marți, 19 aprilie 2011

Vulgarizarea vieții politice

Emil Boc, premierul clovn al Guvernului Băsescu-Udrea-Isărescu-Boc a angajat răspunderea Guvernului din care face parte și UDMR și UNPR (patrihoții lui Oprea) și este sprijinit de parlamentarii minorităților naționale de două ori ieri. Odată pentru legea prin care Guvernul va executa hotărârile judecătorești la „sfântu'așteaptă” iar a doua pe o nouă invenție portocalie numită Codul Dialogului Social.

Constituția a devenit o victimă sub președinția lui Traian Băsescu. Este violată continuu de cei care au câștigat alegerile țipând, sus și tare, în favoarea statului democratic. Democratic, de la demos și cratos. Am ajuns la excluderea, din noțiunea de democrație, a lui demo. Poporul nu mai are nici o treabă cu conducerea țării. Pentru că reprezentanții poporului au ajuns de prisos prin Parlament, acolo unde se presupune că sunt analizate și votate legile de interes pentru națiune, acolo unde se presupune că se ajunge la un consens între interesele divergente ale diferitelor comunități locale și profesionale, acolo unde se presupune că se naște puterea și se distribuie instituțiilor care trebuie să o folosească în interesul tuturor. Dar nu este așa. Este altfel. Parlamentul a fost „cucerit” de portocalii băsescieni și aliații lor, conducerea Camerei Deputaților în frunte cu sinistra Roberta Anastase (hoața de la legea pensiilor) impune măsuri anticonstituționale în raporturile cu populația civilă care dorește să vadă cum își fac treaba trimișii națiunii, iar instituțiile statului înființate cu scopul de a sancționa abuzurile de putere dorm în pace sau fac jocul portocaliilor băsescieni. Ministerul Public sau Curtea Constituțională.

Ieri, culmea indolenței și a aroganței pedeliste, profesorii au fost opriți să intre în aula Parlamentului pentru a asista la angajarea răspunderii Guvernului pe legea care le ia din buzunare chiar dacă au în favoarea lor hătărâri judecătorești definitive și irevocabile. O acțiune care nu mai are nevoie de explicații. Democrația la români a murit. Aici nu mai este vorba despre declarații aiurea, spuse de bețivanul de la Cotroceni sau nu știu care propagandist portocaliu pe la emisiunile Tv. Este un act fizic, concret, cu rezultat.

Viața politică a devenit vulgară. Nu doar prin vorbe, ci mai ales prin fapte.

Niciun comentariu: