duminică, 21 iulie 2013

Băsescu și Hayssam o fi o telenovelă ?

Ieri, având acces doar la „părerea” lui Băsescu, am ajuns la niște concluzii. Azi, am mai multă informație. Băsescu nu are treabă cu aducerea lui Hayssam în țară. Ponta este „autorul”. Din ceea ce declară Ponta.

De ce ? O întrebare care își va cunoaște răspunsul, măcar în parte, în zilele ce urmează.

Televiziunile au prezentat o retrospectivă a „evenimentelor” Băsescu - Hayssam. Iar Hayssam a spus niște vorbe. Iar Băsescu are locul lui în propozițiile lui Hayssam. Nu are un loc de onoare. Dimpotrivă.

Cui folosește aducerea lui Hayssam în țară ? Evident că nouă, în general, nu. Noi am pierdut niște bani, mulți și importanți însă noi nu am avut acces la deciziile care au fost luate pentru cheltuirea acelor bani. Având în vedere că aducerea lui Hayssam în țară, prin folosirea oricărui mijloc care să permită aducerea fără un risc major, s-a efectuat prin „grija” Guvernului, ținând cont că Ponta s-a lăudat cu două semnături, a lui și a lui Dușa pe documentele care confirmă acordul guvernamental - de stat -, înclin să cred că aducerea lui Hayssam are un rol mai important. În special din punct de vedere politic. Pentru că ani de zile Băsescu s-a folosit de Hayssam pentru a ataca PSD, nu este exclus ca aducerea lui Hayssam „la locul faptei” să constituie „o pârghie” de acțiune împotriva lui Băsescu. Niște declarații în fața instanței de judecată care să răstoarne toată campania băsesciană privind „eroismul” derbedeului de la Cotroceni nu sunt excluse. Chiar dacă Băsescu, prin interpuși, va încerca să obțină audierile lui Hayssam cu ușile închise pentru că este vorba despre „securitatea națională”, ceva-ceva tot se va afla. Mai ales că Hayssam odată condamnat, are dreptul la vizite din partea familiei. Iar familia asistată de avocați are dreptul să vorbească. Și va vorbi pentru a căuta libertatea lui Hayssam.

În această situație, ieșirea și declarațiile lui Băsescu cu privire la aducerea lui Hayssam, mai ales ieșirile în media ale consilierilor de la Cotroceni și a deja celebrei Elena Udrea, sunt determinate de senzația de teamă. Este ceva ascuns în cauză care le-a provocat frisoane pe șira spinării.

În anii trecuți, Băsescu s-a folosit de Hayssam pentru a ataca PSD. A venit timpul ca Ponta să se folosească de Hayssam pentru a ataca pe Băsescu, PDL și Mișcarea Populară ?

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

http://acuvio.blogspot.ro/2013/07/funny-repatrierea-lui-omar-hayssam-nu.html

Crăciun Florin spunea...

Bună apreciere a comentariului lui Băsescu. L-a adus barza, ce naiba !