joi, 24 septembrie 2015

Bătălia sondajelor este în derulare. Acum a ieșit INSCOP la public.

Mai zilele trecute, Antena 3, România Tv (aia a lui Ghiță), B1Tv și alte minunății Tv erau în fibrilație. AVANGARDE a lui Marius Pieleanu (dom'profesor !), arondat cu cățel și purcel pe lângă Ponta și PSD-ul acestuia, a pus pe tarabă un sondaj. PNL se prăbușește, Klaus Iohannis se duce de râpă, PSD renaște, tot felul de partidulețe de carton cresc în dauna, normal, a PNL etc. Cine dorește, poate citi aici o comparare între rezultatele sondajelor. Evident, dar absolut evident, Pieleanu a umblat cu pixul la rezultate. Deh ! Obrazul subțire cu matrapazlâcuri se ține.

Ce avem aici ?

Păi, constat de prima oară faptul că UNPR este scos la înaintare singur, nu în aceeași troacă cu PSD. UNPR are, de unul singur, 5,1%. Peste UDMR care se menține în limita accederii în Parlament. Treaba asta poate naște idei celor de la UNPR care, dacă mai primesc un procent, merg singuri în alegeri devenind astfel independenți cu patalama.

Faptul că PNL este peste PSD cu 7% nu mai miră. A scăzut acum ceva, 2,5% însă este  o scădere normală. Mâine poate crește. A scăzut și PSD, 2,1% însă și asta este normal. Poate crește sau, de ce nu, poate va mai scade, mai ales dacă UNPR va fi tratat în viitor ca un partid de sine-stătător. Nu cred că Geoană și ai lui mai iau ceva de la PSD. De fapt, Geoană și ai lui se culcă seară ca să mai viseze momentul în care cei din PSD îi reprimesc și le dau principalele funcții în stat. Cu 2%, Geoană este forțat de realitate să viseze. Practic, este și el un politician „căzut”. Adică este „mort”, dar încă nu își dă seama.

Tăriceanu, un alt „mort” politic, nu trece de 3%. Acum are 2,6. Iese el mai mult cu declarații însă în afara unor oameni care practică masochismul nu are susținători. Pe măsură ce trece timpul, membrii ALDE se vor gândi la viitor. Acum, ei bine, acum pot spune că stau și joacă „șeptica” așteptând o luminiță care să le îndrume pașii. Ori la PSD sau UNPR, ori la PNL (în cazul în care nu au primit un refuz categoric între timp). Remarc faptul că Tăriceanu are consilieri tâmpiți. Cu diplome academice însă tâmpiți sadea. Toate ieșirile lui sunt puerile. ca să nu spun tâmpite. Bine, nici nu ai ce-i cere. Atât îl duce capul, atât face.

Cel mai celebru „mort” politic, Traian Băsescu, nu crește deloc, dar absolut deloc interesul poporului pentru făcătura numită PMP. După elanul de început când a adunat mobilizatorul 5,6% a urmat căderea. Continuă. Acum a ajuns la 2,5% și mai are. Este într-o cădere continuă. Mai are susținători, acerbi, îi văd pe facebook, dar sunt degeaba. Atacul constant și furibund la Klaus Iohannis pus în aceeași oală cu lauda de sine a lui Băsescu că ce ar fi făcut el dacă era Președintele României nu îi aduce voturi. Lumea știe că este terminat, acum află cât de ticălos a fost și, mai ales, cât de tare l-a durut în cur de România și populația ei.

Nu pot trece mai departe fără a o pomeni pe „moarta” Monica Macovei. Baba asta nu are astâmpăr. La fel ca Băsescu. Nu înțelege că timpul ei s-a terminat. Nu vrea să înțeleagă că acest mandat la Parlamentul European este ultima ei parte din timpul ca om politic. Lumea românească a evoluat mult prea mult pentru capacitatea ei de a înțelege lumea.

Rezultatul este imaginea intențiilor de vot de la data sondajului. Este bine că au fost puse și evaluările anterioare. Astfel, putem distinge cu ușurință faptul că din decembrie 2014 avem o anume evoluție a intențiilor de vot pentru partidele politice.

PNL este peste 40%, plecând din dec. 2014 de la 41,7%. Acum a ajuns la 42%.

PSD este în descreștere. Continuă. Cu un mic, foarte mic salt în aprilie când a depășit 39%, scade. De la 38,8 a ajuns la 35%.

ALDE, PMP și M10 scad. Continuu. Sunt prea mici pentru „războiul” politic. Membrii și simpatizanții lor au doar imaginea liderului în vedere, nu pot avea proiecte de viitor. Cu liderii actuali ar fi și imposibil să aibă așa ceva.

Niciun comentariu: