vineri, 8 ianuarie 2010

Reforma in PDL ? Aiurea. Gargara. Nu cred.

Zilele acestea sunt incarcate de evenimente. Unele importante. Chiar si adoptarea bugetului este unul important desi bugetul ca atare este pe langa necesitatile tarii, fiind mai degraba o ancora pentru satisfacerea nevoilor bancilor creditoare decat pentru rezolvarea, in limita posibilitatilor, a necesitatilor guvernarii. Este un buget "mogulizat". Dar asta este o alta discutie la care voi ajunge abia dupa ce voi vedea ce anume s-a facut in Parlament. In orice caz, UDMR are mari sanse sa piarda ca capitolul "credibilitate" si mai ales la capitolul "competenta politica". A face politica nu inseamna "a te descurca politic" ci a lua niste principii si a le aplica indiferent de conjunctura. Ei bine, UDMR a abdicat de la principii si s-a repezit la bucatica de branza din capcana iar acum are gatul sufocat chiar daca are gura plina cu branza !

Honoriul Prigoana a devenit motiv de "revolta" deontologica in randul unor membri PDL si, in special, a sustinatorilor PDL. Port-stindardul este purtat de Cristian Preda, "liberalul" devenit membru PDL pentru "proiectul politic Traian Basescu", nu pentru altceva. Vorbind pe ici pe colo, europarlamentarul si universitarul Cristian Preda afirma ca Monica Macovei este o alta personalitate portocalie care ar fi de acord cu el. Vae victis. Harbul isi cheama in ajutor o oala sparta !

Pana a pomeni de sinistra ceausista Macovei era sa cred ca in demersul lui Preda. Dupa ce a pomenit de sinistra, m-am linistit. Nu cumva iesirile lui Preda sunt actiuni premeditate ale cotrocenistului basescian pentru a da impresia de "democratie" in PDL ? Nu cumva, prin iesirile lui Preda, se incearca acoperirea guresilor din societatea civila care au luat la refec conducerea PDL pentru idiotenie politica ? Posibil.

Ce ma indeamna sa gandesc astfel ? Jurnalistii in fata carora Preda isi expune "crezul". Dan Tapalaga si Adrian Ursu.

Pai, sa urmarim.

De la Realitatea Tv, la Tapalaga, deontologul de serviciu de pe langa gardul Cotroceniului.

"Decizia de a susţine o candidatură este luată în funcţie de resursele financiare, or o democraţie nu se poate construi aşa. O soluţie foarte bună ar fi fost ca Emil Boc să candideze în sectorul 1. Sunt unii care strâmbă din nas, inclusiv în PD-L, dar n-au curajul s-o spună, că Boc a fost desemnat din nou premier", a declarat Cristian Preda, într-o emisiune la HotNews.

Preda l-a atacat pe fiul lui Silviu Prigoană: "Prigoană jr. spune că el in colegiul lui acolo modernizează statul. Asta înseamnă să nu înţelegi cadrul problemei. Să nu cumva să plătească societatea pentru astfel de mofturi, mofturi de a candida în momentul în care nu vezi nici măcar deosebirea între ceea ce înseamnă colegiul în care candidezi şi proiectul reformării statului", a spus Cristian Preda.

Eurodeputatul democrat-liberal s-a declarat revoltat de faptul că în PD-L se simte agresat de puterea oamenilor cu bani. "Este absolut inacceptabilă aroganţa acestor exponenti ai unor clase de afaceri care de altfel s-a imbogăţit de pe urma contractelor pleaşcă date de la stat sau păcălind statul. Sunt foarte mulţi şi în PD-L şi în PSD, eu personal mă simt agresat în decenţa cea mai elementară atunci când îi văd pe aceşti oameni care sunt în mod fundamental dezarticulaţi dând lecţii doar pentru că, pe baza banilor pe care i-au câştigat, ocupă poziţii de autoritate în partide întâi, şi îşi permit să viseze să colonizeze statul", a spus Preda.



Si acum la Ursu.



Pai, eu unul nu cred. Este si Preda acolo, o voce. Dar nu pentru dreptate si adevar ci pentru spoiala de onorabilitate pe care si-a construit-o cu greu ani si ani de privatiuni si care are nesansa de a disparea ca urmare a masurilor populisto-afaceriste ale basescianului-sef si a liotei de parveniti ce formeaza PDL.

Un timp, in urma, am crezut ca "burghezia rosie" este la PSD. Recunosc, cu strangere de inima, ca am gresit. Adevarata burghezie rosie este la PDL. Iar afirmatia este sustinuta, din plin, de guvernarea anului 2009 a PDL si de masurile luate de acestia. Faptul ca avem un record atins de Guvernele succesive Boc de ordonante si ordonante de urgenta, de asumari ale raspunderii pe acte normative fara grad de urgenta si de o importanta relativa (?!), de acte normative declarate ca fiind neconstitutionale si, mai ales faptul ca Boc si sleahta de nemernici care il inconjoara nu renunta la actiunile anticonstitutionale "speculand" permisivitatea principiilor constitutionale, ma duce cu gandul la ideea ca am revenit la epoca de trista amintire a "comunismului infloritor la orase si sate".

5 comentarii:

Freddye spunea...

LA MULTI ANI FLORINE,iarta-ma pentru intarziere ..NU NE LASAM..

-Furtuna intr-un pahar cu apa clocita ,asta-i reforma in PD-L.Se pisa toti acolo si fac urinoterapie...

Anonim spunea...

Preda, colegul stimatei EBA in randurile popularilor europeni...

Anonim spunea...

Silviu:
Da, Cepeca, se pare ca ai dreptate. Sunt mari mafioti, dupa cum vezi.

Anonim spunea...

TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS.

 ( ZIARISTUL ROBERT HORVATH -DEVA UN PERICOL PENTRU CLICA BASESCU.)
Dupa creiarea scandalului ICR New York prin chemarea politiei americane la expozitia antisemita, anticrestina si pornografica organizata de Patapievici, dupa desconspiratea lui Tismaneanu ca agent al securitatii prin documente noi, dupa preluarea scandalului mafiei armamentului si atentionarea ambasadei USA si a institutilor specializate despre contrabandei de arme romanesti serviciile au intrat in alerta maxima. Sa incercat si reusit aproape complect izolarea unei voci a adevarului. Ziarele principale care se proclama campioane ale libertatii sterg automat toate comentarile iar pe blogul politic doar cateva voci curajoase si demne accepta randurile sale. Cotidianul, Curentul,Gardianul, Romania Libera, Evenimentul Zilei anunta oficial ca pe blogul lor comentariile ziaristului sunt nevenite. Dupa anuntarea unei manifestatii organizate impreuna cu Uniunea Internationale a Jurnalistilor la care vor participa sute de jurnalisti americani si reprezentanti ai presei internationale in aparare presei romanesti amenintate cu disparitia cenzura a devenit totala, atingand si teritoriul American. Iata un raspuns tipic al asa numitei presei infiltrate de noua si eterna securitate.:
"Ne pare rau, dar dvs. nu mai puteti posta comentarii pe acest site.
Daca dvs. considerati aceasta ca fiind o eroare, va rugam sa luati legatura cu administratorul acestui site."

Copyright © 2005 New York Magazin. Toate drepturile rezervate.

Imediat dupa anuntarea faptului ca autoritatiile faranceze, ca urmare a scrisorii adresate Pesedintelui Frantei Sarkozy, au inceput ancheta in legatura cu crima comisa de Basescu in portul Rouen ( incendierea a 22 de vapoare pe timpul cand era capitan de nava) majoritatea blogului politic romanesc au anuntat deasemenea ca randurile ziaristului sunt neavenite. Blogurile care se bat in piept ca ROXANA IORDACHE, MARIUS MINA, ANDREI BADIN, RADU PORTOCALA........... refuza de ieri aceasta voce a adevarului.
Pe langa toate acestea apar diferite voci "independente" care scriu articole memorabile prin inbecilitatea lor. Se remarca in acest sens T. Morar si T.Ungureanu. Servicile plaseaza articole informatIve si in provincie. Iata un exemplu al " inteligentei" sau lipsei complecte de inteligenta ale serviciiloe secrete. De remarcat un fragment tipic de manipulare ,dezinformare si diversiune securista :
Spionul "Deva" pregăteşte o revoltă anticomunistă la New York , Artistul" 007
'Este acuzat că a fost spion român "plantat" în SUA care, după încetarea "Războiului rece", s-a trezit fără misiuni şi obiectul muncii. El se prezintă ca artist din diasporă cu pseudonimul "Deva". Spune că numele a fost inspirat de oraşul din România în care s-a născut.'
http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/
PENTRU CEI CARE MAI SPERA IN CADEREA LUI BASESCU VA ROG SA CITITI UN ARTICOL CARE VA CUTREMURA PALATUL COTROCENI DIN TEMELII. -"TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA "- NIPON PRESS. Acest articol va aparea pe Robert Horvath -Deva Blog si in presa internationala in cateva zile.
Pentru a urmari adevarul ascuns si cenzurat in Romania deschideti:http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/ 


Anonim spunea...

Ce naiba, măi Florine, chiar ai uitat de câte ori a reformat Ceauşescu PCR-ul?
De câte ori voia pixul lui!
Şi de sus în jos, şi de jos în sus, şi de la stânga la dreapta, şi de la dreapta la stânga. Cum dorea să scape de careva, unul cât de cât periculos, gata, reforma aparatul! Începând cu şoimii patriei, trecând prin pionieri şi UTC-işti, până unde trebuia să ajungă glonţul!
Asta ca să nu mai aminitim de Stalin, Mao, Castro etc...
Cu reforma înainte, tot el fi-va la plăcinte! Uzurpescu, evident...