vineri, 18 iulie 2014

Asasinarea civililor din avionul malaesian, deasupra Ucrainei, arată implicarea Rusiei.

Sunt 295 de morți. Majoritatea olandezi. Foarte mulți copii. Trebuia să fie un avion al vacanței, a devenit un avion al catastrofei. Așa este catalogat din punctul de vedere al evenimentelor aviatice.

Autorii sunt „separatiștii ruși” din estul Ucrainei. Până una-alta, să punem sub semnul întrebării și această formulare. Or fi „separatiști”, în sensul de cetățeni ucraineni etnici ruși sau or fi altceva, de exemplu ruși, cetățeni ruși veniți în Ucraina să rupă din această țară un teritoriu.

A fost găsită una din „cutiile negre”. Separatiștii sunt cei care au găsit-o și o vor trimite la Moscova. Este evident că se încearcă mușamalizarea cazului însă acea cutie neagră ne va spune doar ce s-a discutat în cabina piloților și va oferi date privind comportamentul avionului în zbor. Nu va spune nimic despre acțiunea directă a celor care au lansat racheta sol-aer pentru a distruge avionul.

A fost dat publicității un dialog. O înregistrare a serviciilor speciale ucrainene care urmăresc comunicațiile dintre rușii din Rusia și rușii separatiști în zona de conflict. A apărut și o informație privind identificarea lansatorului, a zonei din care acesta a executat tragerea. S-a stabilit și că racheta a fost trasă dintr-o zonă din care s-au produs atacurile asupra aeronavelor ucrainene. Este evident că aceste informații vor avea ca rezultat concluzii care leagă separatiștii ruși de eveniment. Ca autori.

Am luat dialogul de aici.

„(UPDATE 09.38) Înregistrarea convorbirii telefonice dintre rusul Igor Bezler, conducătorul teroriștilor din detașamentul BES, cu coordonatorul său, Gheranin Vasilii Nicolaevici, colonel în Statul Major al Serviciului de Spionaj Militar al armatei ruse. Convorbirea a avut loc la puțin timp după prăbușirea avionului civil Boeing 777.

Înregistrarea audio a fost plasată și pe site-ul Securității Naționale a Ucrainei (SBU).

Prima parte
- Numai ce au doborât un avion. Detașamentul lui ”Mineor”. A căzut lângă Enakievo.
- Piloții, unde sunt piloții?
- Au plecat să caute și să fotografieze avionul căzut. Iese fum...
- Cu câte minute în urmă?
- În jur de 30 de minute în urmă?

A doua parte

- Da, maior!
- Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. Kazacii de la Cernuhino (localitate).
- Avionul s-a prăbușit în regiunea minei Petropavlovska. Am găsit primul mort, e civil.

A treia parte

- Ce-i acolo la voi?

- Sigur e avion de pasageri

- Este multă lume acolo?

- Da. Rămășițele au căzut în curțile oamenilor.

- Dar bordul de care este?

- Încă nu am stabilit, încă nu m-am apropiat. Eu doar mă uit acolo unde au început să apară primele cadavre. Acolo sunt bucăți din interior, fotolii, cadavre

- Ceva armament este?

- Absolut nimic, lucruri personale, echipament medical, prosoape, hârtie igienică.

- Documente sunt?

- Da, ale unui student indonezian, de la universitatea Thompson.

A patra parte

- Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri.A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.

- La televizor transmit? Parcă se anunța despre AH-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?

- Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare... acum doar merge războiul?

- Am înțeles!”.

Separatiștii ruși au venit cu scuza că ei nu au tehnica necesară să lovească avioane la înălțimea de zbor a celui malaesian. Eroare. S-au lăudat, aterior, că au „capturat” de la armata ucraineană astfel de sisteme (aici).

Știre Itar-Tass din 29 iunie a.c: Forțele de autoapărare din Republica Populară Donețk au capturat o unitate de apărare echipată cu lansatoare de rachetă Buk, a declarat, duminică, pentru Itar-Tass, serviciul de presă al Republicii Populare Donețk. Până acum, nu sunt disponibile detalii despre numărul sistemelor cu rachetă capturate”.


Arma crimei este, aici în poză, în localitatea Torez, din estul Ucrainei, aflată sub controlul separatiștilor. Sistemul rus antiaerian Buk M 2 (sistem NATO - SA 17 Grizzly). Tot de acolo au venit și „știrile” cu imagini care arată cum a fost lovit avionul și bucuria „civililor” pentru reușită.


Toate se leagă. Vladimir Putin reacționează acuzând Ucraina că își apără teritoriul. Știe și el la fel de bine ca americanii că autorii atacului sunt „ai lui”, pentru că el le trimite tot ce au nevoie să lupte contra Ucrainei. Știe și el că „vestul” are date sigure cu privire la acțiunea teroristă și mijlocul militar folosit. Știe că nu poate fi acuzată Ucraina pentru actul terorist în sine pentru că ar fi lipsit de sens. Convorbirea interceptată îl implică direct dacă analizele de specialitate confirmă că unul dintre cei care vorbesc este ofițer al armatei ruse implicați în conflictul din Ucraina.

În plus, au apărut imagini cu sistemul antirachetă deținut de separatiști în timp ce își schimba locația după executarea tirului contra avionului civil.



Implicarea Rusiei este evidentă. Sunt sigur că Putin nu și-a dorit așa ceva. Este prea mult pentru Rusia. Acuzațiile care se aduc Rusiei sunt îndreptățite. Concluzia ? Rusia susține terorismul pe teritoriul statului pe care dorește să îl aservească practicând la rândul ei un terorism „de stat”.

Acesta este un asasinat. Produs de ruși. Faptul că au avut ei informații că ar fi un avion ucrainean nu îi scuză, îi acuză în plus.

Niciun comentariu: