sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Leatul anului 2010.

Am terminat cu anul 2009. Am iesit din el mai sufocati ca din alti ani. Este anul in care speranta a fost agatata de gard sa isi mai piarda din substanta sub razele soarelui. Soarele ne devine neprieten, nu ne mai mangie, ne arde.

De ieri au inceput sa se nasca cei din leatul 2010. Cei care, daca legile raman in vigoare pana atunci, vor incepe sa iasa la pensie in cursul anului 2075. Dar pana atunci isi incep viata intr-o Romanie stramba, portocalie, o Romanie in care coruptia, nepotismul, demagogia, populismul, basismul au devenit politica oficiala de stat. O Romanie in care Presedintele tarii a devenit cel mai mare mogul. Cel mai mare corupt.

Leatul acestui an va invata la istorie ca Romania a iesit din comunism si a ajuns in basism. Vor invata ca romanii au preferat regimurile dictatoriale pentru ca nu au fost capabili sa isi asume propria libertate. Pentru ca primii ani ai vietii vor fi regim portocaliu, vor fi invatati sa iubeasca pe "conducatorul suprem", mult stimatul si iubitul Traian Basescu. Sinistru. Unii au trait cu "iubirea" pentru Stalin, altii cu "iubirea" pentru Ceausescu iar acestia traiesc cu "iubirea" pentru Basescu.

Lingaii de curte s-au definit. Ideologii si-au anuntat pozitiile. Traian Radu Ungureanu, Vladimir Tismaneanu, Gabriel Liiceanu, Cristian Preda, Mircea Mihaiesi, Horia Roman Patapievici si, pentru a nu uita, Robert Turcescu, Ion Cristoiu, Andreea Pora, Dan Tapalaga alaturi de Sever Voinescu, Baconski, Funeriu, Boc s.a.m.d.

Trist leat. Destinul le-a fost hotarat prin furt calificat, prin prostia prostimii lacomita la un kilogram de carne, prin promisiunea unor pasapoarte etc.

Dar poate ca nu va fi asa. Sau, chiar asa de trist. Salvarea lor poate veni doar daca parintii lor se vor hotari sa redevina liberi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu intarziere imi doresc sa va urez un an plin de caldura si de ce va mai propuneti. :)

Crăciun Florin spunea...

Multumesc Alexandru.