vineri, 16 iunie 2017

Lipsa de logică la PSD este chiar o boală

Mediafax. PSD dă comunicat.
PSD condamnă categoric tentativa ilegală şi neconstituţională a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acţiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice şi constituţionale”
Când prostia vrea să se manifeste, se manifestă.

Comunicatul tratează arată că în tărtăcuțele PSD-iștilor sunt confuzii grave cu privire la prevederile constituționale legate de stat, de organizarea și funcționarea acestuia.

Să îi ajut. Îmi este milă de ei. Nu de alta, dar pot contamina de „prostie roșie” oameni nevinovați, oameni care doresc să înțeleagă ce se întâmplă.

PSD, cu șăful ăsta a lor mare și tare, cu mandatele alea multe în Parlament, formează, împreună cu ceilalți parlamentari, puterea legislativă, Parlamentul.

Din momentul în care au aprobat programul de guvernare și au investit pe Sorin Grindeanu să formeze Guvernul și să guverneze, Grindeanu și miniștrii Cabinetului ies de sub tutela Parlamentului, ba chiar și a partidului, pentru că devine prim-ministrul Guvernului României ! Alo, bre ! Este parte a puterii executive care, potrivit Constituției, este separat și în echilibru față de puterea legislativă (art. 1 alin. 4) ! Mai mult, iese de sub pulpana partidului pentru că este investit să apere interesele generale ale societății românești și nu ciorapii infractorului Dragnea !
Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acţiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”
Prostul până nu'i fudul, parcă nu e prost destul.

Constituțional, prim-ministrul își formează Guvernul. Când constată că niște miniștri o fac de oaie, așa cum a arătat raportul „independentului” Vâlcov, folosit de infractorul Dragnea pe post de „gâde” pentru a tăia capul nesupusului Grindeanu, prim-ministrul îi revocă din funcție pe incapabili și pune în locul lor alții.

Important pentru legalitatea actului administrativ este calitatea politică a celor chemați la guvernare. Dacă aceștia sunt membri ai PSD, coloratura politică a Guvernului nu se schimbă. Dacă PSD îi dă afară din partid după nominalizarea lor în funcție și aprobarea de către Președintele țării, rămâne la latitudinea prim-ministrului să îi păstreze în funcție urmând ca în dialogul cu conducerea partidului să se ajungă la consens.

Ca atare, declarațiile trimise presei de către PSD sunt ca o loțiune pentru frecat picioare de lemn.

Pentru că am o dragoste profundă pentru PSD și gașca de bolșevici din jurul lui Dragnea voi face tot posibilul să îi ajut să priceapă legea. Arătând celorlalți cum judecă capetele pătrate !

Să nu uit ! Lovitura de stat încercată de un grup din PSD pentru răsturnarea bruscă și neconstituțională a puterii executive ar cam trebui cercetată de niște organe ale statului !

Niciun comentariu: