vineri, 12 noiembrie 2010

Varianta cu PD-L !?

La Hunedoara, Crin Antonescu a făcut următoarea apreciere:


"Nu exclud o variantă (de guvern - n.r.) cu PDL. PDL se exlude singur de la orice construcţie serioasă de tip guvernamental, atât timp cât nu înţelege că preşedintele are treburile şi prerogativele lui şi Guvernul are treburile şi prerogativele lui. Dacă PDL nu înţelege că trebuie să-şi asume această responsabilitate şi nu să fie doar o slugă a lui Traian Băsescu, atunci se condamnă să nu poată face parte dintr-o formulă de guvern responsabilă".

Preiau textul de la Ev.Z, oficiosul cotrocenist.

Am auzit știrea la RTv. Inițial, am rămas șocat. Postul Tv nu detalia. Comunica doar că Antonescu nu excludea o variantă de Guvern cu PD-L cu motivul că ... anul 2010 speră să fie ultimul an în care PNL nu participă la guvernare.

Citind textul în întregime, de la Ev.Z., m-am mai liniștit. Nu de tot, pentru că pentru mine, ca persoană liberă, orice colaborare cu membrii PD-L este interzisă. Mi-au devenit dușmani din moment ce îmi atacă existența. Dar ... în fine, să mă limitez doar la textul anunțului.

Participarea PNL la o variantă de guvernare cu PD-L este condiționată de ruperea PD-L de Traian Băsescu. Practic, enunțul invită PD-L la delimitarea de Traian Băsescu și excluderea din actul de guvernare a „deciziilor” cotroceniste. Practic, izolarea lui Traian Băsescu la Cotroceni așa cum a fost pe timpul Guvernului Tăriceanu.

În timp ce postam mi-am amintit de discursul lui Crin Antonescu la moțiunea de cenzură când, cu intenție (se recunoaște de unii analiști și comentatori politici), acesta a exclus, cumva, din critica adusă PD-L pe Vasile Blaga ! În această situație, PD-L de care a vorbit ieri la Hunedoara este cel în care Vasile Blaga conduce. Un mesaj către partea din PD-L care și-a mai păstrat rațiunea ?

Dar asta înseamnă că la masa negocierilor cu PNL nu au loc Boc, Udrea, Berceanu, Videanu, toată trupa stolojenistă, Falcă și alți pitpalaci trădători.

Enunțul lui Antonescu pune pe jar PSD. Reacția lui Ponta și a altor pesediști de frunte este justificată. Împotriva campaniei duse de Antene și Realitatea Tv de „promovare” a PSD/Ponta ca vârful de lance al opoziției, PNL fiind intenționat plasat ca „a doua vioară”, o notă de culoare în „masa” social-democrată, Crin Antonescu destramă mitul unei viitoare alianțe „cu cățel și purcel” între „colosul” PSD și „minorul” PNL. Enunțul arată preferința PNL către cei care înclină să creadă că liberalismul în politica dâmbovițeană nu este un moft, ci o necesitate istorică.

Iar se cuvine a preciza că enunțul exclude, din capul locului, populismul băsescian și dictatura pedelisto-udemeristă.

Acest enunț va trebui să fie urmat de un altul în care Crin Antonescu să arate cu claritate că PNL urmărește să corecteze, împreună cu acea parte a PD-L către care s-a adresat, gravele măsuri antinaționale luate de guvernul Băsescu-Boc-Udrea-Isărescu.

9 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Tu ai inteles foarte bine. Oare de ce altii nu? Aveam impresia ca electoratul PNL e mai istet putin...

Crăciun Florin spunea...

Nu știu, Lilick. Zău nu știu. Și eu văd ca tine. Liberalii și electoratul lor sunt, spun eu, ceva mai dezghețați la minte, mai isteți. Totul pe fondul acceptării, din suflet, a ideii de libertate. Dar se pare că ... înăuntru'i leopardul !

Hendrix spunea...

Titlul stirii din Ecrementul Zilei dovedeste din nou, daca mai era necesar, faptul ca este principalul canal de dezinformare si manipulare portocalie. Ei lanseaza titlul din care se deduce ca liberalii ar negocia cu pedeleprele cu reavointa, intrucat citirea atenta a spuselor lui Crin nu indica asta. A spus ca nu exclude o colaborare cu ei atata timp cat nu vor fi ,,doar o slugă a lui Traian Băsescu''. Intrebare intrebatoare: pot fi pedeleprele independenti de ba-secu? EXCLUS! Crin are meritul sa ia in coniderare faptul ca TEORETIC ia in considerare o posibila colaborare, ca nu este un om politic care neaga dialogul, negocierea politica.
A spus ceva nou Crin? NU! Inca de anul trecut, chiar dinaintea campaniei prezidentiale, el a spus clar si raspicat ca NICIODATA nu va colabora cu securistul de la Anvers, lucru repetat de nenumarate ori si in acest an. Declaratia lui de acum nu se contrazice in niciun fel cu cele de pana acum.
Am avut si eu o strangere de inima cand am citit titlul stirii! M-am linistit si eu imediat citind cu atentie stirea, care era fara echivoc. Cat de disperati sa fie pedeleprele incat sa dea asemenea ,,stiri'' prin binecunoscutul stil al scoaterii din context? Foarte disperati! Astia chiar nu vor sa inteleaga ca liberalii stiu prea bine ca pedeleprele au nevoie de un tzap ispasitor pe care sa arunce vina, tactica la care oranjgutanii sunt experti. Funia se strange implacabil de gatul pedeleprelor iar ei stiu asta!

Crăciun Florin spunea...

De acord cu tine, Hendrix. Crin nu s-a abătut de la ideile anunțate anterior. Este consecvent. Pedeleprele însă, vezi ce a declarat incompetentul Boc, și politrucii acestora din presă văd altceva.

Lilick Auftakt spunea...

Corect, Hendrix! Iar Realitatea a preluat mizeria, sub titlul "Crin vrea cu PDL"

Hendrix spunea...

@Lilick Nu mira absolut deloc ce a titrat IrealitateaTV, care face jocul pedeleprelor destul de straveziu. Nu urmaresc decat anumite dezbateri moderate de oameni inteligenti si nu slugi portocalii. Ma distreaza la culme atacurile lui ba-secu impotriva lui Nus, cum se da el victima lui SOV, este bestial! Cand zic bestial ma refer chiar la notiunea de ,,bestie'', i se potriveste perfect.

Anonim spunea...

Da' de ce nu-şi ţine gura -referitor la subiectul ăsta - până la alegeri, oricare ar fi alea? este mai sănătos, mai profitabil, prolific etc. Da, asta trebuie acum. Nu este nevoie să trâmbiţeze alianţa celor de dreapta, indiferent sub ce condiţii sau nu, fiindcă produce revoltă, confuzie, deranj, reorientare sau orice altceva. Este prea mare frustrarea acum, faţă de tot ceea ce ni se întâmplă, ca să nu producă pagube electorale, îndoieli, discuţii, contestări ş.a. Chiar nu observă că poziţionarea lui politică de moment -faţă de guvernarea ticăloasă -este corectă, aduce voturi, atâtea câte aduce acum? Va putea să facă, după alegerile ce va să vie, orice fel de alianţe de guvernare, funcţie de câştigul electoral, de raţiunile politicii liberale etc. Chiar îl poate descalifica, chiar dacă nu înţeleg toţi ceea ce au înţeles stimabilii tăi comentatori, prieteni, liberali deştepţi, şi i-ar fi afectată imaginea, integritatea profilului psihologic, corectitudinea( cel puţin în actualele conjuncturi) jocului politic ş.a.m.d. A crescut -PNL - în sondaje şi va creşte, mai ales după toată drama existenţială pe care o trăim cu toţii. Nu trebuie decât să se poziţioneze corect conjunctural, să joace corect, să clameze, să-nfiereze, să aibă discuţii constructive referitor la situaţia românilor, la ceea ce trebuie să facem pe viitor etc. Orice percepţie greşită îi este defavorabilă, îl poate dezavantaja, nelăsând prea multe şanse de reuşită totală într-un viitor politic apropiat. PNL stă bine acum, în sondaje, şi va sta, dacă nu va face greşeli capitale. Asta dacă ţinem cont de cum aleg oamenii, cât sunt de împărţiţi când vine vorba de simpatii politice, cum îşi dau votul etc. Iar rezultatul actual, dacă ţinem cont de toate astea, este favorabil, are o bază bună de pornire în eventuale negocieri, alianţe. Niciodată un partid nu va lua singur mai mult de -să zicem: 40 la sută procent. Aşa că, dacă ţinem cont, şi dacă suntem şi puţin modeşti, cei care trebuie să fie, vom reuşi. Dacă nu, nu. La colţ aşteaptă atâţia competitori şi nu sunt chiar fete mari, inocenţi copii sau drăgălaşi actori politici ce vor, cu toţii, marele BINE al României, al românilor. Să fim realişti, asta-i tot ce trebuie, nimic altceva. Fără alcool din apă rece sau pielea ursului din pădure, că este fatal. Dacă poţi, şi dacă merită, dacă ai posibilitatea, şi dacă poţi crede în analiza mea, fiindcă ştiu ceea ce ştiu, m-aş bucura să-i poţi transmite şi lui Antonescu ceea ce ţi-am scris, transmis, opinat, comentat. Prin tine sau prin altcineva, nu contează. Pot să-ţi spun că, după evaluarea mea, după intuioţia mea, din ceea ce cred eu, va urma o perioadă zbuciumată, cu schimbări şi decizii politice nemaipomenite, ce ne vor lăsa cu gura căscată. Ai să vezi! Atunci să te ţii! Cam atât. Cu respect, Florin!
Silviu cel necăjit

Crăciun Florin spunea...

Salut, Silviule !

Mă bucur să te revăd.

Fii sigur că voi transmite mesajul tău colegilor mei liberali. Însă trebuie să accepți că PNL va trebui să dea mesaje către acea parte a PD-L neinfectată de băsescianism și mai ales acelei părți a UDMR formată din curentul liberal. Problema este în construcția mesajului. Este posibil ca Antonescu și cei care participă la construirea mesajelor politice ale partidului să considere că unele atitudini sunt deja cunoscute și nu mai au rost de a fi repetate. Se greșește. Dovadă ... reacțiile unora dintre receptorii acestor mesaje. Unii au speculat pe textul enunțului, alții nu l-au citit și s-au mulțumit cu interpretarea dată de jurnaliștii interesați. Interpretare voit deformată a realității pentru a face o favoare fie PD-L (presa portocalie) fie PSD (Antenele și Realitatea Tv).

Florin Matei spunea...

Salut, tizule!
Mă alătur opiniilor lui Silviu, şi nu doar pentru că şi eu sunt necăjit. Sunt de acord cu temele de meditaţie pe care Crin le dă celor două partide, dar consider că, totşi, coarda nu trebuie întinsă mai mult decât se cade. Din punctul meu de vedere, un portocalez bun e un portocalez tras pe linie moartă, anihilat complet, redus la rolul de ,,fost-ai lele când ai fost''. Tot din acelaşi punct de vedere, eu nu cred că există ,,parte a PD neinfectată de băsescianism''. Jagardelele rămân jagardele, dar, pe de altă parte, convin şi eu că o strategie se construieşte şi pe alte baze decât cele eminamente morale. Chit că refuz ideea că PD-iştii nu pot fi învinşi decât cu propriile lor arme.
Da, îmi place consecvenţa lui Crin, da, mă ung pe suflet discursurile sale, dar prefer o expectativă mai puţin spectaculoasă, unei expansiuni care să prejudicieze imaginea de partid ajuns la capătul răbdării, adică avid să acceadă la guvernare, fie şi alături de duşmani. Pot uita orice, dar nu şi faptul că PD - accentuez, PD - a avut (şi sunt convins că mai are) de gând să ucidă PNL. Această tentativă de asasinat este cel mai mare afront care a putut fi adus formaţiunii liberale. Nici Iliescu, cât a fost el de Iliescu, de socialist ancorat iremediabil în mâzga lui doctrinară, n-a îndrăznit să încurajeze barem, o asemenea tendinţă.
Sunt liberal, sunt dispus concesiilor rezonabile, înghit un compromis, hai, două, dar nu voi accepta niciodată o nouă coabitare cu cei care ţi-au împlântat pumnalul în spate şi care ţi-au dorit pieirea.
Nici măcar aluziv, nici măcar la nivel de stratagemă.
O zi faină, Florine!