miercuri, 10 aprilie 2013

Ponta se joacă cu unitatea USL. Vrea să renunțe la obiectivul de bază „Jos Băsescu !”.

Anul acesta devine, încet-încet, un an de foc. Victor Ponta, de capul lui sau în urma unor decizii „ascunse” ale PSD, încearcă „cusătura” USL. Rezistă sau nu ?!

Amănuntele sunt cunoscute de toată lumea. Interpretările sunt proprii fiecărui cititor de informație politică. Concluziile diferă funcție de interese. Sunt sigur că unele concluzii vor fi „reevaluate” funcție de interese. Așa că ... mă limtez la concluziile mele.

Plec de la un principu la care am apelat și în viața activă: ascunderea gunoiului sub preș nu rezolvă problema. Mai mult, procedeul se încadrează la categoria „cauze care favorizează producerea faptelor reprobabile”. Gunoiul, consecință a consumului sau a actelor umane (indiferent care ar fi acelea), trebuie acceptat ca atare și eliminat prin procedurile stabilite pentru a nu cauza un deranjament celorlalți. Fie vecini buni sau mai puțin buni.

Suntem în mediul politic. Suntem într-o alianță care s-a construit pe limite inferioare și superioare de compromis politic. Social-democrația nu se poate manifesta de la „A” la „Z”, în forma ei pură pentru că intră în contradicție cu liberalismul. Liberalismul, la rândul lui, nu se poate manifesta deplin. Alianța s-a construit eliminând, în cunoștință de cauză, vârfurile, inferioare și superioare, ale social-democrației și liberalismului. În ultimul timp însă, Victor Ponta aduce din ce în ce mai des în discuție cele convenite. Vrea să obțină de la liberali o cedare la angajamentele asumate atât în contractul politic al USL cât mai ales în angajamentele asumate față de populația care a adus USL la guvernare.

Nu cred că ultimele ieșiri ale lui Ponta sunt o reacție la criticile PNL cu privire la desemnarea procurorilor șefi de la parchete. Nu cred pentru că declarațiile lui Ponta sunt însoțite de acțiuni ale miniștrilor PSD, cum este Niță, care a găsit o formă de subvenționare a termocentralelor și mineritului prin luarea abuzivă a banilor necesari de la populație. Socialism în stare pură. Nu cred  deoarece există acel pârdalnic acord de coabitare între Băsescu și Ponta care, după aranjamentul cu procurorii, vine cu renunțarea la sloganul „Jos Băsescu !”, care, spune Ponta în fața alor lui, poate fi un slogan și nu un obiectiv politic. La aceasta se adaugă o măsură propusă liberalilor în stil băsescian: impozitarea suplimentară cu 10% a veniturilor peste 1000 euro.

Cea mai gravă (toate sunt deosebit de grave !) este cea care reflectă renunțarea la obiectivele formării alianței USL și ale campaniilor electorale din anul 2012. „Jos Băsescu !” nu este doar un slogan. Este o sinteză a unor obiective politice. Este, pe de altă parte, angajamentul luat de USL că va reface România distrusă de un regim totalitar și corupt. Că va readuce statul în limitele sale sociale, că statul va fi al cetățenilor și nu al unor speculanți politici. Este cererea majoră a populației care a ieșit în stradă în 2011-2012.  „Jos Băsescu !” este sinteza tuturor obiectivelor politice ale USL în acest mandat. Nu este vorba despre omul Traian Băsescu. Este vorba despre un regim politic tiranic, în care serviciile speciale, procuraturile, instanțele de judecată, ministerele și organizațiile civile arondate au instaurat și promovat toate ingredientele regimurilor totalitare. Românii au fost atenționați că România nu le mai aparține, că statul nu este al lor, că dacă nu le convine pot pleca în țările lumii să își trăiască soarta. „Jos Băsescu !” înseamnă eliminarea tuturor acestora.

PSD dorește să continue politicile lui Băsescu. PSD nu mai dorește alianța cu PNL. Asta înțeleg eu din ultimele manifestări ale lui Victor Ponta.

Dar suntem doar la început. Este prematur, consider eu, ca PNL să accepte ruptura de PSD, să facă primul pas pentru separare. Înclin să cred că în această perioadă de confuzie mulți oameni vor acuza PNL pentru părăsirea USL. De aceea cred că PNL trebuie să rămână în USL și să se opună ferm derapajelor PSD, indiferent dacă sunt enunțate de Ponta sau miniștrii PSD.

Dacă nu sunt bani la buget, Ponta trebuie să opteze pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale. Fără milă. Iar cheltuieli aiurea sunt. Niță își face minister cu cheltuieli care pot fi evitate. Din nefericire, Niță este tipul de „manager” care își hrănește orgoliile și interesele proprii decât să rezolve probleme ale guvernării țării.

Undeva, în adâncul sufletului, am avut o mare îndoială față de PSD. Văd că îndoiala își primește confirmările. PSD-ul lui Adrian Năstase a renăscut sub conducerea lui Ponta. Suntem pe cale a înlocui dictatură lui Băsescu cu dictatura PSD sub Ponta. Elevul lui Năstase.

4 comentarii:

Robert Horvath spunea...

RTV

POLITICA
Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalistul Robert Horvarth
09 apr 2013, 10:31 | Alina Costache | RTV.net

Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu şi-ar fi însuşit banii pe care CIA i-a plătit României pe arme furnizate de regimul lui Ceauşescu

“Ultimul cec trimis de americani către statul român în care Ceauşescu avea un comision de 20% nu a mai ajuns. E evident că Dan Voiculescu a furat averea lui Ceauşescu”, a declarat jurnalistul Robert Horvath, la România TV.

Jurnalistul Robert Horvath spune că banii pe care i-a luat Dan Voiculescu se aflau în conturile firmei Crescent. Aceasta avea ramificaţii în Atena şi în Viena, dar cea mai puternică reprezentanţă era cea de la Bucureşti, condusă de Dan Voiculescu.

“Crescentul a fost o firmă mixtă: palestiniano-română. A fost o firmă a lui Ceauşescu cu Arafat. Filmul meu va explica cum s-a furat şi cum s-a creat cel mai mare furt din istorie: 6 miliarde de dolari”, a mai declarat Robert Horvath.

De dincolo de Ocean, jurnalistul robert Horvath lansează şi o ipoteză şocantă: Dan Voiculescu ar fi implicat în moartea fratelui lui Ceauşescu.

“Probabil că dl Voiculescu urmăreşte emisiunea. Îl întreb: în ziua în care dl Marin Ceauşescu s-a “sinucis”, unde aţi fost dv.?”, a declarat Robert Horvath.

Robert Horvath spunea...

DECLARATIA DATA LA ROMANIA TV DE CINEASTUL ROBERT HORVATH
REFERITOARE LA DAREA SA IN JUDECATA DE CATRE DAN VOICULESCU

From:
"catalina.hoparteanu@rtv.net"
To"Robert Horvath" >

Multumesc pentru declaratia pe care mi-ati dat-o. Stirea a intrat aseara la 23 si in jurnalele din aceasta dimineata.

DAN VOICULESCU A FURAT BANII LUI CEAUSESCU SI A INFAPTUIT DOUA CRIME : UCIDERA LUI MARIN CEAUSESCU LA VIENA SI A LUI FOUAD SANBAR LA ANTENA !
O PERSOANA CU UN ASEMENEA REZUMAT ....SA DEA IN JUDECATA
DOVEDESTE PANICA SI PIERDERA RATIONAMENTULUI ELEMENTAR.
Motanul cel mare si important a devenit un soricel mic si disperat care si-a pierdut mintiile.
SUNT CETATEAN AMERICAN SI ASTEPT SA FIU DAT IN JUDECATA
LA NEW YORK. AR FI NUMIT "PROCESUL SECOLUI".Banii lui Ceausescu....cel mai mare furt din istorie ...doua crime etc.Deci toate elementele senzationale la un loc.
In cazul in care Dan Voiculescu se va prezenta la procesul din N.Y.nu va mai fi nevoie de inceperea de extradare SUA. FBI al va ridica la coborarirea din avion.
NU RETRAG ACUZATIILE FACUTE LA ROMANIA TV IN EMISIUNEA
SIMONEI GHORGHE PE 10 MARTIE. SI ADAUG O ACUZATIE EXTREM DE GRAVA, O NOUA CRIMA ! Amanunte pe blogul personal
ROBERT HORVATH DEVA BLOG.
Astept pe cei care au demnitate sa fie alaturi de mine.
Multumesc Romania TV pentru profesionalim si curaj.
Robert Horvath Déva
Cineast New York - Tokyo

Anonim spunea...

Atentie mare !
PNL-ul va fi obligat sa se retraga din USL asa cum a patit PSD-ul cu PDL.
Voi reveni cu argumente.

Crăciun Florin spunea...

Se poate ajunge la o astfel de situație.