joi, 22 iunie 2017

Alianța toxică, PSD+ALDE, nu mai are majoritate absolută în Parlament

Învață să socotești, învață să crezi, ai curaj și mergi înainte. Nu te teme de erori. Ele te aduc mai aproape de succes !

Agerpres. Declarațiile lui Ludovic Orban, președintele PNL dau curaj. Dacă vrei, poți !

Orban: Rezultatul votului la moțiunea de cenzură arată că PSD+ALDE nu mai au majoritate absolută în Parlament

Declarația lui Ludovic este făcută la B1Tv. Iar programul pe care PNL îl are de urmat imediat, anunțat de Ludovic Orban, are scopul de a încerca să coaguleze ce se poate. Iar semnale sunt. PMP prin Băsescu dă de înțeles că Președintele Iohannis ar trebui să dea formarea guvernului unui candidat al PNL. Nu știu ce spun cei de la USR sau de la UDMR, la fel cum aștept să văd ce spun neafiliații lui Daniel Constantin care, în urma rezultatului votului este posibil să se întărească.

Este evident că infractorul Dragnea și inculpatul Tăriceanu vor face pe dracu'n patru pentru a aduce înapoi „dezertorii” pentru a nu pierde majoritatea absolută dar ... nu știi de unde sare iepurele ! Nu este exclus ca Ponta și ai lui să considere că o perioadă de liniște într-o opoziție care susține un eventual guvern PNL format cu celelalte forțe politice parlamentare actuale să fie mai benefică pentru dărâmarea de la putere a infractorului Liviu Dragnea. Normal, sprijinul dat de neafiliatul Ponta nu este unul al PSD (tocmai a fost dat afară din partid).
241 (n.r. — numărul parlamentarilor care au votat moțiunea) înseamnă că PSD+ALDE nu mai au majoritate absolută în Parlament. 241 de voturi au fost luate împreună cu 12 voturi de la minorități și două voturi de la alte partide. 241 minus 14 fac 227, față de 232 care înseamnă majoritatea absolută în Parlamentul actual. E importantă această observație, pentru că (...) deținerea unei majorități absolute în Parlament de către coaliție poate, într-un fel, să determine președintele să desemneze premierul din coaliția care deține majoritatea absolută. Dacă nu există un partid sau o coaliție care să dețină majoritatea absolută, evident, președintele poate să-și permită să desemneze un alt candidat la funcția de prim-ministru
Președintele are o soluție. Este dată de rezultatul votului la moțiunea de cenzură. Chiar dacă Sorin Grindeanu a clamat imediat după comunicarea rezultatului votului că PSD trebuie să rămână unit, nu este exclus ca unii membri ai PSD să fi ales calea „bejeniei” și să nu mai susțină coaliția vătafului roșu Dragnea.
Orice partid își dorește să guverneze, dar în ce mă privește, vă spun că nu putem accepta orice fel de guvernare, cu oricine, făcând compromisuri, nerespectând programul de guvernare. Sigur că cea mai bună soluție, din perspectiva noastră, ar fi să se ajungă la o nouă consultare a cetățenilor, pentru că, după părerea mea, în cele șase luni care au trecut de la alegerile din 11 decembrie, cei care au câștigat puterea s-a dovedit că au folosit-o nu pentru a-și îndeplini promisiunile electorale, ci doar pentru a obține avantaje de natură personală sau pentru a face reglări de conturi în interiorul găștilor din cadrul partidului de guvernământ
Nu este pentru prima oară când Ludovic Orban dar și alții din PNL sugerează întoarcerea la urne. Alegerile anticipate astăzi sunt absolut necesare însă pentru realizarea lor sunt condiții foarte dificile de îndeplinit. Dar, pentru a feri țara de o continuare a unei guvernări dezastruoase conduse de infractorul Dragnea și inculpatul Tăriceanu, și o guvernare minoritară este bună. Cel puțin se evită prăbușirea țării și se pregătesc alegerile viitoare fără intervenția nocivă a coaliției actuale care și-a dat jos propriul guvern !

Niciun comentariu: