marți, 30 aprilie 2013

Prostia nu se tratează ! Ticăloșia ... da.

De ceva timp în urmă asistăm la o evoluție băsesciană de recuperare a încrederii în „eminentul” politician al dezastrului național Emil Boc. Scopul este politic. Eminamente politic și nu are legătură cu mai binele pentru PDL ci pentru nou înființata Mișcare Populară care îi va aduce la sânu'i pe cei mai dragi colaboratori ai lui Băsescu din PDL, Boc fiind unul dintre ei. Nu, nu acum, ci în preajma alegerilor locale sau parlamentare din anul 2016.

Băsescu interpretează o partitură scrisă în taina Cotroceniului și guițată de el și toți lingăii băsescieni pe unde apucă.

Luni a declarat : „Eu ştiu că a făcut (Guvernul Boc - n.r.) ce a trebuit. N-a făcut bine, că nu e bine să tai salarii, să introduci impozite la pensii, să măreşti TVA-ul. Şi eu zic că nu este bine, dar a făcut ce a trebuit. Nu întotdeauna faci ce este bine. În lipsa acestor măsuri (măsurile de redresare economică adoptate în 2010 - n.r.), noi ajungeam în câteva luni să nu plătim deloc salariile şi pensiile, pentru că nu ne mai împrumuta nimeni pe plan extern”. Agerpres.

În primul rând a revenit la motivațiile expuse, senzațional, atunci. Banii de salarii și pensii, în bugetul de stat, au avut ca sursă de finanțare împrumuturile ! O prostie imensă. Iar faptul că o spune cu atâta nonșalanță îmi arată că este o prostie adâncă, profundă, genitală. Idiotul de la Cotroceni și cretinul de la Cluj, au comis cel mai grav abuz administrativ pe care îl ridică, azi, la rang de virtute. Pentru investiții da, te împrumuți și investești atât cât poți lua. Umbli la legi pentru a ușura investițiile private și a lua efortul financiar de pe spinarea statului. Închei acorduri interstatale pentru a deschide piețele externe favorabile produselor tale etc.

Ei bine, cretinul de la Cotroceni, cu gândirea lui de pitecantrop, a făcut invers. A aruncat banii de la buget în cheltuieli aiurea, chipurile investiții programate, sub controlul maimuței ăleia de Elena Udrea - dovada supremă a prostiei este faptul că mai toate „programele” guvernului Boc legate și de finanțarea europeană au fost suspendate de Comisia Europeană pentru nereguli și fraude -, iar „programele” cu finanțare exclusivă de la stat au fost niște comicării propagandistice, neavâd posibilități de finanțare, ulterioară, pentru întreținerea lor măcar.

Mai mult, idiotul de Băsescu a încălcat, alături de cretinul Boc și guvernul lui, prevederile Constituției. De exemplu, la art. 135 alin. (2) lit. f) se prevede că sub aspect economic, statul trebuie să asigurecrearea condițiilor necesare pentru creșterea calității vieții”. Iar dacă nu mai poți crește, atunci trebuie să iei toate măsurile pentru a nu duce la scăderea calității vieții. Pentru că este vorba despre stat, în sensul de Guvern, Parlament, celelalte instituții publice care participă la îndeplinirea obiectivelor economice ale statului din Constituție, atunci ar trebui ca pe baza răspunderii ministeriale să fie deschise acțiuni penale împotriva lui Boc și a miniștrilor lui care au determinat încălcarea gravă a Constituției.

Față de alții, eu nu l-am creditat pe Băsescu și șleahta de panarame care îl susțin cu inteligență. Cu șmecherie, da. De aceea spun și acum că acei economiști mult lăudați care l-au susținut, de la BNR până în articolele din ziare, sunt niște dobitoci. Guvernul nu este consiliul de administrație al unei societăți comerciale, Guvernul este un administrator al politicilor publice care nu urmăresc un câștig, imediat sau pe termen mediu sau lung ci respectarea unor reguli sociale care să permită tuturor cetățenilor să se manifeste liber. Adunătura aia de economiști cretini nu mai merită a fi lăudați, vreodată ci acuzați, alături de guvernanții cretini din guvernul Boc.

Trist este pentru mine, dacă pot spune așa, că am găsit și la actualii politicieni de la putere aceeași mentalitate. Foarte mulți dintre ei nu pricep că a guverna nu înseamnă a conduce o afacere comercială. Scopul în esență al unei guvernări este creșterea calității vieții populației guvernate și nu obținerea unor beneficii. Banii sunt un instrument și nu un scop în sine. Chiar și fondurile europene pentru diferite programe de dezvoltare trebuia atrași dacă poți face ceva cu ei, dacă nu, îi atragi mai târziu.

În fine, am văzut că vor să ducă decizia către regiuni. De ce naiba nu își propun să stimuleze mediul privat să participe la atragerea fondurilor europene pentru dezvoltare ? Fac drumuri. Foarte bine. Cine va circula pe ele ? Dacă circulația are ca scop doar favorizarea celui care are mașină luxoasă și nu favorizează comerțul fac drumul degeaba. Eu văd că multe dintre proiectele de infrastructură nu se referă la o necesitate urgentă care este clamată de dezvoltarea economiei și comerțului. Majoritatea au ca „obiectiv” interesele politice particulare ale unor lideri locali. Vor acești mici faraoni să le fie pomenit numele pentru cine-știe ce realizare. Prin acest mod de comportare guvernamentală actualii guvernanți nu se deosebesc de portocalii idioți ai lui Băsescu.

Niciun comentariu: