luni, 18 noiembrie 2013

Războiul televiziunilor cu adevărul. PNL versus PC.

Eram la televizor. Butonam. Hop ! Război ? Da ? Cine sunt beligeranții ? Crin Antonescu și PC. Haida-de ! Chiar așa !? Un om contra tuturor conservatorilor din țară ?

Antena 3 vine repede-repede cu declarația lui Daniel Constantin. O ascult. Mermelește omul ceva acolo după care zâmbește galeș și pleacă.

ACD este azi o fostă alianță. Au mâncat aliații salam cu soia și li s-a aplecat.

B1 Tv, Realitatea Tv, Antena 3 vorbesc cu satisfacție, parcă, despre război. Se pare că au făcut un cartel să țină prețul ridicat. Toți doresc ruperea USL. A trebuit să aleg. Am ales HotNews. Ce spun cei de aici:

Despre relatia PNL cu PC

    Nu e nimic de discutat in legatura cu relatia cu PC pentru ca aceasta relatie nu mai exista (...) si nu mai exista de mult, ceea ce nu inseamna ca noi dorim sa provocam vreo tulburare in interiorul USL.
    Nu mai exista relatia cu PC in sensul unei aliante ACD.
    Nimeni nu doreste acum sa umble prin tribunale, dar daca nu ar exista niciun document de natura juridica sigur ca ar fi o rezolvare cat se poate de igienica a situatiei.
    Eu nu am fost niciodata intr-o relatie cum v-ati imaginat-o dvs, am avut o relatie normala. Dan Voiculescu a fost o prezenta destul de rara, a venit la doua-trei sedinte ale USL in ultimii ani, relatiile de facto si de jure au fost intretinute cu dl Daniel Constantin.
    In discutiile dintre mine si dl Ponta sau Dragnea exista subiecte serioase, altele decat aceste declaratii.
    Discutam de descentralizare, buget, proiecte legislative, nu avem de ce sa zabovim in legatura cu aceste chestiuni.
    Noi nu am avut o comunicare speciala in cadrul ACD, din punctul nostru de vedere discutiile s-au purtat in permanenta cu PSD.
    Presedintele PC e doar un subordonat al dl Ponta si atunci e normal sa discut cu dl Ponta.
    Singurul motiv pentru care s-ar putea lua in discutie (candidatura pe lista comuna), dar nu se ia, ar fi ca semnal de unitate al aliantei.
    Eu cred ca nu e nevoie de acest semnal. Semnale mult mai puternice sunt ca am construit un buget impreuna, legea descentralizarii, in comisia Rosia Montana s-a gasit o formula in care sa avem vot comun, acestea sunt semnale ale unitatii noastre, si nu candidatura pe lista comuna.
    Exista USL, exista o majoritate, un Guvern care functioneaza solidar si coerent. Restul sunt chestiuni juridice.
    PC nu a solicitat sub nicio forma locuri pe listele PNL.
    Noi am gandit, discutat si vom face aceasta lege cu gandul la care vine in interesele cetatenilor, nu pentru multumirea unui primar sau presedinte de Consilii Judetene.
    Nemultumiti sunt multi. Dl Nichita e nemultumit ca nu s-a descentralizat politia, unii primari sunt nemultumiti de porturi. Acestea sunt detalii.
    Dl Chitoiu nu are un mandat special de la PNL sa-l schimbe pe dl Ghetea.
    PNL considera ca activitatea unor institutii bancare nu poate fi judecata in biroul politic al PNL.
    Domnia sa ia o decizie si noi o sustinem.
    Este regretabil ca il putem vedea pe presedintele Romaniei dezbatand e la pupitrul prezidential problema unei rude.
    E regretabil, chiar jenant, ca incearca sa convinga tinerii din aceasta tara ca  foarte usor sa iei un credit de un milion de euro intr-o saptamana.
    In rest, chestiunile privitoare la legalitate, nu pot sa ma pronunt.
    Pozitia PNL va fi "pentru", intotdeauna in legatura cu lucruri de aceasta natura o comisie parlamentara poate aduce clarificari.
    Comisiile nu dau sentinte sau verdicte, dar pot transmite mesaje publice, vom vedea ce se va propune.
    Din punctul meu de vedere nu exista niciun impediment, comisia de buget-finante si-ar putea asuma acest lucru, nu vad niciun motiv sa impiedicam asa ceva.
    Am spus sa nu spui niciodata niciodata nu in legatura ca eu m-as putea imprieteni cu dl Basescu, ci ca PSD ar putea avea un candidat la prezidentiale.
    Eu inteleg ca discutam despre posibilitatea unei comisii care sa discute despre conducerea CEC, modul in care s-a facut aceasta tranzactie.
    (Despre PDL) Sunt in tunelul timpului? Cred ca sunt ori in trecut ori foarte in viitor, undeva.
    PNL asuma aceasta lege, il rog pe dl Blaga, chit ca e ardelean si are rabdare, sa nu mai piarda timpul aici, sa incerce in alta parte, la alt partid, in alta tara.
    Am avut o discute cu dl Dan Popescu, sunt rezervat in legatura cu aceste amendamente, dar deocamdata nu le-am vazut.
    Daca prin aceste amendamente iar se incearca o lege cu dedicatie, noi votam contra, ca sa fie clar.

Despre Daniel Constantin

    Ce sa explic, de ce dl Constantin e doar atat? Pentru ca nu poate mai mult!
    De pe cand il cautam noi pe aici sa ne spuna ce parere are despre numirea doamnei Kovesi, spre exemplu, si nu il gaseam, era la minister. (...)Nu l-am gasit atunci pe Daniel Constantin, nu-l mai caut.
    Am o problema la Agricultura, ma duc sa-l caut, dar fiica-mea este mica deocamdata”
.

Nu văd nici o declarație de război. Nu văd nici o insultă adusă cuiva. Nu văd nimic care ar putea fi reproșat. Este simplu. ACD este doar în acte pentru a proteja USL. PC a hotărât, din vară deja, că nu mai are treabă cu PNL în alianța ACD. PC s-a și manifestat în același sens atunci când s-a poziționat alături de PSD cu privire la proiectul RMGC. Iar Crin pomenește și despre „fuga” lui Constantin de o decizie politică cu privire la numirea lui Kovesi. Nu mai spun de asumarea de către PC a pactului de coabitare.

Ce vrea B1Tv știu. Ce vrea Gușă cu a lui Realitatea Tv știu. Dar de ce Antena 3 vrea ce vor și celelalte două ? Asta nu mai știu însă încerc să bănuiesc. Nu cumva Voiculescu vrea să arate că el poate mai mult decât Băsescu ?

Niciun comentariu: