vineri, 15 aprilie 2011

De mergi la luptă, atunci te luptă !

Așteptam acest îndemn la luptă al lui Chiliman, primarul sectorului 1 și președintele PNL București. Preiau de pe site un paragraf, pe care îl redau mai jos:

„Or, bucureştenii nu sunt proşti. Bucureştenii sunt deştepţi. Şi nu am nici un dubiu că vor sancţiona dur scuipatul simbolic pe obraz pe care l-au primit de la Elena Udrea şi de la slugile domniei sale. Cât despre noi, iniţiatorii campaniei „Apără Bucureştiul!”, avem obligaţia de a ne bate în continuare, printre perdelele de fum aruncate , pentru ca bucureştenii să aibă într-adevăr parte de un referendum real, referendumul lor, şi nu de „mascarada Udrea”. Şi o vom face!

Asta trebuie să facem. Să ne batem, în continuare, cu pedeleprele udriste. Pe de o parte prin acțiuni legale contra hotărârii CGMB, pe de lată parte prin munca de la om la om de la corturile de campanie ale PNL.

Pentru că eu bănui că „sondajul” poreclit de pedeleprele udriste „chestionar pentru referendum” are și rolul de a o scoate pe madam Udrea de sub efectele campaniei negative declanșate împotriva ei, măcar pe bloguri și pe rețelele de socializare să evidențiem faptul că autoarea și responsabila pentru mârșăvia ce se pregătește Bucureștiului este Elena Udrea (soția lui Băsescu, după cum spun copiii !). Sesizez acest lucru deoarece pe stradă, benerele ne cer să apărăm Bucureștiul fără a o mai indica pe Udrea !

7 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

De la inceput Udrea a fost "indicata" doar pe corturile si bannerele de la sectorul 1. Asa e si acum, nu s-a schimbat nimic. :)

Crăciun Florin spunea...

Ba și la S3 au fost banere cu Udrea. Acum sunt înlocuite.

Hendrix spunea...

Scopul pedeleprelor a fost sa se faca un ,,referendum'' care sa duca in derizoriu tema importanta a conducerii Capitalei. Evident ca este o bataie de joc, orice om rational isi da seama ca nu va fi deloc relevant. Pe ce mizeaza pedeleprele?
1. politicienii USL se vor scandaliza( pe buna dreptate!) si vor boicota ,,referendumul''.
Solutia lui Crin este corecta. Atentie! Trebuie insistat in aratarea motivelor pentru care nu se poate accepta participarea la un asemenea ,,referendum''.
2. pedeleprele vor poza mai apoi in cei care vor sa faca ceva dar astia din opozitie nu vor, domle!
In situatia in care politicienii USL nu vor explica corect si coerent boicotarea se va ajunge la acest punct 2.
3. pedeleprele vor ridiculiza USL pentru initierea unui referendum pe care in final il boicoteaza
Vor incerca sa induca oamenilor un astfel de mesaj. Fals, distorsionat, absolut ticalos. Specific securistilor! Toata aceasta tarasenie este opera unui securist. A fost singura lor solutie pentru a contracara un referendum corect axat pe o singura intrebare clara: vreti o Capitala condusa de un PG si desfiintarea actualelor primarii de sector? Shmecheria trebuie atacata si explicata, iar boicotul este singura solutie. Depinde cat de bine vor comunica cei din USL.

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Avem discuții în contradictoriu pe tema boicotului. Forma de boicot, pentru a fi cât mai eficientă și pentru a nu permite pedeleprelor să facă ce tocmai tu sugerezi, trebuie gândită cu grijă. Pentru că avem oameni în stradă, la corturi ale PNL, trebuie să le dăm instrumentele de care au nevoie pentru a continua campania „Apără Bucureștiul de Elena Udrea”.

În cazul că se acceptă ideea de boicot prin neprezentare la vot, atunci oamenii aceia nu mai au ce căuta în stradă. Campania își pierde obiectul. Și este păcat.

ADRIAN spunea...

am comentat chestiunea asta cu Lilick si i-am spus demult ca strategia aleasa pentru campania asta are un potential de bumerang. miza pe ura impotriva Udrei e prea facila iar la jocul asta paduchii portocalii sunt neintrecuti. nu trebuie niciodata coborat nivelul transmiterii mesajului indiferent de situatie. uite, aici pedeleprele fac miscarea "la offside" si lasa PNL fara prea multe mijloace de actiune caci nu exista varianta alternativa. in Bucuresti lucrurile nu merg stralucit, asta e clar iar specularea acestui aspect e limpede prin intrebarile capusa ale referendumului de gen "sunteti multumiti de?". o astfel de intrebare e idioata in sine la un referendum dar va pune in evidenta faptul ca liberalii si-au pus ouale intr-un singur cos in timp ce, in mod firesc, trebuia sa existe o alternativa la intentiile legislative ale ciumei portocalii. asa, cum exista destui trepadusi, la vot va iesi la iveala ceea ce e firesc sa apara, anume nemultumirea fata de cum merg lucrurile in administrarea orasului iar apoi asta va fi speculat de jigodiile alea spunand ca uite, lumea e nemultumita dar liberalii nu fac altceva decat sa o sape pe Udrea. Care, "nu-i asa?", se gandeste "la binele cetateanului" ... si-a facut si un "metru" ... alte rahaturi d-astea propagandistice.
ma tem ca la propaganda astia au mai multi securisti decat necesarul si va fi greu sa-i dovedim cu astfel de strategii incropite.
In esenta Hendrix are dreptate dar odata masinaria referendumului pusa in miscare, boicotul nu duce decat la un singur tip de rezultat: acela deja probat la referendumul pentru parlament unicameral cu mai putin de 300 de membi: o idiotenie care oricat de bine ar fi fost explicata nu putea fi contracarata din cauza populismului si dozei extrem de mari de cretinism din sanul concetatenilor cu drept de vot (la care se adauga si aia care voteaza ca sarcina de serviciu).
eu ma tem si mai tare ca in urma acestei lupte se va cristaliza ideea sustinerii candidaturii lui Oprescu din partea USL ceea ce m-ar indurera grozav ...

ADRIAN spunea...

am uitat sa spun ca am vazut filmuletul ala postat pe aparabucurestiul.ro cu masina RATB strangand afisele de campanie. sper ca alea erau amplasate cu autorizatie pentru ca la o astfel de miscare trebui actionat in instanta impotriva conduceri RATB si vazut, in urma procesului, pe ce filiera a venit ordinul de impiedicare a transmiterii mesajului, respectiv de distrugere a proprietatii sau furt, dupa caz.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Ai perfectă dreptate. Se tratează cu superficialitate acest referendum.