miercuri, 12 mai 2010

Cinism băsescian și consecințele acestuia.


Noua bancnotă a României. Băsesciană. Am luat-o de aici. Este pentru plata pensiilor.

Pensionarii au ieșit în stradă. Mai peste tot. București, Constanța, Iași, Galați ... Televiziunile de știri au fost mereu în gardă.

În București, pensionarii au protestat la Cotroceni. Sauron Băsescu nu s-a arătat. Probabil că nu se aștepta la amploarea reacției. A explodat mămăliga. Contrar previziunilor coprofagilor și canibalilor care îi asigură consilierea.

Au prezentat și bancnota de mai sus.



Trist, deși previzibil, este faptul că o parte dintre manifestanții de azi și-au mai băgat un cui la sicriu. Starea emotivă și bătrânețea și-au spus cuvântul. Oamenii vor muri de grija zilei de mâine. Autorul crimei în masă este Traian Băsescu ! Chiar dacă este doar „moral”. S-a cocoțat în vârful sistemului ticăloșit și își apără poziția chiar cu riscul morții a mii de salariați bugetari și pensionari.

Au ieșit în stradă și profesorii și studenții. Fiecare a avut câte ceva de revendicat.



Imaginile sunt sugestive. Criminalul Băsescu îi va avea pe conștiință. Dar are conștiință ?!





La Constanța, pensionarii au dat foc unor imagini cu Băsescu.



Dialogul lui Băsescu și al găștii de mafioți care îl înconjoară cu poporul s-a rupt. Au mințit și mint în continuare. Profesorii au hotărât să intre în grevă generală pe 30 mai. Pe termen nelimitat. Plus că vor participa la toate acțiunile sindicale de protest. În ultimul moment Fune(b)riu a chemat la „negocieri”. Aiurea negocieri. Cred că a primit poruncă să împiedice greva generală.

Dacă se continuă acțiunile, Guvernul Băsescu-Boc-Udrea de tristă amintire va pica. Va pica și Băsescu de la Cotroceni. Chiar de eventualele alegeri anticipate vor costa mult în aceste vremuri grele, este de preferat să alegem un alt Președinte și un alt Parlament. Un Parlament în care portocalii să fie doar o amintire iar trădătorii generali și politicieni care au format partidul prezidential (B) să intre în uitare.

4 comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Un exemplu de cinism si mai si:

http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/05/trantorii-de-la-stat.html

Sa ne fi intors in timp cu ... 168 de ani ???

http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/05/coincidente-doar-atat.html

In rest, toate cele bune !!!

cipslim spunea...

inteleg frustrarea dvs ca ati platit amar de ani pensia si acum astia o mai si taie. Este oribil ce se intampla, in special in sanatate. In rest insa nu sunt de acord cu punearea tarii in groapa.
Ce optiuni de guvern sunt?
Liberalii ori iau imprumut ori taie pensiile la jumatate ca sa poata scade din impozite si sa incurajeze comertul.
Socialistii va cresc pensiile la loc si cresc impozitele, din care cauza or sa fuga toti cu bani in afara, si dupa ei forta de munca. Si apoi de unde or sa va plateasca pensiile?
Alta solutie ar fi sa se ia un alt imprumut, asta ar insemna ca vom termina de platit in 2110 si ca vom tot avea lipsuri.
Rabdati, alta cale nu este.

Crăciun Florin spunea...

Costi,

Mulțumesc. M-am uitat. Posibil să ne fi întors în timp.

Crăciun Florin spunea...

cipslim,

Bună, în primul rând.

Hai să te ajut, în privința mea.

Nu am contribuit la bugetul de pensii. Ca militar, ofițer, nu am avut această obligație. Pensia noastră este pensie de serviciu (de stat), nu este rezultatul contribuției ci este o obligație de plată a statului pe perioada pe care o mai am de trăit pentru serviciul prestat în favoarea statului în întreaga activitate. Fii sigur că nu sunt de acord ca statul să nu își plătească datoria față de mine din moment ce pe întreaga viață activă mi-a interzis drepturi și obligații cetățenești care mi-ar fi permis să am activități lucrative care să îmi asigure o avere ! Pensia mea este o proprietate, definită și protejată prin Constituție, și am de gând să îmi apăr proprietatea. La nevoie voi merge până la CEDO.

Regret faptul că tu consideri că apărarea drepturilor și libertăților civile duc la „punerea țării în groapă”. Îmi pare rău. Nu noi, pensionarii, nu bugetarii, nu șomerii sunt cei care au cheltuit aiurea banii unui buget prost construit, unui buget care și-a propus ca obiective creștere economică (iluzorie însă folosită ca justificare de Boc, Udrea, Videanu, Berceanu ... și Băsescu pentru cheltuieli total aiurea). Cei care au dus țara de râpă sunt Băsescu și Guvernul PD-L iar eu unul nu sunt de acord să rabd. Nu sunt de acord ca pentru o tranșă de împrumut de la FMI să accept tăierea definitivă, te rog reține, definitivă, a pensiei mele cu 15% (măsura nu este temporară !) și, în plus, să o mai văd scăzută și prin legea unitară a pensiilor aflata la Camera Deputaților. Totul cu caracter definitiv.

Și, apropo, îmi ceri să rabd. Tu ești probabil tânăr, să zicem că ai în față o viață. Eu nu mai am o viață în față. Este bine să știi că pentru cei ca mine, oameni peste 60 de ani, o astfel de recomandare sună ca o insultă.