luni, 27 mai 2013

USL sau alianța pe care băsescienii o tot „destramă”.





Azi, butonând la Tv, am ajuns și la B1. Incitant, pe burtieră, anunțau: Adevărul - Deputatul Alina Gorghiu despre destrămarea USL. Punct și punct.

Mă duc la „Adevărul”. Da, Alina a scris un material în care are formularea „destrămarea USL” dar nu în sensul că s-ar pregăti așa ceva ci în sensul că finalizarea obiectivelor alianței pentru perioada în care s-a constituit ar însemna, în cel mai înalt grad, o maturizare a politicii românești.Da, Alina face vorbire și despre alianțele care au fost distruse până la urmă datorită orgoliilor mărunte. Culmea, numitorul comun al tuturor alianțelor politice eșuate este nimeni altul decât Traian Băsescu.

M-am lămurit. Alina nu prevede destrămarea USL însă B1 al lui Turcescu are un material pe care îl va manipula, grosolan, în interes propriu. Oare câți telespectatori (chiar dacă nu sunt mulți) se vor uita și în ziarul „Adevărul” pentru a vedea ce și cum ? Puțini sau nici unul. Așa că, în mintea unor băsescieni se va naște ideea că liberalii vor „destrămarea USL” și vor saliva copios la gândul că Băsescu și lăzăroii lui au avut dreptate.

Of, Lăzăroiu. Ipocrit, chipurile inteligent, Lăzăroiu a anunțat ritos că destrămarea USL va duce țara la mare ananghie. Că destrămarea „ar fi bună” după alegerile europarlamentare. Haida-haida. Nu îl cred. Nu îl cred pentru că în ideea formării Partidului Mișcarea Populară destrămarea USL ar fi ca o cireașă de pe tort. Mai ales dacă destrămarea s-ar produce din cauza PNL care, normal, va fi aspru sancționat de populație, partidul urmând să intre într-un declin major iar parte dintre politicienii liberali care îl mai au încă în suflet pe Băsescu ar trece, urgent, la noul partid băsescian. Cu Chiliman și Moisescu în frunte.

Nu cred că USL se va rupe. Culmea, face ce face Băsescu și gașca lui care se ocupă cu propaganda și aduce mereu și mereu în prim-plan destrămarea USL. Tare mare supărare are Băsescu pe acest USL de nu poate trăi din cauza lui.

2 comentarii:

igorspan spunea...

Dacă domnul (des-colonel-izat) Turcescu vrea desființarea USL face și el o chestie cu care e obișnuit: minte și manipulează, ce importanță are adevărul ?

Crăciun Florin spunea...

Igorspan,

Bună observația.