joi, 17 septembrie 2015

Ponta este la un nou start, la o cursă cu obstacole. Până acum, a dărâmat obstacolele, nu le-a sărit.

DNA comunică (aici): 17 septembrie 2015 
Nr. 1472/VIII/3   „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată ... PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
- complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată
- spălarea banilor”.

Grupul infracțional îi mai cuprinde pe Dan Șova și trei directori de la Turceni și Rovinari (un fel de găuri negre în economia României, prin modul în care au fost conduse !).

În acest caz, nu se aplică prevederile Constituției și nici ale Legii nr. 115/1999 republicată în 2007 privind responsabilitatea ministerială. Faptele incriminate nu au fost comise pe timpul cât Ponta și Șova au fost miniștri. Ca atare, Președintele României poate cere lui Ponta să demisioneze însă nu îl poate suspenda din funcție.

Situația este foarte periculoasă. Victor Ponta este încă primul-ministru al României, are în subordine pe ministrul Justiției care are în subordine (potrivit Constituției !) procurorii și este posibil să se folosească de funcția pe care o deține pentru a împiedica o condamnare a lui prin intervenții de „subsol” la nivelul DNA. Nu spun că va reuși, spun însă că ar putea prin puterea funcției pe care o deține și cu sprijinul politic al majorității parlamentare să încerce obstrucționarea Justiției.

Se cuvine o demisie. Se cuvine însă apărătorii lui din PSD și alte „lături” politice se opun. Rămâne doar o moțiune de cenzură. Motivul a apărut. Este unul real, este nou (chiar dacă îndelung așteptat), este un motiv care poate avea sorți de izbândă. Chiar în interes național !

Cartea aia a recordurilor ar cam trebui să îl pomenească și pe Ponta. Este primul prim-ministru din România trimis în judecată pe timpul mandatului.

Să așteptăm sfârșitul zilei. Poate ne aduce la normal. Prin demisia mincinosului național Victor Viorel Ponta.

Niciun comentariu: