joi, 6 mai 2010

M-am liniștit.

Zilele trecute am auzit „știrea”. Emil Constantinescu s-a opus arestării lui Traian Băsescu în cazul „Flota”. Sincer, am fost deranjat. Nu am scris deoarece mă simțeam lezat de o astfel de posibilitate. Cred, cu convingere, că Emil Constantinescu este singurul Președinte al României care nu a considerat țara și instituțiile acesteia ca părți ale „moșiei personale”, că nu a cerut vreodată procurorilor cui să facă dosar penal și nu a recomandat judecătorilor soluțiile în cauzele deduse judecății. Precedentul fusese creat de Ion Iliescu, cu privire la retrocedarea proprietăților către proprietarii de drept sau moștenitorilor. De la intervenția lui Iliescu am pierdut la CEDO o mulțime de procese iar noi, toți, am plătit și daunele stabilite de instanța internațională. Problema era nu doar a demnitarului care cere, era în special a magistratului care acceptă și dă curs demersului politic sau politicianist. O astfel de știre, analizată sub aspectul calității umane a magistraților români, ar fi dat fiori. Așa cum ne dau fiori azi informațiile confirmate sau nu despre magistrații care nu mai aplică legea în România ci „indicațiile prețioase” ale „potentatului zilei”.

Am discutat problema cu „Zeus”, într-o pauză a întâlnirii Clubului Bloggerilor Liberali (aici, aici, aici ...) întâlnire la care Varujan Vosganian ne-a expus situația economică la zi și măsuri ce ar trebui luate de o guvernare responsabilă. Dar, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, așa că ...

„Zeus” a scris. La club m-a întrebat ce cred. Părerile noastre au coincis. M-a spus că a postat pe subiect. Acasă, am citit cele scrise și i-am dat dreptate. Am citit și comentariul dnei Zoe Petre de la postare și, deși am fost convins că știrea este reală, nu mi-am pus măcar un mic semn de întrebare. Până nu am citit la George Șerban postarea care tratează subiectul, am dat credit acestei știri. M-am lămurit. Mi-am dat seama că am comis una din greșelile pe care, de multe ori, le văd și le critic la alții. Nu am analizat „știrea” celor de la Antena 3 în contextul anului la care se face referire. Așa cum a procedat George.

Mă văd obligat să ma autoanalizez. Sunt un credul. Am ajuns, se pare, la stadiul în care cred că „tot ce zboară se mănâncă”. Ar fi comic dacă nu ar fi trist. În fine ...

Mă bucur că adevărul a ieșit la iveală. Cred că cei de la Antena 3 ar trebui să își ceară scuze. Dar pot ?

14 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Da, si eu ma bucur ca George a facut acea postare. Nu vazusem emisiunea si am ramas si eu uimita. Dar asta e si rolul nostru, al bloggerilor, sa ne punem intrebari si sa gasim raspunsurile corecte. :)

Crăciun Florin spunea...

Așa este, Lilick.

Donkeypapuas spunea...

Domnule Crăciun,
Greşeala enormă a lui Emil Constantinescu (poreclit Ţapul) este aceea că în momentul căderii guvernului Ciorbea a refuzat să convoace alegeri parlamentare anticipate, lăsând ţara şi guvernul pradă şantajului PD-ist.
Dar ce este mai interesant (şi de ce s-o uita lucrul acesta?) este faptul că în perioada ministeriatului lui Băsescu din timpul perioadei CDR acest ins chelios ticălos şi malefic a introdus practica remuneraţiei înzecite pentru "consilierii" din minister. Vă mai amintiţi? Un salariu bunicel pe vremea aceea era cam de 150 dolari iar aceşti "sfătuitori" din Ministerul Transporturilor (de acolo s-a început, ca din întâmplare) primeau 3000-4000 de dolari pe lună. Ar fi timpul să i se reamintescă javrei ăsteia malefice care face din ţară sclavul FMI, care dă resursele ţării (aurul din Apuseni de 400 MILIARDE de euro) pe nimica toată, care distruge instituţiile statului, care vâră poporul spre cea mai neagră întunecare - de încercarea de scoatere a Istoriei naţionale din programa de liceu s-a vorbit prea puţin.

Crăciun Florin spunea...

Îmi amintesc, @Donkeypapuas. Sigur. Atunci a rupt el SNCFR în 4 unități, a dispus disponibilizări de personal pentru eficientizarea activității și angajarea unor persoane de incredere. Îmi amintesc pentru că soția a plecat atunci de la CFR, amenințată, mereu, cu disponibilizarea. Culmea, după nici două luni, serviciul la care a lucrat a angajat personal nou, în plus față de posturile eliberate și ... fără pic de practică anterioară. Motivul băsescian a fost că așa construiesc viitorul. De fapt, erau fii, fiicele, nepoții, finele și alte „specialități”. Știu cum a fost cu Băsescu la MT. Am avut în lucru un material, dat de conducătorul instituției la care am lucrat, prin care să contracarez dispozițiile lui Băsescu de a nu se pune în aplicare o lege care transfera MAI niște terenuri aflate în administrarea MT. Băsescu a „găsit” o soluție mârșavă: MT, prin una din unitățile subordonate, a înființat o firmă cu capital mixt și a primit în administrare tocmai terenul ce trebuia transferat ! Guvernul nu a vrut să intervină iar de o acțiune în instanță nici nu se putea vorbi. Așa că, știu.

Mulțumesc pentru aducerea aminte. Sinistru personaj.

sandman spunea...

Si totusi, s-a ajuns aici datorita greselilor comise inainte. Basescu n-ar fi fost ce e fara asta. A speculat orice slabiciune si a ajuns aici.

Anonim spunea...

CRIMINALUL BASESCU IN ATENTIA INTERPOLULUI !

AM PREDAT SERVICIULUI INTERPOL DE LA ONU
(Office of the Special Representative for the International Criminal Police Organization (INTERPOL) to the United Nations
One United Nations Plaza, Room 2610, New York, NY 10017)
URMATOARELE DOCUMETE PERTINENTE ACTIVITATII CRIMINALE AL ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI TRAIAN BASESCU
http://blog.imperiaonline.me/

http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/
2 inregistrari cu Traian Basescu recunoscand:
Falsificare de probe
Sechestrare de persoane
Incendiere de nave
Contrabanda in zone de razboi

Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:
Inregistrare AUDIO 1:


BASESCU TRAIAN
1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);
2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA SI A FALSIFICAT PROBELE.
ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;
3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.
- APOLOGIA FAPTELOR TERORISTE ENUMERATE MAI SUS, FACUTA DE BASESCU TRAIAN IN EMISIUNEA “STAREA DE VEGHE – IN SPATELE USILOR INCHISE” REALIZATA DE ZIARISTUL SORIN ROSCA STANESCU – DIRECTOR AL COTIDIANULUI IN LIMBA ROMANA “ZIUA”, IN CARE BASESCU TRAIAN A FOST SINGURUL INVITAT EMISIUNEA A FOST DIFUZATA IN DIRECT DE CATRE POSTUL DE TELEVIZIUNE NATIONAL DIN ROMANIA “PRIMA TV BUCURESTI”.
DATA REALIZARII EMISIUNII, IN DIRECT CU TELESPECTATORII A FOST IN 23/24 IUNIE 1998,
INCEPAND CU ORA 23:30.
SUBIECTUL DE BAZA AL DEZBATERII A FOST “COLABORAREA LUI TRAIAN BASESCU CU ORGANELE FOSTEI SECURITATI DIN ROMANIA”.
Inregistrare AUDIO 2:

ROBERT HORVATH -DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Crăciun Florin spunea...

Corect, @sandman. I s-a permis. Vina este a politicienilor noștri. Dacă nu „balcanizau” legea, acum Băsescu făcea studii aprofundate printr-un penitenciar.

theodora0303 spunea...

Vreau sa ma consult cu dumneavoastra in legatura cu o intalnire pe care as vrea sa o initiez.
Stiu ca dumneavoastra ati terminat dreptul asa ca puteti sa imi dati un sfat in ceea ce priveste legalitatea actiunii.
Cum pot sa va vorbesc?

Anonim spunea...

APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC !
SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE!
Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Basescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?
Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin "destabilizator si de presiune " occidental. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist, am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine oligarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Aceasta a fost o actiune creiata in jurul principalei publicatii al diasporei americane New York Magazin . Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman, nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am zeci de conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes, Dezvaluirile mele pot avea imediat un efect international. Scandaluri fara precedent ameninta oligarhia Basescu. 1 ARMELE LUI SADDAM PENTRU CARE SUA A INVADAT IRAKUL AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA 2 AUTORITATILE FRANCEZE AU REDESCHIS DOSARUL CRIMEI DIN PORTUL ROUEN. 3 ELIBERAREA ECHIPEI DE REZEVA
A ATACULUI 9/ 11. 4 CUMPARAREA DE URANIU DIN ROMANIA PENTRU CREIAREA UNEI BOMBE ATOMICE IN MINIATURA DE CATRE BEN -LADEN.

Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila si poate fi complect neutralizata. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUAintrand sub jurisdictia legii americane.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
 apare miercuri.
Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta. Actionati impreuna cu Diaspora, in special cu cea americana.
Succesul garantat.
Robert Horvath Cineast USA

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.

Anonim spunea...

oameni buni, nu sunt eu aparatorul antenei3 sau a politicii lor editoriale. dar nu sunt nici aparatorul lui emil constantinescu sau traian basescu.
separat de modul in care a preluat trunchiat asa-zisa "bomba" televiziunea mogulului, dimensiunea faptului in sine ma intereseaza pe mine.
ca era sau nu partener la guvernare, ca dura sau nu mult timp, ca existau impotriviri la ridicarea imunitatii, nu mai conteaza. ce as fi vrut eu era sa vad gestul, intentia de a face din el un exemplu.

Anonim spunea...

nu ma mai intereseaza astazi sa il laud pe constantinescu ca nu a facut show mediatic cu scop electoral din posibila arestare a lui zeus. de ce? nu pentru ca vreau eu capul lui basescu. sau nu numai.
ci pentru ca, atunci cand prejudiciul de 300 de milioane era mai usor de probat, a arata ca nu faci diferente doar pentru ca "faptuitorul" face parte din coalitia de guvernare i-ar fi infranat (cel putin) ascensiunea lui basescu.

Anonim spunea...

apreciez loialitatea dnei. zoe petre fata de fostul sef si sunt constient de dificultatile ce s-ar fi creat. iata ce mi-a raspuns dansa:
"Stimate coleg de blog, cu regret și amiciție sinceră vă atrag atenția că ați înțeles fragmentar ce spunea ieri dl Constantinescu: anume, D-sa s-a opus să se facă un show din invitarea dlui Băsescu la Parchet (unde oricum s-a dus cînd a fost invitat). Cercetările în dosarul Flota au continuat, cu excepția anilor 2001/2003, cînd au fost întrerupte de procurori ca să protejeze pe membrii PSD, în frunte cu dl. Șpagă (vezi stenogramele PSD, intervenția dnei ministru Stănoiu). Nu e vorba așadar de vreo grațiere din partea dlui Constantinescu, ci doar de blocarea unui spectacol politic care nu era de dorit."

Anonim spunea...

raspunsul meu:
"Stimata doamna,
Am inteles foarte bine ca la show-ul mediatic se referea dl. Constantinescu. De unde si morala de la final! Exact la asta ma refeream. In “mentalul colectiv” va ramane mereu imaginea lui Voicu arestat, indiferent de rezultatul din justitie. Nu cred ca Voicu va indrazni sa se viseze vreodata presedinte dupa asta.
Dar protejarea lui Basescu sau a respectivei aliante de guvernare de spectacol, i-a permis acestuia nu doar sa se viseze, ci chiar sa devina presedinte. Era bine sa-l protejam cand era de partea noastra, dar acum nu ne convine pentru ca nu-l mai putem da jos? Daca coalitia D.A. a fost deturnata prin schimbarea candidatului din Stolojan in Basescu, m-as fi asteptat sa se retraga PNL-ul atunci, inainte de alegeri. Sau macar sa renegocieze."

Crăciun Florin spunea...

@epistolepentruzeus,

Îmi este teamă că nu ne înțelegem. Nu ți se reproșează ceva ! Poziția ta a fost foarte bună, raportat la „știre”. Din acest motiv ți-am dat dreptate. „Dimensiunea faptului în sine”, așa cum bine faci precizarea, este problema. Dar, se pare că această „dimensiune” nu a existat.

Eu nu apăr pe Emil Constantinescu în cazul în care comite fapte care nu doar că încalcă legea ci și morala, atât cât este ea prezentă în viața noastră publică. Din moment ce Emil Constantinescu și-a exprimat doar părerea azi despre un eveniment petrecut și nu a dat „indicații prețioase” atunci (!), este corect să apreciez acest lucru.

Dar, ca de obicei, este de discutat pe problemă după ce căpătăm mai multe informții.