luni, 27 octombrie 2014

Oamenii lui Iohannis ?!

În postarea pentru ziua 24 de campanie electorală pentru prezidențiale (aici), intitulată „Marea noastră încercare”, Klaus Iohannis vorbește despre încercările nedemne ale adversarilor politici de a crea imaginea existenței unor falii, granițe între români, inventând așa-zișii „oameni ai lui” Iohannis, ai lui Ponta, ai lui Udrea, ai lui Macovei etc. chiar dacă nu face vorbire, în amănunt despre fiecare. El semnalează această separare între români promovată de propagandiștii PSD din anturajul lui Ponta și mai ales de la posturile de televiziune Antena 3 și România Tv. Adevărul este că nici celelalte posturi de televiziune nu sunt mai prejos în a despărți românii în tabere beligerante.

Klaus Iohannis spune, în text:

”Oamenii lui Iohannis” – iată o nouă formulă inventată de adversarii noștri de ieri și de azi, aceiași care ne pun etichete, care inventează granițe între noi, care creează falii, care ne împart în ”găști”, în ”clici”, în ”cârdășii”, și care ne propun în schimb binele comun, cu satârul în mână și cu înjurătura pe buze””.

El se menține în limitele anunțate de la început, cu mult înainte de declanșarea acestei campanii. Nu este „din filmul ăsta”. Nu face diferențieri între români. Nu răspunde atitudinilor ostile, comportamentului suburban practicat de PSD și Victor Ponta alături de entitățile media care îi susțin. Nu răspunde nici celeilalte tabere disperate să cucerească notorietatea, cea a lui Băsescu și a Elenei Udrea. Își vede de campania lui, se duce în fața oamenilor să fie văzut, „pipăit”, auzit, ascultat, crezut.

Nu mă limitez la scrierea lui Iohannis. Nu pot. Am ce am cu PSD și Victor Ponta, am ce am cu PMP și Traian Băsescu (Elena Udrea este doar o marionetă a lui Băsescu care urmărește să își asigure continuitatea puterii publice după terminarea mandatului de Președinte), am ce am cu Tăriceanu și așa-zișii liberali care îl susțin pe Ponta și susțin guvernarea socialistă în detrimentul liberalismului. Am ce am cu UDMR și cu politica lor de înălțare a națiunii maghiare în rândul marilor națiuni ale lumii prin candidatura la Președinția României a lui Kelemen Hunor ! Asta nu pot înțelege, nici să mă tai. Candidezi la Președinția unui stat pentru a promova națiunea altui stat ?!

Latrinele media care îl susțin pe Ponta ne-au mai oropsit odată, pe noi, liberalii, când au făcut tot ce a fost posibil să îl distrugă pe Crin Antonescu și PNL. Sunt cei care au lucrat, cu mare sârg, la distrugerea USL. Sunt cei care astăzi încearcă să distrugă pe Klaus Iohannis și Noul PNL. Trustul Intact al infractorului Dan Voiculescu și România Tv al îmbogățitului din bani publici Sebastian Ghiță. Dintre personajele sinistre care au atacat constant pe Crin Antonescu și care acum îl atacă pe Klaus Iohannis se disting Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, Olguța Vasilescu, Dan Șova, Victor Ponta și toată adunătura cu pretenții de jurnaliști de la cele două posturi Tv. Nu îi pot uita nici pe Tăriceanu și cei ce i s-au adunat în preajmă. Nu am pretenții de la Băsescu, Udrea și lătrăii care îi înconjoară. Prin fuziunea PNL cu PDL, Băsescu a pierdut tot. Indiferent ce va face, noul PNL nu îi va mai acorda nimic. Chiar dacă va veni la conducerea PMP.

Despărțirea românilor în „oamenii lui” au fost teme predilecte ale posturilor de televiziune. Așa am avut „oamenii lui Băsescu”, „oamenii lui Iliescu”, „oamenii lui Antonescu”, acum „oamenii lui Iohannis”. Exemplele pot continua. Televiziunile și ziarele au fost cele care au promovat, asiduu, aceste granite între români pentru a obține spectacol, scandal, „știri” explozive, „bombe” de presă, audiență. Cele mai nocive posturi Tv sunt cele din Trustul Intact al lui Voiculescu (Antenele), România Tv, Realitatea Tv și B1Tv. Aflate la concurență pe piața media, aceste posturi sunt ca otrava. Distrug oameni, distrug conștiințe, distrug realitatea.

Nu pot să nu remarc „angajamentul” luat de Victor Ponta care vrea să fie cel care unește țara. Acum o desparte, o rupe în bucăți dar se angajează să o unească ! Băsescu a făcut la fel. De când a rupt țara în bucățele politice, nu ne-am mai revenit. A dezbinat și a stăpânit. La propriu, nu la figurat. Acum Ponta îi preia apucăturile și metodele și adâncește rupturile promițând că le va repara el de va fi ales. Vrea să vândă vrabia de pe gard și pielea ursului din pădure. Din nefericire, sunt oameni care au tot interesul să îl susțină. Nu sunt iresponsabili, sunt oportuniștii tranziției, cei care au avut mereu de câștigat „pescuind” în ape tulburi.

Dacă vrem normalitate, trebuie să refuzăm să mai trăim în promiscuitatea oferită, generos, de PSD.

Niciun comentariu: