duminică, 21 septembrie 2014

Zi încărcată. Eveniment ceaușist la lansarea lui Ponta.

Și-a lansat Victor Ponta candidatura cu mare fast. Ei au gândit un stil europeano-american. A ieșit comunist. Elena Udrea a afirmat că este pe stilul lui Ceaușescu. Ponta, înțelept nevoie mare, a răspuns că Ceaușescu le făcea în sala palatului, nu pe stadion. Să mori tu ?! Pentru că răspunsul dat lui Udrea nu neagă „modelul”, fiind doar o diferență de loc ! Numai că Ponta iar minte. O imagine care circulă pe net îl contrazice. Același stadion însă în epoci diferite.


Așa era pe timpul lui Ceaușescu.











Așa a fost la Ponta.

Cu oameni aduși cu autocarele de prin toată țara. Cu interdicții de circulație în București ca pe timpul „împușcatului”. Cu televiziunea națională care a întrerupt filmul pe care îl difuza pentru a da în direct lansarea urmașului lui Nicolae Ceaușescu. Cu televiziuni comerciale devenite agenții de propagandă comunistoidă conectate deplin la eveniment. Cu indivizi, dintre noi, cei de toate zilele, ajunși agenți ai cultului personalității viitorului „conducător iubit”. Indivizi cu diplome universitare, aprigi iubitori de parale. Dispariția fizică a lăudătorilor ceaușiști a lăsat un mare loc gol. S-a umplut repede cu lăudătorii băsiști, cu cei năstăsiști iar acum cu cei pontiști. Un președinte de Consiliu Județean a scris o odă în onoarea „iubitului conducător”. Are omul o speranță, doar este judecat pentru acte de corupție.

Dacă nu ar exista pericolul revenirii la comunism prin alegerea ca Președinte al României a lui Victor Ponta și aducerea PSD la putere în toate structurile statului, puteam spune că așa arată socialismul înaintea morții. Are rolul ei și imaginea mulțimii adulatoare însă sunt și evenimente produse pe timpul marelui eveniment care îl neagă. Bani „negri” dați participanților pentru a scanda, componența „administrativă” a participanților din județe (funcționarii publici obligați să participe pentru a nu-și pierde locurile de muncă, salariații firmelor comunale și orășenești, salariații firmelor patronilor susținători ai PSD), părăsirea de către participanți a stadionului înaintea discursului în notă falsă a viitorului „conducător iubit” etc.

Evenimentul a fost grotesc prin falsitate. Victor Ponta a dorit, alături de ciracii lui, să repete evenimentul USL de acum 2 ani. Atunci, cei care au participat au fost de bună credință. Marea lor majoritate. Acum, participanții au fost plătiți sau șantajați să vină. Este o diferență de substanță, pornind de la calitatea participanților.

Culmea-culmilor ! Din întâmplare, din cauză de zi de sâmbătă, din cauză de calendar politic, din multe alte cauze, tot ieri, ca să vezi, Ponta și-a sărbătorit cei 42 de ani împliniți care îl fac „compatibil” cu demnitatea de Președinte al României ! Doar din pură întâmplare. Așa s-a nimerit. Să aibă omul la aniversare aproape 70 de mii de invitați (marea majoritate contra cost). Nu îi putea primi acasă sau în alte spații așa că partidul s-a scormonit prin buzunare și a închiriat cel mai mare stadion din România. Pentru că a mai găsit niște bănuți de care nu aveau cunoștință, i-au dat oamenilor care au venit la aniversare așa, să fie toată lumea mulțumită. Grețos !

În timp ce Ponta își „lansa” candidatura, Vadim Tudor „cerea” membrilor PRM să îl investească cu calitatea de candidat, în cadrul unui Congres extraordinar. Vadim Tudor se vrea iepurele lui Ponta ?! De fapt, Ponta se apropie din ce în ce mai mult de stilul Vadim Tudor.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Intre noi fie vorba, si chestia cu USL de atunci a fost la fel de gretoasa. Orice "eveniment" din asta este gretos, probabil si la americani as spune fix acelasi lucru. La noi e insa o populatie mult prea toleranta cu astfel de personaje politice. Cu atat mai mult cu cat au avut tupeul sa blocheze un intreg cartier pentru asta. Tara de doi lei ...

Crăciun Florin spunea...

Nu țara este de doi lei, doar unii locuitori.