luni, 11 noiembrie 2013

PSD-ul, dacă se rupe de liberali, nu câștigă prezidențialele

Tot Băsescu și tot la B1 Tv.

Agerpres.

Explicațiile lui Băsescu au logică. PSD nu poate aduna pentru un prezidențiabil social-democrat mai mult decât are partidul în varianta în care PSD rupe USL. Pe de altă parte, este evident că PNL îl va duce pe Crin Antonescu în turul 2. În turul 2, împotriva candidatului PSD vor vota inclusiv o parte dintre social-democrații care apreciază formula USL, sancționând astfel propria conducere care rupe alianța. Băsescu spune că vor veni la vot împotriva candidatului PSD toate formațiunile de dreapta.

Lucrăm cu datele actuale pornind de la o logică a normalității. Însă tot o logică normală este și aceea potrivit căreia PSD ar putea da voturile candidatului PDL, lui Predoiu, văzut, cumva, de Victor Ponta, ca un „băiat bun”. Se poate petrece un astfel de lucru ? De ce nu ? Mai ales după declarația lui Băsescu din această seară în care Predoiu este cotat ca o persoană în care nu poate avea încredere pentru că „prea este de acord cu toată lumea”. Băsescu a arătat că Predoiu nu a rămas la justiție, deși Ponta a fost de acord, pentru că Antonescu nu a vrut. Mai mult, Băsescu a dat de înțeles că îl preferă pe Antonescu care este o persoană mai activă politic, capabilă să ia atitudine atunci când interesul național o pretinde.

Din vorbele lui Băsescu înțeleg că Predoiu ar fi, de va ajunge Președinte, un om de paie care poate fi ușor de „controlat”. Mare lucru dacă strategii din umbră ai PSD nu au această variantă în calcul. De la niște hrebenciuci sau sârbi te poți aștepta la orice. Viața ne-a demonstrat acest lucru din plin. Să nu uităm de coteria lui Geoană cu Hrebenciuc și socrul Sârbu din 2008-2009 când au intrat la guvernare cu PDL aducându-ne la sapă de lemn.

Niciun comentariu: