duminică, 22 iulie 2012

Tăierea legăturii STS

Hmmm. I-a tăiat legătura STS lui Băsescu și au apărut reacțiile portocalii. Două interpretări.

În prima observ, sper să am dreptate, că legătura STS avea mai multe consecințe pentru controlul votării decât se bănuia. Observația se întemeiază pe contra-măsurile cerute de Băsescu și PD-L: camere video în secțiile de votare, copii după listele de votare permanente și listele suplimentare pentru o verificare suplimentară ulterioară în paralel cu verificările BEC, desființarea secțiilor de votare nou înființate etc. Este evident că modificările în sistem, noile locații, deconectarea PD-L și a lui Traian Băsescu de la sistemul STS - în special programul de numărare a voturilor -, schimbarea controlului în secțiile de votare au schimbat, pentru Băsescu și ai lui, posibilitățile de control și fraudare a alegerilor.

A doua observație se referă la Traian Băsescu și acoliții lui. Își schimbă discursul. Au adăugat speranța că românii nu îl vor mai demite. Asta este o noutate. O noutate care arată dispariția certitudinii dată de posibilitățile de până la un moment dat că vor putea controla și frauda votul. Totuși, există aici o nesiguranță din partea mea. Este vorba de STS ca instituție și gen. Opriș ca om.  Vechi subordonat și aliat al lui Băsescu, părtaș la furturile electorale săvârșite de Băsescu și PD-L prin intervențiile în sistem de numărare și evaluare a voturilor, nu este exclus ca gen. Opriș să aibă, deja, o linie de conduită. Să obstrucționeze, prin orice mijloace, validarea referendumului sau, nu este exclus (a mai făcut-o, este probabil mai ușoară), să modifice rezultatele în sine ale votării.

Sper ca cei de la MAI să ia măsurile necesare pentru a bloca și asigura un control riguros asupra manevrelor lui Opriș.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Da, excelente articolul și evaluările consecințelor acestor manevre! Felicitări!

pastel spunea...

Nu cred in Opris si servicii. Poate fi de suprafata retragerea STS-ului. Cine poate controla? Cine da garantii? Noile cerinte ale PDL-ului, trimbitate oriunde, pot induce o automultumire, ele pot fi o cacealma, lasind alte gaselnite la indemina lui basescu.

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Mulțumesc.

Crăciun Florin spunea...

Pastel,

nici eu nu am încredere în acest gen. Opriș și oamenii lui care au participat la fraudarea alegerilor anterioare.

Este sigur că Băsescu și ai lui caută alte posibilități de a putea controla votul și mai ale prezența la vot.

Titus Chirila spunea...

Sunt cam dezamagit de ceea ce vad din partea USL in ultimele zile. Panouri mari pe drumurile nationale cu "demite-l ca te-a furat" -singularul in sine e o lipsa de politete - si alte slogane de-astea de trei lei, discursuri din care numai injuraturile de mama lipsesc. Sa nu va mirati daca Basescu va obtine un scor mult mai bun decat arata sondajele, toti cei care nu urmaresc politica zilnic sunt deranjati de imbranceala data de USL spre votul de demitere. Basescu va fi iar o victima votata in compensarea propagandei ultraagresive. Era mai corect ca peste tipetele lui Base sa se replice calm cu toate magariile din ultimii ani, incepand cu solutia imorala PC, Udrea pe post de trompeta in diverse precum biletelul lui Tariceanu vanturat ca mare chestie si care nu continea nimic compromitator, premierul Boc 1,2,3,4 si 5 cu ignorarea majoritatii de dinainte de alegeri, voturile de la Paris, Udrea, Videanu, Blejnar, fiica-sa in Parlamentul UE, fiica-sa cu salariu de la beneficiarii contractelor cu primaria, consultarile cu opozitia in bataie de joc, nerespectarea obligatiei constitutionale de a fi neutru si moderator intre partide si cate si mai cate.

Crăciun Florin spunea...

Titus,

Sunt de acord cu tine. Unele mesaje sunt îndoielnice. Însă trebuie și tu să accepți faptul că cei care le-au comandat și le promovează sunt oameni diferiți, din locuri diferite, cu pregătiri diferite etc. Sub sigla USL, la fel cum sub orice siglă, sunt oameni și oameni. Nu este exclus ca aceste sloganuri să aibă printre aderenți persoane la fel ca cele care le-au conceput.

În autobuz, în drum spre Răzoare, în Piața Academiei Militare, un slogan îndemna la referendum iar lui Băsescu îi spunea „la revedere”. Nici o siglă nu identifica autorul sau autorii. Am mai văzut și inițiative individuale, tot îndemnuri de mers la referendum. Trebuie să acceptăm.

Ce recomanzi tu merge în mediul jurnalistic, mai evoluat. Sau în acțiunile ministerelor după auditul terminat la fiecare minister în parte. Cum de altfel se și face.