește votul majoritar al unui număr de 10 CDJ-uri, nu mai intră în ultima fază a alegerilor la Congres. Iar până acum, graficele „criminale”, „bine învăluite în ceață” după cum scrie în articol, ne arată că moțiunea Bușoi are doar 3 (trei) voturi ale CDJ-urilor pe acceptarea moțiunii, dintre care unul singur „pur”, la Mureș (unde s-a manevrat ca votul să fie dat în absența susținătorilor lui Ludovic Orban !). Celelalte două CDJ-uri care au acceptat și moțiunea lui Bușoi au dat vot majoritar moțiunii lui Ludovic Orban însă au dat și vot, peste 50%, și pentru moțiunea Bușoi (este statutar !). Restul CDJ-urilor au dat câștig de cauză moțiunii lui Ludovic Orban. Moțiunea Bușoi a primit chiar „0” voturi, membrii CDJ-urilor nici nu au vrut să o mai ia în seamă. Fiecare moțiune a fost supusă la vot individual !


Marele „Off” al echipei Bușoi îl reprezintă graficele care dau situațiile centralizatoare, pe lângă cele ale alegerilor CDJ-urilor. Aici, la un astfel de grafic trebuie căutat înțelesul acuzației că „gașca lui Orban” are scopul este de a induce ideea că totul este decis. Este cam devreme pentru o astfel de acuzație, având în vedere faptul că mai sunt multe organizații în țară care încă nu s-au pronunțat. Bine, astăzi am aflat că la Iași, CDJ a votat clar:
- Ludovic - 61; 
- Bușoi - 22;
- Cataramă - 23
O altă gogâlă marca echipa de campanie a lui Cristian Bușoi: Principala preocupare a momentului în rândurile fanilor lui Ludovic Orban este să inducă ideea „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Ei bine, ideea nu este nouă. Ea a fost formulată cu mult timp înainte de susținătorii „majori” ai lui Cristian Bușoi. Cei care, sub o formă sau alta, în cazul în care Ludovic Orban ar câștiga alegerile interne, ar avea „de suferit”. Cum ? Nu cred că știu nici cei care au lansat ideea ! Dar au ceva de ascuns și de aceea atacă. Cu speranța, mărturisită de unul dintre ei, că „poate nu va mai ajunge să se răzbune” ! Iar o analiză cauză-efect poate duce la surprize ! Poate că au dreptate să se teamă. Evident, nu susținerea candidaturii lui Cristian Bușoi ar fi motivul !

Câteva alegații sunt de tot râsul. Îmi amintește de disputa Emmanuel Macron cu Marine Le Pen. Macron a acuzat-o că este „preoteasa fricii”. Ei bine, înclin să îi ofer lui Cristian Bușoi același rol. Preotul fricii !
„Din toate câte vi le-am prezentat mai sus, se desprinde concluzia că Ludovic Orban urmărește să se saboteze singur și să obțină exact contrarul a ceea ce propovăduiește: unitatea absolută, atât de nespecifică liberalilor, ci – s-o spunem pe șleau – dictatorilor. Altfel spus, gașca lui Orban ideea că orice PNL-ist care rămâne în opoziție va fi mazilit cât de curând.
Asta mai lipsea ! Ludovic Orban pus în grupa lui Putin și Erdogan !
Sursele PSnews.ro mai menționează că, în acest context marcat de presiunile făcute de către echipa lui Ludovic Orban, foarte mulți dintre susținătorii fostului ministru au ajuns să practice limbajul dublu, astfel încât să îl asigure de susținere (fie și numai de față cu el sau cu oameni de-ai lui).”
Ouau ! Cum de au ajuns la această concluzie „sursele” din PNL ale PSNews ? Pentru că tot am pomenit de Le Pen mai sus, poate că este locul să arăt că în 30 martie 2017, în Malta, la Congresul PPE, o echipă de peste 20 de persoane susținătoare a lui Cristian Bușoi (care nu își anunțase încă candidatura !) planificau, se încurajau vocal să împiedice alegerea lui „Le Pen de România”, adică a lui Ludovic Orban, în fruntea PNL ! Ei ! Încep să se lege lucrurile și să se clarifice schemele folosite de „preotul fricii” Cristian Bușoi.
„Chiar dacă liderii din teritoriu folosesc sus-amintitul limbaj dublu pentru a se feri de eventuale conflicte, nimic nu îi va împiedica să opteze pentru alți candidați la Congresul de pe 17 iunie, tocmai pentru că votul delegaților va fi unul secret. Până atunci, gașca lui Orban simte că pierde teren, iar disperarea o face să încerce orice – chiar și efectul psihologic că lucrurile sunt deja tranșate. Momentan – după cum v-am arătat mai sus – terenul de sub tălpile lui Ludovic Orban este departe de a fi altceva decât o întindere de nisipuri mișcătoare.
Calupul ăsta este mortal ! Realitate torsionată. Ce vedeți nu este ce pare a fi, este altceva, este mai presus de înțelegerea profanilor, este ceva ce doar prin altfel de metode, mai rafinate, poate fi înțeles și, desigur, acceptat. Crede și nu cerceta pentru că doar așa vei ajunge în împărăția lui Bușoi ! Unde curge râul de lapte alături de cel de miere, vin și ulei.

Pentru cei care se vor simți rău după lectura articolului comandat de echipa lui Bușoi, recomand un antinevralgic sau ce au ei pe la îndemână. Nu merită să te doară capul după un astfel de material de campanie electorală internă în PNL !

Niciun comentariu: