luni, 18 noiembrie 2013

Nu se poate ... parcă ... pentru că ... Prea multă propagandă băsistă.

Așa-zișii „de dreapta”, în frunte cu băsescienii, fierb în cazanul cu smoală al Iadului. USL nu vrea să se sfărâme, liderii USL nu vor să se ia la bătaie, programul USL are cursul anunțat iar evaluările vin, unele peste altele, în sensul lor pozitiv. Curtea Constituțională i-a dat lui Băsescu motive de îngrijorare. Nu mai răspunde „corect” la apelurile băsesciene. A declarat ca fiind constituționale mai multe acte normative ale guvernului și Parlamentului dominat de USL. Instanțele de judecată dau înapoi procurorilor cauzele promovate la îndemnuri băsesciene, ba chiar achită politicienii trimiși în judecată sau funcționarii publici pe a căror condamnare se dorea, de către băsescieni, formularea unor acuze politice la adresa guvernului. Familia lui Băsescu are probleme. Traficul de influență băsescian a dus la o anchetă ce are consecințe nefaste pentru cel care este „valorificat” ca principalul adversar al USL. PDL nu știe cum să se ascundă mai bine pentru a nu ajunge în față atunci când judecarea băsismului se va înscrie pe linie dreaptă. În parchete „se ascut cuțitele”. Pică, unul după altul, procurorii băsescieni iar înlocuitorii schimbă macazul. Viitorul nu sună bine pentru cei care într-un fel sau altul sunt percepuți ca băsescieni.

Presa bănuită a fi anti-băsistă își păstrează „firma” însă lucrează intens pentru realizarea „obiectivelor” băsesciene. Spargerea USL. Chiar mogulul Voiculescu lucrează pentru realizarea obiectivului marelui său dușman. Dar, i-o fi dușman ? Dracu știe cum își planifică securiștii acțiunile. Apoi, corb la corb nu-și scoate ochii !

Ieri, Crin Antonescu și Victor Ponta au intervenit public cu explicații. Iar explicațiile au închis un joc și sigur vor da startul altuia. Băsescienii și așa-zișii de dreapta vor căuta noi strategii pentru realizarea obiectivului principal: să fie băgați în seamă la alegerile euro-parlamentare. În timp ce partidele din USL își vor consuma energiile pentru a da populației mai multă încredere ca urmare a rezultatelor guvernării, așa-zișii de dreapta în frunte cu băsescienii își vor consuma energiile și banii pentru a nega totul. Îmi vor spune că ce am în mână este de fapt pe un gard iar eu sunt victima unei halucinații.

Agerpres. Preiau textul.

Întrebat cum vede afirmațiile lui Traian Băsescu și ale Elenei Udrea, potrivit cărora Crin Antonescu este numai bun de votat de forțele de dreapta în cazul că ar ajunge în turul II al prezidențialelor de anul viitor, Ponta a replicat: "Eu zic să-l sprijine chiar din primul tur, că și eu îl sprijin, și în felul acesta am rezolvat problema", a declarat premierul.

"Noi vorbim aproape in fiecare zi, nu vă luați după presa domnului Băsescu, că suntem certați. Nu suntem certați, și când suntem certați iese domnul Băsescu și iarăși ne împăcăm", a spus premierul.

"Declarațiile de care vorbiți, fie că sunt ale domnului Băsescu sau ale doamnei Udrea, au explicațiile lor din punct de vedere al jocului politic, dar nu mă implică pe mine.(...) Nu cred că e o lună de când domnul Băsescu declara că niciodată, dar niciodată, nu s-ar putea pune problema să am eu o șansă la Președinția României. Nu e o lună de când declara că sunt perfect izolat pe plan extern. (...) Nu ne miră aceste lucruri. Ce e însă foarte clar, e următorul lucru: Faptul că domnul Băsescu și doamna Udrea s-au hotărât acum să-mi dea certificat de dreapta și eventual să discute despre ipoteza că aș putea să fiu un candidat susținut chiar de electoratul domniilor lor pe mine nu mă îndeamnă la reciprocitate. Nici domnul Băsescu, nici doamna Udrea nu au nimic în comun cu dreapta și din punctul acesta de vedere cred că este destul de străveziu de ce dânșii spun aceste lucruri.(...) Niște oameni care de ani de zile și până de curând spun și la adresa mea și la adresa USL și la adresa PNL cele mai mari trăznăi și cele mai calomnioase lucruri nu pot fi bănuiți astăzi de vreun ceas al Damascului, ci pur și simplu, e foarte evident pentru toată lumea că e o încercare de a forța ruperea USL, de a căuta, să zic așa, firi mai sperioase prin PSD și firi mai credule prin PNL", a punctat Crin Antonescu.

"Sigur că exista (tandemul Antonescu-Ponta — n.r.). Nici în plan oficial, unde există niște decizii ale partidelor din USL, nici în planul unor declarații semnificative din partea domnului Ponta, din partea mea, din partea domnului Dragnea, din partea altcuiva din PNL nu a existat niciun motiv punerea la îndoială a acestui tandem. Că se discută de luni de zile, și nu Traian Băsescu a început-o, ca să fim corecți, că se discută de luni de zile cum PSD nu o să se poată ține de cuvânt, pe motiv că e prea mare, cum însuși Victor Ponta nu o să se poată ține de cuvânt pentru că PSD-ul acesta prea mare o să-l forțeze, pentru că, pentru că... acestea sunt ipoteze care nu pot fi puse nici în seama mea și nici pe seama lui Victor Ponta", a conchis Antonescu. AGERPRES/(A — autor: Daniel Florea, editor: Cristina Tatu)
”.

Am senzația că intervențiile celor doi au pus paie pe foc în tabăra așa-zișilor de dreapta. Au „muncit” degeaba. Muncesc degeaba. Au băgat banii aiurea în buzunarele jurnaliștilor și analiștilor de tot felul. Rezultatul este 0. Un mare zero.

Niciun comentariu: