sâmbătă, 18 iunie 2011

Rateul lui Băsescu

Băsescu a ratat o țintă. Curtea Constituțională a dat de pământ cu proiectul prezidențial. Și nu numai. Unele dintre ideile demente erau „pornite” de la idiotul de Boc și demenții care îi cântă în strună, adică de la Guvern.

Pedeliștii, Sulfina Barbu de exemplu, au lansat ideea că dezonorantul nostru Guvern va pune de acord proiectul legii de modificare a Constituției cu observațiile CCR și că acesta își va urma cursul. Adică, va fi trimis Parlamentului pentru a intra în procedura dezbaterilor. Era de așteptat. Chiar dacă nu au șanse în Parlament, au o „pleașcă” pentru campania electorală ce bate la ușă. Iar printre ideile cu care au picat la CCR sunt unele dragi, foarte dragi unui Tapalagă sau unor forumiști de pe la Excrementul Zilei sau HoțNews.

Ca să fiu sincer, nu mă așteptam ca CCR, politizat până peste poate, să dea aviz negativ propunerilor lui Băsescu. Zăgrean, Moțoc și care portocalii or mai fi pe acolo, oameni de casă ai nașparliului bețivan de la Cotroceni, au făcut dovada incompetenței constituționale de prea multe ori pentru ca acuma să mă mai determine să cred că indivizii și individele impuse cu forța în această instituție au treabă cu Constituția. Oricare ar fi ea. Dar ... în fine. Ceva s-a întâmplat de au ajuns la un astfel de rezultat. Mai ales pentru faptul că avizul lor este strict consultativ. Și-au dat cu părerea fără însă ca părerea lor să fie obligatorie.

Legat de aviz am unele observații de făcut. În primul rând formularea lor de final „obligatorie” este o aiureală din moment ce avizul este pur consultativ. Nu are cum să fie obligatorie o părere. Pentru că munca lor la proiectul de lege de modificare a Constituției este doar o părere, o părere care nu a întrunit majoritatea. Trei excremente portocalii de la CCR au fost de acord cu propunerile băsesciene. Apoi, din unele formulări ale creaturilor de la CCR constat că s-au substituit instanțelor de judecată, ceea ce este dincolo de competențele lor. Chiar dacă au folosit formularea că unele prevederi aduc atingere „drepturilor și libertăților fundamentale” sau „garanțiilor acestora”, modul în care au „judecat” nu este sau nu ar trebui să fie propriu CCR ci doar unei instanțe de judecată. Cei de la CCR trebuie doar să facă o evaluare între propunerile de modificare și prevederile exprese ale Constituției cu privire la limitele revizuirii. Ei însă, părerea mea, au cam depășit aceste limite. Nu pot să nu remarc faptul că o parte dintre observațiile lor sunt ca o frecție la un picior de lemn, pe lângă caracterul consultativ al demersului lor sunt prevederi în cuprinsul tratatelor la care România este parte ce acoperă, acolo unde este dubiu, prevederile constituționale în situația conflictului de legi. Ca să dau exemplul cel mai simplu, mă voi referi la caracterul licit al averii. Iar în materie avem destule reglementări internaționale care, în conflict cu legile interne, ar fi obligat instanțele de judecată românești să le aplice prin sancționarea acelor prevederi interne ce la încalcă.

Nu îmi propun să fac analize foarte detaliate pentru că ar însemna să pierd un timp aiurea. Rețin doar faptul că soluția CCR a produs o mare satisfacție multor români, mai puțin pricepuți în ale Constituției și legilor și o imensă insatisfacție guguștiucilor portocalii. Tapalagă și celelalte condee portocalii fac spume „la gură” înfierând decizia CCR. Ba, ma mult, Tapalagă face și oficiul de a dezinforma, cu intenție, publicul cititor portocaliu (cum îi turcu'i și pistolul) punând dezonoranta Curte Constituțională în rândul instituțiilor Justiției, ceea ce este prea mult. Curtea Constituțională nu are treabă cu Justiția. Dar portocalii nu au chef să știe asta.

Băsescu mai înregistrează un rateu. Al câtelea oare ?

5 comentarii:

Dragoș Sorin Nicula spunea...

blogul si-a schimbat adresa!

Crăciun Florin spunea...

Recepționat.

ADRIAN spunea...

In replica la comentariul facut la Lilick am adaugat ca si un link catre un personaj de tipul Tapalaga e deja prea mult in sensul sporirii ratingului in mod nemeritat.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Este adevărat că un link către un „Tapalagă” este, până la urmă, un ajutor în sporirea ratingului fițuicii la care scrie. Trebuia să dau exemplul individului în legătură cu rateul băsescian.

Anonim spunea...

ISLAMIZAREA EUROPEI SI TIGANIZAREA ROMANIEI
În 1960, doar 600.000 de musulmani trăiau în Europa occidentală, dar astăzi sunt peste 30 de milioane, iar imigraţia masivă continuă neabătut. În fiecare an, circa 1 milion de musulmani se stabilesc in Europa, în mod legal, prin mai multe mijloace cum ar fi: reunificarea familiilor sau azil politic.
Un fenomen paralel se intampla in Romania unde conform statisticilor tigani vor deveni majoritari .
Ei urmează vorbele ayatollahului Khomeini, care a spus: “Scopul final al Islamului este conducerea lumii“iar a tiganilor conducerea Romaniei. Regele Cioba declarand
ca in viitor Romania se va chema Rromania urmareste un scop similar. Rezultatele se văd….. oraşe ca Bruxelles, Milano şi Oslo de Bucuresti nu mai vorbim.
Şeful poliţiei din Koln, a declarat că, ca urmare a graniţelor deschise şi a ratei natalităţii ridicate la musulmani, Germania va deveni predominant musulmană în 10 de ani. Tiganii vor fi majoritari in acelasi timp sau mult mai repede daca occidentul ai va trimite acasa .
În Anglia, cel mai cunoscut nume era Jack, acum, fireşte, este Muhammad. La noi tigani asi dau nume de obiecte , mezeluri sau flori. Cel mai important manelist poarta numele de Salam iar cel mai important important politician al opozitiei numele de Crin.
Influenţa politică a musulmanilor a devenit tot mai mare în ultimii ani. De exemplu, Gerhard Schröder a fost reales cancelar în 2002 cu ajutorul votului dat de turcii musulmani stabiliţi în Germania……iar Traian Basescu cu ajutorul tiganilor stabiliti in Romania.
Musulmanii nu au venit in Europa pentru a se integra in societăţile europene, scopul lor îl reprezintă transformarea Europei într-un stat islamic condus după principiile legii islamice, Sharia! Tiganii refuza DEASEMENEA sa se integreze in societatea romaneasca scopul lor este CREIAREA PRIMULUI STAT MANELIST european. Alegerea unei prostituate de origine roma ca presedinte al Romaniei numita Elena, va consemna dorinta noii majoritati etnice.