vineri, 14 mai 2010

Executivul bolșevic.

Într-un articol anterior, spuneam că trebuie să atacăm ca neconstituționale actele normative pregătite de băsescienii aflați (încă !) la guvernare prin care își propun să atenteze la dreptul nostru la proprietate. În presă s-au făcut comentarii pe marginea unor afirmații ale potentaților portocalii ai zilei care și-au exprimat deschis ostilitatea față de eventualele acțiuni în instanțe ale cetățenilor și, cu osebire, față de deciziile previzibile ale acestor instanțe în favoarea petenților. Nu că ar trece Justiția cu „cățel și purcel” de partea opoziției ci pentru că Justiția nu poate trece peste lege. Iar legea, începând cu legea supremă, Constituția, apără proprietatea, apără dreptul câștigat, interzice retroactivitatea legii civile. Constituția actuală apără țara, cetățenii ei, de bolșevism, de neocomunism, de acțiunile îndreptate de putere împotriva ființei umane statuând drepturi și libertăți cetățenești ce nu pot fi încălcate.

Salariul bugetarului este o proprietate. Este plata corectă pentru un serviciu prestat. La fel cum este salariul angajatului la investitorul privat. Dacă angajatul la privat are un salariu negociat cu patronul, putând renegocia salariul funcție de prestația sa, salariatul bugetar nu își poate negocia salariul, acesta fiind stabilit prin lege. Cuantumul venitului salariatului bugetar este stabilit în Parlament, organul reprezentativ suprem al poporului, nu de Guvern (acesta are doar dreptul la inițiativă legislativă). Dacă Parlamentul a stabilit un venit per salariat bugetar în valoare de „X” RON, atunci acesta devine un drept patrimonial. Este un drept câștigat și nu poate o instanță de judecată să admită o diminuare a acestuia doar pentru că așa i s-a năzărit unui Președinte de țară sau pentru că așa vrea mușchiul nu știu cărui premier.

Pensia este, la fel, un drept patrimonial.

Plecând de la aceste sumare considerații, noi avem dreptul la acțiuni în instanțele românești împotriva oricărei acțiuni ostile ale Guvernului Boc asupra veniturilor noastre.

Guvernanții portocalii au trecut la atacul asupra Justiției. Am postat despre afirmația lui Vlădescu : "Este un risc şi vom vedea. În cazul în care vor câştiga, va trebui ca Justiţia să-şi asume riscul ca România să nu poată să-şi plătească pensiile şi salariile. Legea nu impune ca un salariu care a fost acordat la un anumit nivel să fie menţinut pe vecie la acel nivel".


Dar nu este singurul. Asupra Justiției se fac presiuni mari din partea ministrului Predoiu, aflu de la judecătorul Cristi Danileț, din articolul Justiția amenințată de executiv.

Predoiu, acest avocat de succes la un moment dat ajuns ministru al Justiției a comis una din cele mai mari gogomănii juridice. În actul normativ (OUG) prin care stabilea modul în care se va face plata drepturilor bănești ale magistraților recuperate prin hotărâri ale instanțelor competente a statuat că „executarea silită nu este admisibilă” ! Drept consecință, această creatură pupincurist-băsistă a cerut CSM sancționarea disciplinară a unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 pentru că a dispus executarea silită a ministerului pentru sporul de 50% câștigat de magistrați în instanță. Ce mai, țara lui „Papură Vodă”.

Tot de la Cristi Danileț aflăm că „Mai mult, in luna lui martie 2010 ministrul justitiei a avut intalniri regionale cu judecatorii la sediile instantelor. La unele dintre acestea, a atras atentia judecatorilor despre modul in care solutioneaza/vor solutiona procesele in care Statul este parte”. Chestia asta sună a ingerință clară în actul de justiție ! Aloooooo ! Băsescule ! Ce faci ? Ne întoarcem la comunism ?

Păi așa se pare. Tot de la Cristi Danileț aflu că unul dintre modelele guvernanților pentru a tăia din drepturile bănești cuvenite salariaților și pensionarilor a dat chix. Scăderea pensiilor este ilegală.

În Letonia Curtea Constitutionala a infirmat legalitatea masurilor de scadere a pensiilor ca masura de austeritatea, argumentand ca se incalca dreptul la securitate sociala si principiul suprematiei legii.
Na poznă. Păi au de ce se teme guvernanții portocalii. Iar dacă mă refer doar la ieșirea de pe sticlă de ieri seară a lui Sauron Băsescu, a auzit o lume întreagă de faptul că individul admite că toate măsurile au drept scop o nenorocită de tranșă de la FMI, bani ce vor fi luați la nevoie de la alți finanțatori în caz că CCR va declara ca neconstituționale unele prevederi ale legii pe care Boc vrea să își asume răspunderea. Bani ce ar fi urmat traseul parcurs de ceilalți până acum: buzunarele potentaților portocalii.

Cristi Danileț aduce și el în atenție afirmația lui Vlădescu: „In fine, ministrul finantelor acum doua zile a afirmat ca daca va da dreptate celor nemultumiti de reducerile salariale, Justitia isi asuma riscul intrarii Romaniei în incapacitate de plata”. Tot de la Cristi Danileț iau textele de mai jos, suficient de explicative pentru a lămuri pe cât mai mulți dintre noi că dreptatea este de partea noastră. Că dreptul nostru la acțiune există și că trebuie să ne manifestăm ca oameni evoluați. Adică să ne apărăm drepturile.

„Indraznesc sa cred ca unii dintre cei implicati in expunerea mai de mai sus stiu ca au la dispozitie o cale legala, care se numeste contestatia la executare, unde se pot invoca impedimente la executarea unui titlu executoriu, fiu el si o hotarare judecatoreaca. Insa ma indoiesc ca stie cineva ca prin actele descrise mai sus aduce o grava atingere independentei institutionale a justitiei, a carei finalitate este tocmai executarea hotararii judecatoresti, capitol profund deficitar in Romania si inca necuprins in nici un plan de reforma. De aceea, reiau unele sustineri dintr-un material recent scris in Revista THEMIS (p.74 si urmat) pe tema independentei structurale a justitiei:

Autoritatea executivă nu poate să soluţioneze ea însăşi, definitiv sau irevocabil, niciun proces, să împiedice cursul judecăţii sau să se opună executării hotărârilor judecătoreşti (CEDO, hotărârea Hirschhorn vs. România, din 26 iulie 2007; hotărârea Şandor vs. România din 24 martie 2005, hotărârea Săcăleanu vs. România din 6 septembrie 2005). Ministrul nu poate emite circulare sau instrucţiuni cu privire la soluţionarea anumitor cauze. Puterea judiciară nu poate sub nicio formă să tolereze avertismentele, obiecţiunile, dezaprobările, sugestiile sau solicitările puterii executive cu privire la modalitatea în care cauzele sau un anumit tip de cauze sunt soluţionate. Standardele Minime de Independenţă Judiciară, adoptate de International Bar Association (1982, New Delhi) prevăd că miniştrii nu vor exercita nici un fel de presiuni asupra judecătorilor nici vădit, nici în secret şi nu vor face declaraţii care afectează negativ independenţa judecătorilor, priviţi individual sau a puterii judecătoreşti, ca întreg (pct. 16). Intervenţiile autorităţilor guvernamentale, ale şefului Statului într-o procedură în curs, oricare ar fi motivele invocate pentru a le justifica, pot să fie incompatibile cu independenţa tribunalelor, prin conţinutul şi modalitatea în care ele sunt exercitate. Oricare ar fi impactul real al unor asemenea intervenţii asupra derulării procedurii, în mintea justiţiabililor pot trezi suspiciuni obiective privind independenţa justiţiei. Acestea relevă „o lipsă de respect faţă de puterea judiciară” (CEDO, hotărârea Sovtransavto Holding vs. Ucraina din 25 iulie 2002). Curtea Europeană a Drepturilor Omului a considerat că o decizie a ministerului privatizării ucrainean prin care se suspendă executarea silită a unor hotărâri judecătoreşti împotriva unui combinat industrial reprezintă atât o atingere gravă a dreptului de acces la justiţie, cât şi o lipsă de independenţă a justiţiei, a cărei activitate este perturbată grav de executiv”.

Avem drepturi pe care trebuie să ni le exercităm. Dacă nu acționăm acum le vom pierde.

Celor care „plâng” de mila bugetului și îmi/ne recomandă răbdare pentru ca „săraca țară să iasă din criză” le recomand să le ceară apropiaților lor aflați la guvernare să refacă bugetul pe date reale și să nu mai fure. Să nu mai costruiască patinoare cu preț dublu sau triplu față de altele de aceeași capacitate, să nu mai dea banii pentru noi biserici (se bun bine cu Daniel cel telegenic), să nu mai arunce cu banii pe mașini și alte finețuri. Ba mai mult, pe lângă toți ștabii care au făcut „cur de vădană” de atăta stat în mașinile statului să mai oprească și din mașinile poliției orașenești și să scoată poliția în stradă, per-pedes, să cunoască polițistul omul de rând în slujba căruia se află și care îi plătește salariul . Mă opresc aici. Este suficient.




12 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Domnule Florin Crăciun,
Situaţia este mai gravă şi decât ceea ce se spune în presă. Şi ne aflăm la început!
Aruncaţi un ochi pe ceea ce am scris (în prostia mea) la ultima postare de pe blog.

Donkeypapuas spunea...

De pe blogul meu (scuze de dublul comentariul).

sandman spunea...

Pentru jigodiile pedeliste nu conteaza Constitutie, legi sau morala. Actioneaza ca haita de lupi la cadavru. Sa apuce fiecare cite o bucatica...
Nu va fi loc de ei la Tirgoviste cit de curind. Ce vor face generalii aia multi facuti la apelul bocancilor?

Bibliotecaru spunea...

Eu aş fi spus broş-evic, pentru că e o mare ciorbă din tot şi toate.

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Am dialogat pe blogul tău la materialul pomenit.

Crăciun Florin spunea...

sabdman,

Mămăliga va exploda, până la urmă.

Crăciun Florin spunea...

Bibliotecaru,

Ai dreptate.

Donkeypapuas spunea...

Ca să ştiţi ce vă aşteaptă! M-am trezit astăzi cu contul de FACEBOOK şters pentru că aveam link spre blogul de pe Wordpress unde se află ultima postare despre criză şi sistemul Băsescu. Cheliosul şi oamenii lui au înnebunit!

Crăciun Florin spunea...

Hai că ești de spaimă. Cum naiba ? Chiar așa au ajuns slugile băsesciene ? Mă mir ca prostul. De fapt, Băsescu mai are puțin și declară că împotriva lui lucrează „agenturile străine”.

Mulțumesc de atenționare. Când ´oi păți voi ști de unde mi se trage.

Anonim spunea...

flowseOPRITI FASCISMUL ANTIROMANESC BASESCU !
APEL ADRESAT TUTUROR OAMENILOR DE CULTURA, INTELECTUALILOR SI A TUTUROR OAMENILOR DE BINE DIN ROMANIA .
Va rog sa cititi aceste randuri . Fascismul anticultural si antiintelectual trebue sa inceteze. In calitate de artist va rog sa ajutati sa punem faramiturile statuii lui lui Eminescu din nou impreuna. Romanii merita sa fie lasati sa vorbeasca romaneste in orice colt din lume chiar si la centrele culturale deocamdata anti romanesti.

INSTITUTUL ANTICULTURAL SI ANTIROMANESC
” TRAIAN BASESCU ”
CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE REINTRODUCEREA LIMBII ROMANE SI A LUI EMINESCU CONSIDERAT ANTISEMIT, LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN – NEW YORK. REFUZA SA VORBEASCA ENGLEZESTE INTR-O SALA NUMAI CU ROMANI.
FAPT PENTRU CARE I SE INTERZICE PRTICIPAREA LA ACTIVITATIILE INSTITUTULUI DE DOI ANI DE ZILE
 REVOLTAT
 ION T MORAR AI DA O LECTIE DE NATIONALISM SI PATRIOTISM
“CULTURA ROMANEASCA BRUIATA LA NEW YORK DE UN PAPAGAL UNGUR”
ION .T. MORAR
Nu e vorba de un text extremist, in cele ce urmeaza. E vorba de constatarea unei realitati penibile care , de ani de zile, se desfasoara la New York. Orice actiune se face la ICR NY (si au fost unele care chiar au avut ecou acolo, nu doar in ziarele noastre!), la un moment dat apare un individ turbulent, pe numele lui Robert Horvath, ungur originar din Romania, casatorit cu o japoneza, care face scandal. Indiferent despre ce e vorba, Horvath se ridica si striga tot felul de sloganuri, uneori anti-securitate, alteori anti-autoritatile din Romania.
 Refuza sa vorbeasca engleza cerand sa se vorbeasca romaneste ca si cum ICR New York nu ar functiona in America.
Dar, in deruta sa mentala, Horvath mai face si altele. De pilda, s-a dus la Muzeul Holocaustului, unde l-a aparat pe Antonescu. Dela Antonescu sare la Eminescu despre care spune ca nu era antisemit si nu este prafuit. Cere sa nu i se sparga statuia.
Am avut si eu parte de bruiajul lui, intr-o seara cind citeam din Lindenfeld si erau cam o suta de romani in sala . S-a ridicat in timpul lecturii si a vorbit singur, apoi i-a injurat pe cei prezenti. A fost linistit cu greu, dar el a fost cel care a amenintat ca daca nu e lasat sa vorbeasca romaneste ... va chema politia. Si, uneori, la manifestarile romanesti, acest tip cheama politia. iar dupa aceea face diverse reclamatii la MAE. Cind aude de Horvat, toata diaspora romana din NY isi pune miinile in cap. Si, decit sa dea ochii cu el si sa-i auda elucubratiile, oamenii mai bine nu se mai duc la ICR NY.
O fi Horvath un vechi spion al serviciilor romanesti pe care nu au avut cum sa-l aduca acasa, la tratamente? Al altor servicii? Nimeni nu poate da un raspuns, iar personalul Centrului Cultural nu stie cum sa reactioneze. Cum credeti ca ar putea fi oprit un astfel de tembel de la compormiterea faptelor culturale romanesti din NY? Ii rog pe eventualii fosti colegi ai lui Horvath sa se abtina de la accese de solidarizare, pe acest blog!
Tags: Horvath, ICR, nebuni, New York, spioni
Articol mentionat de Papagalul Robert Horvath Deva
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

BASESCU……..ROUEN , CRIMA SI PEDEAPSA!
VICTIMELE INCENDIULUI CER DESPAGUBIRI DE MILIOANE SI EXTRADARE A
CATRE FRANTA A PRESEDINTELUI ROMAN !
LA ORIZONT UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT !

Redeschderea dosarului Basescu de catre autoritatile judiciare Franceze este un semn bun. Nu pot sa scap ocazia sa fac un film, un documentar si sa scriu un serial. El poate fi citit pe blogul meu personal.http://devanewyork.blogspot.com/
Acesta este episodul 3.

BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ
( Interviuri cu martori oculari si cu victime al incendiului )
Scriu de la locul crimei. Portul Rouen este un port important care se poate compara cu Antwerp sau Hanburg. Vizitez portul cu un grup de vizitatori. Ghidul ne explica istoria portului care a inceput acum 2000 de ani pana in zilele noastre.
Explicatiile ghidului un batranel cu parul alb si cu un fel de chipiu de marinar este anosta ,mai ales ca cargourile sunt la distanta si prin ceata abia se distig. La un moment dat fata acestui lup de mare se face rosie povestind de cel mai mare incendiu din potul Rouen cel creiat in iarna lui i981.El descrie o ” flacara uriasa care a cuprins tot portul. Panica uriasa . Descrie aproape cu lacrim in ochi victimile accidentului.
Trei oameni – pilotul unei nave, soţia sa şi copilul lor – au fost la un pas de-a muri arşi de vii. Ei au fost salvaţi miraculos de un macaragiu, care a manevrat macaraua aflată pe mal şi i-a cules pe cei trei de pe puntea vasului care ardea.”
Filmez cu un aparat minuscul. Am si hotarat. Filmul pe care al fac numit Crima si pedeapsa va incepe cu vorbele si mai ales cu ochii acestui martor . Martor ocular a unei din cele mai mari incendii din istoria moderna maritima. Primavara se preface in iarna . Se face frig si astept cu infrigurare si la propriu si la figurat sfarsitul vizitei. Intru in vorba cu ghidul si al intreb daca vrea sa devina unul din eroii documentarului meu M-am hotarat pe loc sa nu mai astept venirea echipei de filmare de la Nrw York si sa folosesc momentul. Arunc prima interbare care poate fi si ultima Este Presedintele actual vinovat de acest accident si ce crede despre redeschiderea dosarului Rouen?
Raspunsul este firm si transant si intr-un fel ma luat pe nepregatite. ” Pentru creiarea incendiului nu stiu poate sa fie o lipsa de noroc sau o neglijenta dar falsificarea probelor este o CRIMA PREMEDITATA CARE CERE INCHISOARE PE VIATA. CAPITANUL BASESCU TREBUE ADUS IN FATA DE UN TRIBUNAL FRANCEZ SI SA DEA OCHII CU VICTIMILE ACCIDENTULUI IN CARE UN COPIL SI-A PIERDUT
UN OCHI SI UN PILOT DE VAS A SUFERIT ARSURI PE 90 % DIN CORP. LA SPITAL AU FOST DUSI VREO 50 SAU 60 DE PERSOANE, …………..MULTI CU ARSURI DEOSEBIT DE GRAVE. CINEVA TREBUE IN CEASUL DIN URMA SA PLATEASCA PAGUBE, PENTRU INCENDIEREA A 37 DE VASE. ELE SE RIDICA LA ZECI SAU CHIAR DUPA UNELE NOI ESTIMARI LA APROAPE 100 MILIOANE DE DOLARI. INCENDIEREA UNUI URIAS PORT NU TREBUE UITATA…. SARKO ( ALINTARE PENTRU PRESEDINTELE FRANCEZ ) TREBUE SA REFUZE SA DEA MANA CU …..ACEST…………. PRESEDINTE.
Cu aceste ultime cuvinte sa descarcat si bateria minuscului aparat video.
I-am multumit batranului care intinerise in ochii mei. In timp ce ne strangeam mainile mii-a facut cu ochiul spunand ” Am o mare surpriza pentru domnul Robert, ziaristul care a scris primul articol despre incendiu il chama François Henriot.
si este ofiterul de presa al portului Rouen, este un bun amic de al meu.
Deci surprizele se tin lant. Am uitat de frig si de foame si am luat-o pe malul Senei . Intre timp la timp printre nori a iesit soarele. Un soare zambitor si galben. Am plecat pe jos pe Quai du Havre si apoi pe Voie sur Berge unde copacii sunt inca in floare uitand… de incendii si criminali anca nepedepsiti. Abia sosit de cateva ore orasul incepe sa-mi placa. Va fi o sedere poate lunga. Am hotarat oricum sa nu plec de aici pana nu inchid dosarul Rouen ……cu presedinte cu tot.


Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo

Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

BASESCU CRIMA SI PEDEAPSA
SENZATIONAL !
CINEASTUL ROBERT HORVATH TRIMITE DOCUMENTUL AUDIO AL
CRIMEI BASESCU DIN PORTUL ROUEN FIRMEI SHELL, INCENDIATA IN 1981. http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. IN ACEST AUDIO BASESCU RECUNOASTE FALSIFICAREA PROBELOR,
Scriu aceste randuri de la locul crimei. Acesta este articolul 4 al serialului.
El poate fi urmarit in intregime pe http://devanewyork.blogspot.com/
Vizita mea la compania SHELL al carei instalatii din Portul Rouen au fost incendiate de Traian Basescu, a fost filmata in intregime si fac parte din
documentarul CRIMA SI PEDEAPSA. In aceste zile duc tratative cu diferite
statii japoneze inclusiv in Franta cu CANALUL 5 ( international ) pentru difuzare. Acesta este doar inceputul – interesul mediei francezeste major.
Nu demult postam pe blogul meu urmatorul comentariu :
“Intr-un articol publicat in 2 februarie 2008, si dedicat vizitei pe care pe care urma sa o efectueze in Romania presedintele Frantei Nicolas Sarkozy dupa doua zile, “LE MATIN semnala insa faptul ca Traian Basescu “mai are inca de lamurit cu autoritatile franceze incidentul din portul Rouen, de acum 27 de ani” si avertiza ca “Intr-un moment de suparare, dosarul incendiatorului poate fi activat”. In acelasi articol, se mai amintea ca “Sarkozy este in primul rand promotor al intereselor economice si politice ale Frantei” Iar cand onoarea Frantei este la incercare el devine de-a dreptul nervos”. Daca se pune din nou dosarul pe rol in Franta va dati seama ca, cele 12 milioane de dolari de atunci, paguba, se ridica acum la vreo100 de milioane de dolari cu dobinzi cu tot. Basca ca, propietarii tuturor vaselor incendiate pot cere despagubiri cit vor muschii lor avind in vedere cum ca, autorul incendiului capitanului lui peste prajit este cunoscut prin insasi declaratia audenuntatoare facuta de securistul Basescu care a mimat si meseria de capitan. Totul este ca, cei de la Shell, indiferent de ce vrea sau nu vrea Sarkozy, sa redeschida cazul. Totul este ca, la urechile lor sa ajunga informatia necesara.”
IN DECURSUL ACESTEI ZILE AM VIZITAT SEDIUL COMPANIEI SHELL Société des Pétroles Shell,
PREZENTAND TOATE DOCUMENTELE DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN, INCLUSIV DOCUMENTUL AUDIO IN CARE BASESCU RECUNOASTE
CA A INCENDIAT 37 DE VASE SI A FALSIFICAT PROBELE PENTRU A DERUTA AUTORITATILE FRANCEZE
AM TRIMIS DEASEMENEA O SCRISOARE CONFIDENTIALA CATRE PETER VOSER CEO of Shell.
„acum, pot să o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.

Iata inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
Ce s-a intamplat?
Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:

Inregistrare AUDIO :
http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html
ACESTE RANDURI ANUNTA DECESUL LUI TRAIAN BASESCU….. DEOCAMDATA POLITIC SI SANSA
DE A ALEGE INTRE O PUSCARIE ROMANEASCA SAU UNA FRANCEZA !

Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/