duminică, 10 noiembrie 2013

Excelența în ridicol. PNȚCD-Pavelescu, partid de impostori

Ieri, 9 noiembrie, la Bobota, jud. Sălaj, PNȚCD-Pavelescu a comemorat 19 ani de la dispariția lui Corneliu Coposu. Până aici, este în regulă. Au dat un comunicat pe care l-am citit la Agerpres.

În ultimul calup, comunicatul este de o stupizenie rară:

Liderii PNȚCD au transmis un mesaj de continuitate a principiilor pe care Iuliu Maniu și Corneliu Coposu le-au promovat, arătând că figura seniorului reprezintă un model pentru întreaga clasă politică. Ei au susținut că valorile afirmate de Corneliu Coposu vor fi integrate în proiectul actual de renaștere a formațiunii politice creștin-democrate care are datoria să devină o alternativă reală la actuala clasă politică lipsită de legitimitate”.

Textul le aparține. Eu nu am adăugat nimic. Observ doar prostia imensă de care dau dovadă.

Cu referire la „valorile afirmate de Corneliu Coposu”, eu constat că au avut „viață” grea. Au fost părăsite până acum de țărăniștii pavelescieni din moment ce ei formulează acțiunea „vor fi integrate”. Mai mult, mă gândesc dacă nu cumva foștii liberali aduși să „întărească” PNȚCD-Pavelescu au cerut asta. Ca să aibă și ei un reper de care să se agațe. Pe de altă parte, din moment ce ei se raportează la Coposu (nimic greșit, în fond) și nu merg la valorile PNȚ al lui Maniu, înseamnă că vechiul PNȚ, cel real, nu avea o doctrină mulțumitoare pentru ei în ziua de azi. Acel PNȚ condus de Maniu nu era creștin-democrat ! Înseamnă că se folosesc de unele idei ale lui Coposu pentru a deveni altceva decât au fost. Spre deosebire de adversarul interbelic, PNL, care își păstrează doctrina formulată sub conducerea Brătienilor și o îmbunătățește în funcție de vremurile pe care le trăim, PNȚCD-Pavelescu construiește altceva. Un altfel de partid. Iar de aici se ajunge ușor la alte concluzii. PNȚCD-Pavelescu a părăsit linia PNȚ Maniu pentru a forma o altă formațiune politică, cu altă ideologie.

Este evident că nu mai avem în România 2(două) partide istorice. Avem doar unul. Partidul Național Liberal. PNȚ Maniu a murit. De tot. Nu mai mișcă. Munca lui Corneliu Coposu dusă cu multă trudă, cât timp a mai trăit, de readucere pe scena politică românească a istoricului partid țărănesc, actor major al marii uniri de la Alba Iulia din 1918, s-a irosit. Pavelescu și ai lui au reușit. Au creat un partiduleț de buzunar care se comportă ca un impostor. Își arogă pretenții de partid istoric însă nu mai au nimic din substanța partidului pe care l-au clonat.

Plecând de la aceste observații, următoarea idee din comunicatul partidului de simulanți devine „naturală”. Declarând actuala clasă politică ca fiind „fără legitimitate”, dovedesc că nu respectă voința populară. Nu trebuie să mire. Impostorul acuză „proprietarul de drept” de fals pentru a primi proprietatea acestuia. Iar de noi, cei ce putem observa astfel de deviații de la normalitate, nu vom vorbi pentru oamenii care pot fi înșelați, suntem în egală măsură vinovați față de oameni ca impostorii care doresc să îi înșele.

PNȚCD Pavelescu nu are nici o legătură cu PNȚ Maniu. Din nefericire pentru adevărul istoric, Corneliu Coposu și memoria lui sunt folosite în scop dolosiv de niște impostori politici.

Niciun comentariu: